ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Για το 8/8 ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο

Ο Κώστας Παπανικολάου
Ο Κώστας Παπανικολάου EUROKINISSI SPORTS

Με τρεις στοιχηματικές επιλογές στο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Μιλάνο και δύο combo στα Φενέρμπαχτσε - Μπολόνια και Μπασκόνια - Βαλένθια.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει απόψε τις υποχρεώσεις του στη EuroLeague, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Αρμάνι Μιλάνο (21:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Οι ερυθρόλευκοι οδηγούν σταθερά την κούρσα στη διοργάνωση και έχουν πλέον ως βασικό τους στόχο το πλεονέκτημα έδρας εν όψει των πλέι-οφ.

Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα επικράτησε με 92-85 στη Βαλένθια και συμπλήρωσε επτά σερί νίκες σε επίπεδο EuroLeague. Το εντυπωσιακό στο παιχνίδι με τις "νυχτερίδες", είναι ότι οι ερυθρόλευκοι έμειναν πίσω στο σκορ δύο φορές με 15 πόντους και όμως στο τέλος κέρδισαν και σχετικά εύκολα!

Συνολικά, ο Ολυμπιακός μετράει 14 διαδοχικές νίκες για όλες τις διοργανώσεις και είναι προφανώς η πιο σταθερή και φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης. Στον αντίποδα, το Μιλάνο όσο δυνατό ντεμαράζ και να κάνει, όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να προλάβει την οκτάδα.

Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα κέρδισε διαδοχικά την Μπασκόνια, τον Ερυθρό Αστέρα και τον Παναθηναϊκό, παρόλα αυτά παραμένει ακόμη τέσσερις νίκες μακριά από τα πλέι-οφ, επομένως οι ελπίδες της είναι μόνο μαθηματικές. Ούτως ή άλλως, η Αρμάνι συνεχίζει να αγωνίζεται με σημαντικές απουσίες (Πάνγκος, Σιλντς, Ντατόμε, Χολ), επομένως μοιάζει απίθανο να κάνει ένα πολύ μεγάλο σερί νικών για να διορθώσει μία χρονιά, που στράβωσε εξ αρχής.

Οι δύο ομάδες είναι φέτος κυριολεκτικά η μέρα με τη νύχτα. Ο Ολυμπιακός σκοράρει με όποιον τρόπο θέλει και έχει την κορυφαία επίθεση της διοργάνωσης με 85,6 πόντους κατά μέσο όρο. Αντίθετα, η Αρμάνι είναι η χειρότερη επίθεση της EuroLeague με μόλις 71,9 πόντους ανά αγώνα.

Στον πρώτο γύρο, στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει πολύ εύκολα τους Ιταλούς με 82-66. Γενικά, οι Πειραιώτες έχουν εξαιρετική πρόσφατη παράδοση με το Μιλάνο, αφού στις τελευταίες έξι συναντήσεις τους, μετρούν πέντε νίκες, όλες με διαφορά από 9 πόντους και πάνω.

Προγνωστικά EuroLeague

Αν ο Ολυμπιακός παίξει και απόψε στα γνωστά του στάνταρ, είναι ασφαλώς ικανός να καλύψει το χάντικαπ των 5,5 πόντων για να επιβεβαιώσει το διπλό σε απόδοση 1.90. Σε ατομικό επίπεδο, είναι εμφανές πως ο Κώστας Παπανικολάου βρίσκεται στην καλύτερή του φόρμα μέσα στη σεζόν. Στη Βαλένθια πραγματοποίησε την πιο παραγωγική του εμφάνιση φέτος στην Ευρώπη με 22 πόντους. Είχε ασφαλώς προηγηθεί η σπουδαία του επίδοση στον ημιτελικό του Final Eight με τον Παναθηναϊκό, όπου σημείωσε 15 πόντους με 5/5 τρίποντα!

Ο κάπτεν του Ολυμπιακού σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων στα πέντε από τα τελευταία επτά ευρωπαϊκά ματς. Σε αυτό το διάστημα ο μέσος όρος του είναι στους 13,1 πόντους. Σε τιμές διπλασιασμού να πετύχει και απόψε μίνιμουμ 10.

Από εκεί και πέρα, για τον Σάσα Βεζένκοβ τα λόγια έχουν εξαντληθεί. Ο Βούλγαρος άσος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της EuroLeague και για τον μήνα Φεβρουάριο και πλέον θεωρείται το απόλυτο φαβορί για να αναδειχθεί MVP ολόκληρης της σεζόν. Είναι ενδεικτικό ότι οι μπουκ τον προσφέρουν πια μόλις στο 1.40.

Με δεδομένο ότι το Μιλάνο δεν έχει κάποιον δεινό σκόρερ στο ρόστερ του, φαντάζει λογική επιλογή στο 2.18 να πετύχει τους περισσότερους πόντους απόψε ο Βεζένκοβ, που σημειώνει φέτος 18,5 κατά μέσο όρο. Οι πιο αξιόπιστοι σκόρερ του Μιλάνου την τρέχουσα σεζόν είναι ο Μπράντον Ντέιβις (11,4 πόντοι) και ο Μπίλι Μπάρον (11,2 πόντοι). Επίσης, ο νεοφερμένος Σαμπάζ Νέιπιερ, σημείωσε 10,3 πόντους στα τρία προηγούμενα παιχνίδια.

Εν ολίγοις, εφόσον ο Βεζένκοβ κινηθεί στις συνήθεις επιδόσεις του, κοντά στους 20 πόντους, αναμένεται να επαληθεύσει το 2.18. Με το σχετικό ρίσκο, μπορούμε να ζητήσουμε σε combo και το 6+ ασίστ του Κώστα Σλούκα για να φτάσουμε την απόδοση στο 3.70! Ο Σλούκας είναι ο κορυφαίος πασέρ φέτος της Ευρώπης με 6,7 ασίστ ανά παιχνίδι. Έχει μοιράσει τουλάχιστον έξι τελικές πάσες σε 16 αγώνες φέτος της EuroLeague. Την περασμένη εβδομάδα, άγγιξε το double-double στη Βαλένθια, παίζοντας κάτω από 20 λεπτά, αφού είχε 10 πόντους και 9 ασίστ. Εξάλλου, στον πρώτο γύρο με το Μιλάνο, είχε επίσης μοιράσει 9 τελικές πάσες.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ασφαλώς η αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε με τη Βίρτους Μπολόνια (19:45 Novasports Start, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Σέρχιο Σκαριόλο λύγισε την προηγούμενη εβδομάδα την Μπασκόνια και με τρεις νίκες στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, παραμένει στο κόλπο της οκτάδας.

Από την άλλη, η Φενέρ έρχεται από το τεράστιο διπλό (97-94) μέσα στο Βελιγράδι, επί της φορμαρισμένης Παρτίζαν. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δήλωσε προθέσεις αναφορικά με το πλεονέκτημα έδρας. Αποκτώντας μάλιστα και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, οι πρωταθλητές Τουρκίας δείχνουν αποφασισμένοι όχι μόνο να κυνηγήσουν την πρώτη τετράδα, αλλά να διεκδικήσουν ακόμη και το τρόπαιο.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να αγωνιστεί απόψε, ωστόσο αναμένεται το ντεμπούτο στη EuroLeague του Νεμάνια Μπιέλισα, η απόκτηση του οποίου είχε προκαλέσει αίσθηση το περασμένο καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση, η Φενέρ είναι το ξεκάθαρο φαβορί στη σημερινή αναμέτρηση και αυτό αποτυπώνεται στα 1.30 του άσου. Μπορούμε πάντως να φτάσουμε μέχρι το 2.30, αν πάρουμε ταυτόχρονα και το Over 11,5 του Μάρκο Γκούντουριτς. Ο Σέρβος φόργουορντ είναι ο πιο συνεπής σκόρερ της Φενέρ, με 12,4 πόντους κατά μέσο όρο, 60,7% από το δίποντο, 37,6% από το τρίποντο και 84% από τις βολές.

Στη μεγάλη νίκη κόντρα στην Παρτίζαν ήταν εκπληκτικός με 25 πόντους. Στα τελευταία πέντε ευρωπαϊκά ματς σημειώνει 16,6 κατά μέσο όρο. Είχε 12 με την Άλμπα, 24 με τον Ολυμπιακό και 17 με τη Μονακό.

Στη Βιτόρια διεξάγεται ίσως το πιο κρίσιμο παιχνίδι της ημέρας, καθώς η Μπασκόνια φιλοξενεί τη Βαλένθια (21:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Και οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 13-12, επομένως όποια κερδίσει θα κάνει πολύ μεγάλο βήμα για την είσοδο στην οκτάδα. Αν μάλιστα, αυτή είναι η Μπασκόνια, τότε θα αποκτήσει τεράστιο πλεονέκτημα, αφού είχε κερδίσει και στον πρώτο γύρο τις "νυχτερίδες".

Οι Βάσκοι έχουν κάνει το 2/2 φέτος κόντρα στη Βαλένθια, διότι είχαν κερδίσει και στο πρωτάθλημα με 85-79. Σημειώνεται, ότι πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη κόντρα, αφού ο τεχνικός της Μπασκόνια, Χοάν Πεναρόγια, μέχρι πέρυσι βρισκόταν στον πάγκο της Βαλένθια.

Το σύνολο του Άλεξ Μουμπρού, μπορεί να έχασε από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ωστόσο εκτός έδρας μετράει τρεις σερί νίκες κόντρα σε Παναθηναϊκό, Άλμπα και Βιλερμπάν. Από την άλλη βέβαια, η Μπασκόνια στα τελευταία 17 παιχνίδια της εντός έδρας, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, έχει χάσει μόνο από την Μπαρτσελόνα.

Όλα προμηνύουν ένα μεγάλο ντέρμπι, το οποίο αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Ακόμη λοιπόν και να υπερισχύσει η δυνατή έδρα των Βάσκων, δύσκολα αυτό θα γίνει μεγάλη διαφορά. Το διπλό της Βαλένθια με +7,5 πόντους προσφέρεται στο 1.60 και μαζί με ένα εύστοχο τρίποντο του Κλέμεν Πρέπελιτς, χτίζουμε απόδοση διπλασιασμού. Ο Σλοβένος άσος έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο, σε 19 ματς της EuroLeague φέτος. Στο προηγούμενο με τον Ολυμπιακό είχε 5/7!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Φενέρμπαχτσε – Βίρτους Μπολόνια, 19:45

  • 1 & Γκούντουριτς Over 11,5 πόντοι (απόδοση 2.30)

Μιλάνο – Ολυμπιακός, 21:30

  • 2 -5,5 (απόδοση 1.91)
  • Παπανικολάου Over 9,5 πόντοι (απόδοση 2.00)
  • Βεζένκοβ πρώτος σκόρερ & Σλούκας 6+ ασίστ (απόδοση 3.70)

Μπασκόνια – Βαλένθια, 21:30

  • 2 +7,5 & Πρέπελιτς 1+ εύστοχο τρίποντα (απόδοση 2.05)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ