ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με τον πιο φορμαρισμένο παίκτη της Εφές στο 2.07

Προγνωστικά EuroLeague: Με τον πιο φορμαρισμένο παίκτη της Εφές στο 2.07
© ANADOLU EFES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την κρίσιμη αναμέτρηση της Εφές με τη Ρεάλ για τη EuroLeague.

Η Εφές (13-14) υποδέχεται απόψε στο Sinan Erdem τη Ρεάλ (19-8), σε παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής της EuroLeague, το οποίο είχε αναβληθεί εξαιτίας των φονικών σεισμών που έπληξαν την Τουρκία (19:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, που βρίσκεται στη 10η θέση και κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός οκτάδας, η αναμέτρηση με τη "βασίλισσα", αλλά και κάθε αγώνας μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου, έχει πλέον χαρακτήρα τελικού. Η Εφές βρίσκεται δύο νίκες μακριά από την όγδοη θέση και προέρχεται από μία καταστροφική διαβολοβδομάδα, όπου συνετρίβη τόσο από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, όσο και από τη Μακάμπι στην Κωνσταντινούπολη.

Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, δεν αγωνίστηκαν ο Βασίλιε Μίτσιτς και ο Σέιν Λάρκιν. Αμφότεροι, επέστρεψαν απέναντι στη Μακάμπι, ωστόσο ο Αταμάν παραδέχθηκε ότι τους χρησιμοποίησε, παρότι δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι. Η επιλογή του, εκ του αποτελέσματος, δεν λειτούργησε. Σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Ροντρίγκ Μπομπουά, η Εφές βρέθηκε να χάνει με 54-33 στο ημίχρονο και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει τη Μακάμπι.

"Στην πραγματικότητα είχαμε τρεις παίκτες, που δεν έπρεπε να αγωνιστούν σε αυτό το ματς, αλλά ρισκάραμε", ήταν τα λόγια του Αταμάν, που βλέπει τα περιθώρια να στενεύουν.

Στον αντίποδα, η Ρεάλ είναι σταθερά στην πρώτη τετράδα και όλα δείχνουν ότι θα μπει στα πλέι-οφ με πλεονέκτημα έδρας. Την περασμένη εβδομάδα έχασε από την Μπασκόνια με buzzer beater, όμως απάντησε κερδίζοντας 95-91 τη Βαλένθια και συμπλήρωσε έξι νίκες στις τελευταίες επτά αγωνιστικές στη EuroLeague.

Η Ρεάλ, που πέρυσι έχασε στον τελικό της διοργάνωσης από την Εφές με 58-57, είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο τους back to back πρωταθλητές, με 94-85. Σε εκείνο το παιχνίδι, η ομάδα του Τσους Ματέο είχε εξαιρετική επιθετική πολυφωνία, με πέντε παίκτες να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων, άλλους δύο να έχουν εννιά και έναν με οκτώ.

Γενικά, η κατάσταση στη Ρεάλ είναι πολύ πιο ομαλή, σε ό,τι αφορά το ιατρικό δελτίο. Ουσιαστικά, θα απουσιάσει μόνο ο Γουίλιαμς-Γκος, ενώ αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Γκερσόν Γιαμπουσέλε, που έλειψε στα δύο προηγούμενα ματς.

Προγνωστικά EuroLeague

Στον αντίποδα, όλα δείχνουν ότι ο Μπομπουά απόψε δεν θα αγωνιστεί. Επίσης, είναι αμφίβολος ο Αντε Ζίζιτς. Αν δεν παίξει ο Κροάτης σέντερ, αυτόματα αποκτάει αξία το Over 3,5 πόντοι του Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος είχε 10 πόντους σε 22 λεπτά συμμετοχής κόντρα στη Μακάμπι. Ο άλλοτε σέντερ του Ολυμπιακού, όποτε αγωνίζεται πάνω από 20 λεπτά, επιβεβαιώνει εύκολα το συγκεκριμένο όριο. Για παράδειγμα, στο ΣΕΦ έπαιξε 20:51 και είχε 9 πόντους. Με τη Ζάλγκιρις αγωνίστηκε 24:41 και είχε 12, ενώ στο παιχνίδι με την Μπασκόνια στη Βιτόρια, έμεινε στο παρκέ 28:19 κι έβαλε 11.

Από εκεί και πέρα, το θετικό για τον Αταμάν είναι ότι αγωνίστηκαν πάνω από 20 λεπτά ο Λάρκιν και ο Μίτσιτς στο τελευταίο παιχνίδι για την τουρκική λίγκα, με την Μπαχτσεσεχίρ και φαίνεται ότι ανεβάζουν ρυθμούς. Και οι δύο τέλειωσαν την αναμέτρηση με 12 πόντους.

Κορυφαίος βέβαια ήταν, ο Ελάιτζα Μπράιαντ με 28 (6/9 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 4/4 βολές). Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της Εφές το τελευταίο διάστημα και στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια για τη EuroLeague σημείωσε 12,2 πόντους κατά μέσο όρο. Σε τιμές άνω του 2.00, το Over 10,5 του Μπράιαντ.

Σε ό,τι αφορά στην αγορά του νικητή, με βάση την αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων, το 2.00 της Ρεάλ μοιάζει με value, ωστόσο βρίσκεται σε αυτά τα επίπεδα, διότι το κίνητρο της Εφές είναι πολύ πιο ισχυρό. Η ομάδα του Αταμάν, ουσιαστικά παίζει τη μισή χρονιά στα δύο κολλητά ματς με Ρεάλ απόψε και την Παρτίζαν την Πέμπτη, επομένως καλύτερα ας μείνουμε μόνο με τις ειδικές επιλογές.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Εφές – Ρεάλ, 19:30

  • Μπράιαντ Over 10,5 (απόδοση 2.07)
  • Ντάνστον Over 3,5 (απόδοση 1.83)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ