ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Ο Γουίνστον, ο Φαλ, ο "εμφύλιος" και η Μακάμπι

Ο Τρινκέρι στην αναμέτρηση της Μπάγερν με τον Παναθηναϊκό για την EuroLeague.
Ο Τρινκέρι στην αναμέτρηση της Μπάγερν με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες της πρώτης αγωνιστικής της EuroLeague.

Με πέντε αναμετρήσεις ξεκινάει απόψε ο μαραθώνιος της EuroLeague και φυσικά υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την πρώτη εικόνα των ομάδων. Στη Λιόν, η Βιλερμπάν υποδέχεται το Μιλάνο, σε ένα παιχνίδι που οι Ιταλοί είναι φαβορί στο 1.50 (21:00 Novasports Start, Live από το SPORT24).

Λιόν - Βιλερμπάν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Αρμάνι είναι από τις ομάδες, που ενισχύθηκαν σημαντικά το καλοκαίρι με στόχο την επιστροφή στο Final-4. Οι πρεμιέρες πάντως είναι πάντα δύσκολες και κρύβουν εκπλήξεις. Μην ξεχνάμε, ότι πέρυσι το Μιλάνο κέρδισε στον πόντο και τα δύο ματς με τη Βιλερμπάν, ενώ το 2021 και το 2019 είχε γνωρίσει ήττες με 9 και 7 πόντους αντίστοιχα.

Συν τοις άλλοις, η ομάδα του Ετορε Μεσίνα δεν ταξίδεψε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στη Γαλλία, αφού το απουσιολόγιο της είναι επιβαρυμένο (Ντατόμε, Μήτρου-Λονγκ, Μπαλντάσο, Σιλντς). Επίσης, ο Κέβιν Πάνγκος δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος και στο ντεμπούτο του με το Μιλάνο, κόντρα στην Μπρέσια (κέρδισε η Αρμάνι 78-77) έπαιξε μόλις 15 λεπτά. Το πιθανότερο είναι πως και απόψε ο Μεσίνα θα χρησιμοποιήσει περιορισμένα λεπτά τον Καναδό πόιντ-γκαρντ.

Η Βιλερμπάν στον αντίποδα άλλαξε σημαντικά το ρόστερ της, αφού έχασε παίκτες όπως ο Οκόμπο, ο Γουενμπανιάμα, ο Κώστας Αντετοκούνμπο και ο Κρις Τζόουνς και επέλεξε να στηριχθεί σε δύο... παλιοσειρές, τον Νάντο Ντε Κολό και τον Τζέφρι Λοβέρν. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητά τους, ωστόσο και οι δύο είναι πλέον ιδιαίτερα εύθραυστοι και μένει να φανεί αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πιο σκληρού πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο.

Από τους Γάλλους, μία ματιά παραπάνω αξίζει ο θηριώδης Γιουσουφά Φαλ, ο οποίος αναμένεται φέτος να έχει πιο ενεργό ρόλο στο ροτέισον του Πάρκερ. Ο ύψους 2.21μ. σέντερ έχει ξεκινήσει δυναμικά τη σεζόν με 16 πόντους κόντρα στη Σολέ και 20 απέναντι στην Μπουργκ. Πέρυσι είχε 9,8 πόντους στη γαλλική λίγκα και 5,8 στη EuroLeague. Στο 1.80 να βάλει απόψε πάνω από 7 κόντρα στο Μιλάνο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ζαλγκίρις: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Τελ Αβίβ, η Μακάμπι κάνει ποδαρικό κόντρα στη Ζαλγκίρις (21:05 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Η "ομάδα του λαού" ξεκινάει τη φετινή σεζόν με μεγάλες προσδοκίες, αφού ενισχύθηκε σημαντικά. Φυσικά, η προσθήκη που ξεχωρίζει είναι αυτή του πρωταθλητή Ευρώπης με την Ισπανία Λορέντσο Μπράουν.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Γουέιν Μπόλντγουιν και πώς θα καταφέρει ο Όντεντ Κάτας να διαχειριστεί τη συνύπαρξη του πρώην άσου της Μπάγερν, της Μπασκόνια και του Ολυμπιακού με τον Μπράουν, καθώς και οι δύο είναι ball handlers. Είναι προφανές πως αν η Μακάμπι θέλει να πάει μπροστά, θα πρέπει να δώσει το ρόλο του ηγέτη στον Μπράουν, ο οποίος συγκριτικά με τον Μπόλντγουιν είναι πολύ πιο συγκροτημένη μπασκετικά προσωπικότητα.

Ο Μπράουν στο ντεμπούτο του, έκανε με το καλημέρα τη διαφορά, έχοντας 13 πόντους και 12 ασίστ, στη νίκη (97-91) της Μακάμπι επί της Χαποέλ Χολόν, για το Λιγκ Καπ του Ισραήλ.

Στον αντίποδα, η Ζαλγκίρις προχώρησε σε ορισμένες ενδιαφέρουσες μεταγραφές, όπως ο Μπραζντέικις, ο Σμιτς, ο Χέιζ και ο Κίναν Εβανς (πρώην Μακάμπι), ωστόσο για τους μπουκ θεωρείται το πρώτο φαβορί για να τερματίσει ξανά στην τελευταία θέση στην κανονική περίοδο της EuroLeague. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις έχει έναν αρκετά ανταγωνιστικό κορμό 6-7 παικτών, ωστόσο από εκεί και πέρα στο ρόστερ της βρίσκονται αρκετοί Λιθουανοί, που το επίπεδό τους δεν είναι ούτε για το Eurocup.

Εκτός απροόπτου, η Μακάμπι θα μπει με το δεξί στη νέα EuroLeague, αξιοποιώντας την πάντα καυτή της έδρα. Άλλωστε, την τελευταία διετία έχει πάρει τον αέρα της Ζαλγκίρις και μετράει 4/4 νίκες εναντίον της, όλες μάλιστα από επτά πόντους και πάνω. Εμείς θα πάμε με ένα αρκετά συνετό χάντικαπ 3,5 πόντων, λόγω πρεμιέρας και θα ζητήσουμε από τον Μπράουν να βάλει μίνιμουμ 10 για να πάρουμε μία απόδοση κοντά στο 2.00.

Βαλένθια - Μπασκόνια: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στον πρώτο ισπανικό εμφύλιο της σεζόν, η Βαλένθια έχει το προβάδισμα με 5,5 πόντους απέναντι στην Μπασκόνια (21:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Ιδιαίτερο παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο ομάδες με πρωτάρηδες τεχνικούς στη EuroLeague, τον Άλεξ Μούμπρου η Βαλένθια και τον Χοάν Πεναρόγια η Μπασκόνια. Μάλιστα, ο Πεναρόγια θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του.

Οι Βάσκοι αποδυναμώθηκαν αισθητά το καλοκαίρι, ειδικά με τη φυγή του Σιμόνε Φοντέκιο για το NBA και φέτος πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να πλησιάσουν την οκτάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο Πεναρόγια είναι ανάμεσα στα πρώτα φαβορί για απόλυση από τους πάγκους της EuroLeague.

Αντίθετα, η Βαλένθια έχει σαφώς πιο γεμάτο ρόστερ και δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης. Οι "νυχτερίδες" έχουν ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν με νίκες κόντρα σε Ρεάλ Μπέτις και Μπανταλόνα για την ACB.

Απόψε, κεντρικό πρόσωπο θα είναι ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, καθώς θα γίνει ρέκορντμαν ευρωπαϊκών συμμετοχών (207) για τη Βαλένθια. Ο Μαυροβούνιος σέντερ στα πρώτα δύο παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα μάζεψε συνολικά 23 ριμπάουντ! Στο 1.50 να φτάσει απόψε έστω τα έξι.

Αν ζητήσουμε παράλληλα και 9 πόντους από τον Χασιέλ Ριβέρο, που είναι ίσως πιο δυναμικός παίκτης σε ολόκληρη τη EuroLeague, χτίζουμε απόδοση σε τιμές γύρω στο 2.00. Ο Κουβανός άσος είχε 9,7 πόντους πέρυσι στην ACB και φέτος στα πρώτα δύο ματς σκόραρε 16 και 17 αντίστοιχα!

Μπάγερν - Φενερμπαχτσέ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η πρώτη ημέρα της πρώτης αγωνιστικής κλείνει με το παιχνίδι της Μπάγερν κόντρα στη Φενερμπαχτσέ, στο Μόναχο (21:05 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Η Φενέρ, μετά την αποτυχημένη περσινή σεζόν στη EuroLeague, όπου δεν μπήκε ούτε στα πλέι οφ, αποφάσισε το καλοκαίρι να κάνει ολικό λίφτινγκ.

Με νέο προπονητή λοιπόν τον Δημήτρη Ιτούδη και δυνατές μεταγραφές (Καλάθης, Γουιλμπέκιν, Μπιέλιτσα, Χέις, Τζεκίρι, Μότλεϊ), οι πρωταθλητές Τουρκίας φιλοδοξούν φέτος να επανέλθουν σε πρωταγωνιστικό επίπεδο.

Αντίθετα, το ρόστερ της Μπάγερν μπορεί να μην τρομάζει, όμως με τον Αντρέα Τρινκέρι στην άκρη του πάγκου θα είναι οδυνηρό σφάλμα να υποτιμηθεί. Ο Ιταλός κόουτς παίρνει πάντα το 100% των παικτών του και τις δύο προηγούμενες σεζόν οδήγησε τους Βαυαρούς στα πλέι οφ, διαψεύδοντας τα προγνωστικά. Θα πρόκειται φυσικά για σπουδαίο κατόρθωμα αν τα καταφέρει και φέτος. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Μπάγερν θα είναι από τις ομάδες που θα κάνουν τις ζημιές τους.

Στοιχηματικά έχει ενδιαφέρον να επικεντρωθούμε στο νέο σταρ των Γερμανών, τον Κάσιους Γουίνστον, ο οποίος μπορεί να μην έχει εμπειρία από τη EuroLeague, όμως μπορεί να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος. Ο βραχύσωμος Αμερικανός έχει εκπληκτική επαφή με το καλάθι και το επιβεβαίωσε στα πρώτα δύο ματς της Μπάγερν για το γερμανικό πρωτάθλημα, σκοράροντας 25 πόντους με την Ουλμ και 23 με τη Φρανκφούρτη.

Δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι έχει και η Φενέρ έναν δεινό σκόρερ όπως ο Γουιλμπέκιν, όμως στην ομάδα του Ιτούδη υπάρχουν πολλοί αξιόπιστοι επιθετικοί πόλοι, άρα το σκοράρισμα αναμένεται να μοιραστεί περισσότερο. Στο 3.75 να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο Γουίνστον, στη λογική ότι αναμένεται να πάρει πάνω από 10 προσπάθειες.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βιλερμπάν – Μιλάνο: Γιουσουφά Φαλ Over 7,5 πόντοι (απόδοση 1.80), 21:00
  • Μακάμπι – Ζαλγκίρις: 1 -3,5 & Λορέντσο Μπράουν 10+ πόντοι (απόδοση 1.95), 21:05
  • Βαλένθια – Μπασκόνια: Ντούμπλιεβιτς 6+ ριμπάουντ & Ριβέρο +9 πόντοι (απόδοση 2.02), 21:30
  • Μπάγερν – Φενερμπαχτσέ: Πρώτος σκόρερ αγώνα Γουίνστον (απόδοση 3.75), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ