ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά Euroleague: Η υποχρέωση της Μακάμπι και το over του Τζόουνς

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος EUROKINISSI SPORTS

Τρεις στοιχηματικές επιλογές από το πρόγραμμα της EuroLeague. Υποχρεωμένη να κερδίσει η Μακάμπι, ο Κρις Τζόουνς που πρέπει να καλύψει το κενό του Ελι Οκόμπο και η επικίνδυνη Ούνικς, που μετράει δυνάμεις στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ.

Με τρεις εξ αναβολής αναμετρήσεις συνεχίζεται απόψε το πρόγραμμα της EuroLeague. Στο Τελ Αβίβ, η Μακάμπι (8-11) υποδέχεται την Άλμπα (6-13) σε παιχνίδι για την 20η αγωνιστική (21:15 Novasports Start, Live από το SPORT24).

Η Μακάμπι προέρχεται από τη νίκη επί του Ολυμπιακού, με την οποία σταμάτησε ένα αρνητικό σερί οχτώ αγώνων στη EuroLeague. Απόψε έχει τη δυνατότητα να δώσει αξία σε αυτήν την επικράτηση και να φτάσει σε απόσταση μίας νίκης από την οχτάδα.

Στον αντίποδα, η Αλμπα πρακτικά έχει ξεμείνει από στόχους στη EuroLeague, αφού μοιάζει πολύ δύσκολο να διεκδικήσει την είσοδό της στα playoffs. Οι Βερολινέζοι επηρεάστηκαν από τον κορονοϊό, έμειναν εκτός δράσης 16 ημέρες και επιστρέφοντας σε αυτή, γνώρισαν τρεις απανωτές ήττες. Έχασαν διαδοχικά από το Μιλάνο (84-76) εκτός, από τη Ρεάλ (74-89) εντός και την Κυριακή από την Λούντβιγκσμπουργκ (75-76), επίσης εντός έδρας, για το γερμανικό πρωτάθλημα.

Την προηγούμενη διετία, η Μακάμπι είχε κερδίσει στο Τελ Αβίβ την Αλμπα με 80-73 και 104-78. Ψηλά είχε πάει το μεταξύ τους ματς και στο Βερολίνο, με την Αλμπα να επικρατεί εκεί με 91-86. Γενικά, η γερμανική ομάδα παίζει πολύ μέτρια άμυνα και έχει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στη EuroLeague με 81,63 πόντους παθητικό κατά μέσο όρο.

Η Μακάμπι συνηθίζει εντός έδρας να πηγαίνει τα παιχνίδια της πάνω από τους 150 πόντους, συνεπώς μπορούμε να πάρουμε το συνδυαστικό άσος στο -2,5 και over 148,5 σε απόδοση 1.85, ποντάροντας στο γεγονός ότι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, είναι υποχρεωμένη να κερδίσει απόψε.

Ρεάλ - Ούνικς: Προγνωστικά και Ανάλυση

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι αναμέτρηση (21:45 Novasports Prime, Live από το SPORT24) για τη 19η αγωνιστική ανάμεσα στην πρωτοπόρο Ρεάλ (14-3) και την Ούνικς Καζάν (11-7). Η Ρεάλ είναι αήττητη εντός έδρας (10-0) στη EuroLeague. Οι μοναδικές ήττες που έχει υποστεί φέτος είναι στο ΣΕΦ, στο Καζάν και στη Βαρκελώνη.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο μετρούσε δέκα διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις πριν χάσει την Κυριακή από την Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα, μέσα στο WiZink Center. Λογικά λοιπόν είναι το φαβορί απόψε, ωστόσο το σύνολο του Βέλιμιρ Περάσοβιτς έχει αποδείξει ότι έχει την ποιότητα να σταθεί σε οποιαδήποτε έδρα.

Η Ούνικς στα τελευταία 11 ματς μετράει εννιά νίκες και έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα στην παράταση. Δεν αποκλείεται λοιπόν να φανεί ανταγωνιστική και στη Μαδρίτη, υπερασπιζόμενη ένα χάντικαπ 8,5 πόντων σε απόδοση 1.62.

Βιλερμπάν - Μπάγερν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Πολύ σημαντικό βαθμολογικά είναι το ματς της Βιλερμπάν (9-11) με την Μπάγερν (9-11), καθώς όποια ομάδα κερδίσει θα φτάσει τις 10 νίκες, όσες έχει δηλαδή αυτή τη στιγμή η όγδοη Εφές και η ένατη Μονακό (22:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24).

Στον πρώτο γύρο, η Μπάγερν είχε κερδίσει την ASVEL με 73-65, ωστόσο πέρυσι και πρόπερσι είχε ηττηθεί εκτός έδρας από τη γαλλική ομάδα.

Το σύνολο του Τι Τζέι Πάρκερ, προέρχεται από την πολύ δύσκολη νίκη με 69-67 επί του Ερυθρού Αστέρα, σε ένα ματς που έπαιξε πολύ καλύτερη άμυνα συγκριτικά με τα προηγούμενα τέσσερα, κόντρα σε Μονακό, ΤΣΣΚΑ, Φενέρ και Ολυμπιακό, που δέχθηκε κατά μέσο όρο 90,3 πόντους!

Η Μπάγερν ρέφαρε την εντός έδρας ήττα από τη Μονακό, βγάζοντας διπλό στην Μπασκόνια και απόψε θα φανεί αν όντως έχει τη δυνατότητα να κυνηγήσει την οχτάδα.

Με δεδομένο ότι στη Βιλερμπάν είναι εκτός ο κορυφαίος της σκόρερ, Ελι Οκόμπο (16 πόντοι) και συνεχίζει στα "πιτς" ο πολύπειρος Ντέιβιντ Λάιτι (10 πόντοι), το πιθανότερο είναι πως θα πρέπει να βγει μπροστά ο Κρις Τζόουνς. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 17 πόντους κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και φέτος σημειώνει 13,8 κατά μέσο όρο. Εντός έδρας μάλιστα, η επίδοσή του είναι ακόμη καλύτερη αφού σημειώνει 14,8 ανά ματς. Στο 1.86 να επιβεβαιώνει το over 13,5 κόντρα στους Βαυαρούς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μακάμπι – Αλμπα: 1 -2,5 & Over 148,5 (απόδοση 1.85), 21:15
  • Ρεάλ – Ούνικς: 2 +8,5 (απόδοση 1.62), 21:45
  • Βιλερμπάν – Μπάγερν: Κρις Τζόουνς Over 13,5 (απόδοση 1.86), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ