WEEKLY BET

Προγνωστικά EuroLeague: Ματς κλειδί στη Βιτόρια για τον Ολυμπιακό

Ο Τόμας Γουόκαπ
Ο Τόμας Γουόκαπ EUROKINISSI SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στη Βιτόρια, με την Μπασκόνια.

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει απόψε στη Βιτόρια την ισπανική του διαβολοβδομάδα (21:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24), με στόχο ασφαλώς να γυρίσει στην Ελλάδα, έχοντας στις αποσκευές του τουλάχιστον μία νίκη, μετά την περιήγησή του στη βόρεια ιβηρική.

Την Τετάρτη, οι ερυθρόλευκοι έχασαν με 86-78 στη Βαρκελώνη και είδαν να σταματάει ένα σερί τεσσάρων νικών στη EuroLeague. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρέθηκε στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου στο -14, παρόλα αυτά κατάφερε να φτάσει δύο φορές σε απόσταση μίας κατοχής (79-76 και 81-78). Στα τελευταία λεπτά ωστόσο, δεν ήρθε ένα μεγάλο σουτ, που θα έφερνε το ματς στο “Χ” και θα γύριζε ολοκληρωτικά το μομέντουμ υπέρ των Πειραιωτών.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας παραδέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός την Τετάρτη αναλώθηκε σε ένα παιχνίδι αντίδρασης, ευρισκόμενος την περισσότερη ώρα σε ρόλο κυνηγού. Δεν μπόρεσε να επιβάλλει το δικό του ρυθμό και η στρατηγική επιλογή να παίξει κατά κύριο λόγο άμυνα με αλλαγές στα πικ εν ρολ των Καταλανών, αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ευάλωτη στη διαχείριση των ριμπάουντ.

Η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε ουκ ολίγες φορές τα mismatch των ψηλών της μέσα στη ρακέτα του Ολυμπιακού και έτσι κατάφερε να ανανεώσει την επίθεσή της 11 φορές. Συνολικά, το σύνολο του Ρότζερ Γκριμάου κατέβασε 33 ριμπάουντ, 10 περισσότερα από τον Ολυμπιακό.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας υπογράμμισε πως η ομάδα του θα πρέπει να έχει πολύ διαφορετική προσέγγιση κόντρα στην Μπασκόνια. Οι Βάσκοι, ανεξαρτήτως προπονητή, είναι ένα σύνολο ρυθμού, που ειδικά στην έδρα του παίζει πιο πολύ με το ένστικτο και λιγότερο με τη λογική. Είναι λοιπόν καθοριστικό, ο Ολυμπιακός να δώσει τον δικό του τόνο και να πάρει αυτός το τιμόνι της αναμέτρησης, ειδάλλως η Buesa Arena μπορεί να μετατραπεί σε κατηφόρα.

Για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι στη χώρα των Βάσκων είναι από τα πλέον κομβικά βαθμολογικά, διότι στον πρώτο γύρο η Μπασκόνια είχε κερδίσει στο ΣΕΦ 75-74 με καλάθι του Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ στην εκπνοή.

Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός έχει μία νίκη παραπάνω από την Μπασκόνια, αλλά αν ηττηθεί θα δει αυτόματα την πλάτη της, αφού θα υστερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Παράλληλα, θα χάσει σημαντικό έδαφος συγκριτικά με το γκρουπ των ομάδων που κυνηγούν την τετράδα. Και όλα αυτά ενώ ακολουθεί πρόγραμμα φωτιά σε Ευρώπη και Ελλάδα με διαδοχικά παιχνίδια κόντρα σε Μακάμπι (εντός), Παναθηναϊκό AKTOR (εκτός για τη Stoiximan Basket League) και Ρεάλ (εκτός) μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

Οφείλει να ελέγξει το ρυθμό και να περάσει στη δράση

Προφανώς, εξίσου κρίσιμος είναι ο χαρακτήρας του παιχνιδιού και για την Μπασκόνια, η οποία υποχώρησε εκτός 10αδας, γνωρίζοντας τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της. Σε αυτό το διάστημα έχασε από τη Μονακό, την Μπαρτσελόνα και το Μιλάνο και κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό AKTOR, με ήρωα της τελευταίας στιγμής ξανά τον Μίλερ-ΜακΙντάιρ, όπως συνέβη και κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να ελέγξουν την επίθεση της Μπασκόνια, η οποία σκοράρει 82 πόντους κατά μέσο όρο και ειδικά τον Μάρκους Χάουαρντ (18,4 πόντοι), ο οποίος αν βρει το χέρι του μπορεί να ξεχαρβαλώσει οποιαδήποτε άμυνα.

Βέβαια, στο παιχνίδι του ΣΕΦ τη μεγαλύτερη ζημιά έκανε ο Τσίμα Μονέκε (14,3 πόντοι, 7,2 ριμπάουντ, 19,1 PIR) με 20 πόντους και 7/8 δίποντα. Ο εκρηκτικός φόργουορντ είναι φέτος ο πολυτιμότερο παίκτης της Μπασκόνια, μαζί με τον τρομερά βελτιωμένο Τάντας Σεντεκέρσκις (10,6 πόντοι, 7,7 ριμπάουντ, 17,5 PIR).

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός έχει το βάθος, την ποιότητα, τα κορμιά, την τεχνογνωσία και κυρίως το μέταλλο για να ανταπεξέρχεται σε παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Είναι χαρακτηριστικό πως στην τρέχουσα regular season το ρεκόρ του είναι στο 7-4 σε ματς που συμπεριλαμβάνονται στις λεγόμενες διπλές αγωνιστικές.

Το πρόβλημα φέτος του Ολυμπιακού είναι κόντρα στους Ισπανούς, όπου μετράει 0/5. Είναι σίγουρο ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του θα είναι πεισμωμένοι και θα προσπαθήσουν να βάλουν φρένο σε αυτό το αρνητικό στατιστικό. Ο Ολυμπιακός άλλωστε, κέρδισε στη Βιτόρια τόσο πέρυσι (97-92), όσο και πρόπερσι (72-62), ενώ στις τελευταίες οκτώ επισκέψεις του εκεί μετράει πέντε νίκες.

Στοιχηματική αξία στο αουτσάιντερ διπλό με -1,5 πόντου, σε απόδοση 2.00 στη Stoiximan. Με το σχετικό ρίσκο, μπορούμε να ζητήσουμε ταυτόχρονα και τουλάχιστον 9 πόντους από τον Τόμας Γουόκαπ για να ανεβάσουμε την απόδοση στο 3.15 με την επιλογή Bet Builder της Stoiximan.

Ο Γουόκαπ την Τετάρτη έπαιξε μόλις 16:37, ήταν δηλαδή από τους παίκτες που δεν επιβαρύνθηκαν ιδιαίτερα, στοιχείο που είναι πολύ σημαντικό σε συνθήκες διαβολοβδομάδας. Ο κόουτς Μπαρτζώκας επέλεξε με την Μπαρτσελόνα να στηριχθεί κυρίως στην τριάδα Κάνααν, Γουίλιαμς-Γκος και ΜακΚίσικ σε ό,τι αφορά στην περιφέρειά του.

Αυτή τη φορά αναμένεται να μοιραστούν διαφορετικά οι χρόνοι. Λογικά, ο Γουόκαπ θα μείνει περισσότερο στο παρκέ, άρα θα έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να κινηθεί κοντά στον μέσο όρο του, που είναι οι +9,5 πόντοι.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

TAGS WEEKLY BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ