ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με το 1.90 στο Παναθηναϊκός - Μπάγερν

Προγνωστικά EuroLeague: Με το 1.90 στο Παναθηναϊκός - Μπάγερν
INTIME SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ την Μπάγερν, για την 31η αγωνιστική της EuroLeague σε ένα ουσιαστικά αδιάφορο βαθμολογικά ματς, δεδομένου ότι και οι δύο ομάδες έχουν αποκλειστεί από τα playoffs (20:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Οι πράσινοι έχουν δέκα νίκες φέτος στη διοργάνωση και οι Βαυαροί 11. Στο πρώτο γύρο, η Μπάγερν είχε επικρατήσει με +16, ωστόσο εντός έδρας ο Παναθηναϊκός έχει το απόλυτο κόντρα στους Γερμανούς με 5/5 νίκες, εκ των οποίων οι τέσσερις με διψήφια διαφορά.

Για τον Παναθηναϊκό είναι σημαντικό απόψε να κερδίσει, κυρίως για να τονώσει την αυτοπεποίθησή του, καθώς στα τελευταία 11 επίσημα ματς για όλες τις διοργανώσεις έχει ρεκόρ 3-8! Το Σάββατο έχασε με 77-73 από την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και γνώρισε για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια τρεις διαδοχικές ήττες στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Από την άλλη, η Μπάγερν είναι εμφανές ότι έχει πλέον στρέψει την προσοχή της στις εγχώριες διοργανώσεις και η παρουσία της στη EuroLeague είναι διεκπεραιωτική. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες στην Ευρώπη. Οι δύο μάλιστα ήταν συντριβές, αφού έχασε με 102-74 στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό και με 99-74 στο Μιλάνο, την περασμένη εβδομάδα.

Συν τοις άλλοις, ο Ιταλός τεχνικός έχει να διαχειριστεί σημαντικά προβλήματα απουσιών, αφού είναι εκτός οι Ρούμπιτ, Χάντερ, Χάρις και Γιάραμαζ, ενώ θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή του Γουίνστον. Θέματα τραυματισμών αντιμετωπίζει και ο Χρήστος Σερέλης, καθώς είναι νοκ άουτ οι Γουόλτερς, Πονίτκα και Αγραβάνης.

Ο άσος πάντως στο 1.90 με -3,5 πόντους μοιάζει εφικτός, στη λογική ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται απόψε μία νίκη ψυχολογίας, πριν το αιώνιο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την Παρασκευή, στο Φάληρο για την 32η αγωνιστική της EuroLeague. Σημειώνεται άλλωστε, ότι οι επτά από τις δέκα ευρωπαϊκές νίκες φέτος του Παναθηναϊκού, έχουν έρθει στο ΟΑΚΑ. Αντίστοιχα, η Μπάγερν έχει φέτος ρεκόρ 3-12 μακριά από το Μόναχο. Από αυτές τις 12 ήττες, οι εννιά ήρθαν με διαφορά άνω των τριών πόντων.

Προγνωστικά EuroLeague

Η Μακάμπι, στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, χτύπησε φόρμα και όλα δείχνουν ότι θα βρίσκεται στα playoffs. Η ομάδα του Οντετ Κάτας προέρχεται από οκτώ σερί νίκες σε EuroLeague και πρωτάθλημα Ισραήλ. Ειδικά στη EuroLeague κέρδισε διαδοχικά τη Βιλερμπάν (+18), την Μπασκόνια (+14), την Εφές (+22) και τη Φενέρ (+4).

Στον αντίποδα, οι πιθανότητες της Βίρτους Μπολόνια να προλάβει την οκτάδα ελαχιστοποιήθηκαν μετά τις δύο βαριές ήττες από Μονακό (-13) και Ρεάλ (-17). Η ομάδα του Σέρχιο Σκαριόλο πολύ δύσκολα θα φρενάρει τη φόρα της Μακάμπι με την άμυνα που παίζει (19:00 Novasports Start, Live από το SPORT24). Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία παιχνίδια της, δέχθηκε 96 πόντους από τη Ρεάλ, 81 από τη Μονακό, 88 από την Παρτίζαν, 104 από τη Φενέρ, 83 από την Μπασκόνια και 92 από την Μπαρτσελόνα. Κόντρα μόνο στην Άλμπα κατάφερε να δεχθεί κάτω από 80. Από την άλλη, η Μακάμπι στις οκτώ προηγούμενες αγωνιστικές σκοράρει κατά μέσο όρο σχεδόν 85 πόντους. Δεν μοιάζει παράλογο το -7,5 για τον άσο στο 1.85.

Στο Sinan Erdem γίνεται το μεγάλο ματς της βραδιάς ανάμεσα στην Εφές και το Μιλάνο (20:30 Novasports 6HD, Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες με 14 νίκες και η μεταξύ τους αναμέτρηση έχει χαρακτήρα "τελικού". Όποια κερδίσει θα συνεχίσει να ελπίζει στα playoffs, αντίθετα, όποια ηττηθεί μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα του αποκλεισμού.

Η Εφές υπέστη ήττα σοκ την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο, από την Άλμπα, με το φόλοου κάρφωμα του Λουκ Σίκμα λίγο πριν την εκπνοή. Μετά το παιχνίδι ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε ότι φέτος η Αναντολού δεν θα είναι στα playoffs και ευχήθηκε στις υπόλοιπες ομάδες καλή τύχη. Η τοποθέτηση του Τούρκου τεχνικού είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί πλέον στους πρωταθλητές Ευρώπης. Ας μην ξεχνάμε, ότι η Εφές μετράει τέσσερις ήττες στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές και ότι στα πέντε προηγούμενα ματς στην Πόλη, είδε τις Παρτίζαν, Μακάμπι και Μπάγερν να αλώνουν την έδρα της.

Στον αντίποδα, το Μιλάνο είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της διοργάνωσης με οκτώ νίκες σε εννιά παιχνίδια. Την προηγούμενη εβδομάδα έβγαλε τεράστιο διπλό επί της Φενέρ και ακολούθως κέρδισε πανεύκολα εντός έδρας την Μπάγερν. Το σύνολο του Ετορε Μεσίνα άργησε να πάρει εμπρός, όμως από εκεί που φαινόταν ουτοπικό σενάριο η είσοδος στα playoffs, τώρα η Αρμάνι βρίσκεται σε απόσταση μόνο μίας νίκης από την οκτάδα.

Προφανώς, δεν είναι εύκολο να κοντράρεις την back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης, ούτε να φανταστείς ότι τα playoffs θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία της. Παρόλα αυτά, το μομέντουμ είναι καθαρά με την πλευρά των Ιταλών και το διπλό στο 2.40 εμπεριέχει αξία. Η απόδοση μάλιστα ξεπερνάει το 3.00, αν ταυτόχρονα σκοράρει τουλάχιστον 15 πόντους ο Σαμπάζ Νείπιερ. Ο Αμερικανός πόιντ-γκαρντ βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση και είναι από τους βασικούς λόγους για τη μεταμόρφωση της Αρμάνι. Με τη Βαλένθια σημείωσε 28 πόντους, με τη Ρεάλ 17, με τη Φενέρ 26 και με την Μπάγερν 20, μερικά από τα πρόσφατα κατορθώματα του Νέιπιερ.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Το πρόγραμμα απόψε κλείνει με την επίσης πολύ σπουδαία αναμέτρηση ανάμεσα στην Παρτίζαν και την Μπαρτσελόνα (21:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε καθοριστικό βήμα για την είσοδό της στα playoffs μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού με 90-75. Οι Σέρβοι επιβεβαίωσαν την άριστη φόρμα τους, φτάνοντας στο 8-2 στα τελευταία δέκα ματς για τη EuroLeague. Μοναδικές ήττες σε αυτό το διάστημα, από την ανεβασμένη Αρμάνι και από τη Φενέρ του Δημήτρη Ιτούδη, στο τρίποντο.

Ειδικά μέσα στην καυτή Stark Arena, η Παρτίζαν είναι εντυπωσιακή, καθώς σκοράρει 89 πόντους κατά μέσο όρο στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της. Από την αρχή της σεζόν έχει ρεκόρ 10-4 εντός έδρας και μόνο δύο φορές σε συνολικά 14 ματς έπεσε κάτω από τους 80 πόντους.

Η Μπαρτσελόνα πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ την περασμένη εβδομάδα, χάρη στη μεγάλη εμφάνιση του Νίκολα Μίροτιτς (26 πόντους). Εντούτοις, στα τρία προηγούμενα εκτός έδρας ματς με ομάδες πρώτης γραμμής, γνώρισε ισάριθμες ήττες. Έχασε με 81-73 από τη Φενέρ, με 77-70 από τον Ολυμπιακό και 91-86 στην παράταση από τη Ρεάλ

Δεν θα είναι εύκολο ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να... παγιδεύσει στο προσφιλές αργό του τέμπο την ενθουσιώδη Παρτίζαν. Σε τιμές αουτσάιντερ ο άσος έχει αξία. Πάνω από το 2.05 με -1,5 πόντο χάντικαπ. Σημειώνεται εξάλλου, ότι οι Σέρβοι δεν έχουν ακόμη κλειδώσει οριστικά την παρουσία τους την οκτάδα, επομένως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης.

Εναλλακτικά στέκεται και το Over 4,5 του Ιωάννη Παπαπέτρου στο 1.87. Ο διεθνής φόργουορντ ήταν εξαιρετικός στα δύο πιο πρόσφατα ματς. Είχε 10 πόντους με τον Ολυμπιακό σε 15 λεπτά συμμετοχής και 14 με την Τσεντεβίτα για την Αδριατική Λίγκα σε 31 λεπτά συμμετοχής. Πάντα στα υπόψιν και ο εκπληκτικός Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ έκανε double-double με τον Ολυμπιακό (12 πόντοι, 10 ριμπάουντ). Το ίδιο είχε πράξει και κόντρα στη Φενέρ πριν έναν μήνα (15 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (13 πόντοι, 12 ριμπάουντ) για το ντέρμπι της Αδριατικής. Σε τιμές πενταπλασιασμού όποιος θέλει να κυνηγήσει ένα fun bet με υπαρκτές πιθανότητες επαλήθευσης.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μακάμπι – Βίρτους Μπολόνια: 1- 7,5 (απόδοση 1.85), 20:00
  • Παναθηναϊκός – Μπάγερν: 1 -3,5 (απόδοση 1.90), 20:30
  • Εφές – Μιλάνο: 2 +Νέιπιερ 15+ πόντοι (απόδοση 3.15), 20:30
  • Παρτίζαν – Μπαρτσελόνα: 1 -1,5 (απόδοση 2.07), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ