ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Χρειάζεται τον καλό Μήτογλου ο Παναθηναϊκός

Προγνωστικά EuroLeague: Χρειάζεται τον καλό Μήτογλου ο Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τα πιο σημαντικά παιχνίδια της βραδιάς από το πρόγραμμα της EuroLeague.

Με τρία παιχνίδια ολοκληρώνεται απόψε η έβδομη αγωνιστική της EuroLeague. Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο Βερολίνο με την Άλμπα, σε ένα ματς που είναι φαβορί στους 3,5 πόντους (21:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει ξεκινήσει τη σεζόν με ρεκόρ 2-4, ωστόσο έχει μπροστά της τέσσερα ματς, όπου μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και το απόλυτο. Σημειώνεται, ότι μετά το παιχνίδι με την Άλμπα, ο Παναθηναϊκός θα... κατασκηνώσει στο ΟΑΚΑ για τρία σερί παιχνίδια εντός έδρας με Ζάλγκιρις, Βίρτους Μπολόνια και Βαλένθια.

Σε αυτή την τετράδα αγώνων, θα τεσταριστούν σε μεγάλο βαθμό οι υψηλές βλέψεις και προσδοκίες, που έχει καλλιεργήσει από μόνος του ο σύλλογος, με τις σημαντικές επενδύσεις που έχει κάνει φέτος.

Στο τελευταίο χρονικά ευρωπαϊκό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έχασε πολύ πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 80-72 στη Βαρκελώνη, από την Μπαρτσελόνα, δεδομένου ότι η διαφορά έφτασε ακόμη και στο -28 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου. Μέχρι στιγμής, ο Παναθηναϊκός έχει πάρει κάτω από τη βάση στις δύο αποστολές του εκτός Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι ηττήθηκε εύκολα και στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε με 83-69.

Βέβαια, η Φενέρ και η Μπαρτσελόνα συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φαβορί για το Final Four. Αντίθετα, η Άλμπα θα είναι μάλλον ικανοποιημένη στο τέλος της σεζόν αν δεν καταλήξει στις 2-3 τελευταίες θέσεις.

Οι Γερμανοί πάντως μετρούν τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε επίσημα παιχνίδια τους και δείχνουν σταδιακά ένα βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο. Πριν δύο εβδομάδες έκαναν σεφτέ στη EuroLeague, επικρατώντας στο Βερολίνο με 85-82 της Ολίμπια Μιλάνο, ενώ την περασμένη αγωνιστική η ομάδα του Ισραελ Γκονζάλες, παρότι έχασε με 79-71 στη Βαλένθια, το πάλεψε.

Ο Παναθηναϊκός έχει απόψε το πρέπει της νίκης, ωστόσο θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι τα τελευταία χρόνια δυσκολεύεται παραδοσιακά στη γερμανική πρωτεύουσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετράει τρεις διαδοχικές ήττες εκεί, εκ των οποίων οι δύο με διψήφια διαφορά και η άλλη με 9 πόντους.

Γενικά, οι πράσινοι την τελευταία τριετία έχουν σπάνια καλές βραδιές μακριά από το ΟΑΚΑ και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξει φέτος. Το θετικό για τον κόουτς Αταμάν είναι ότι σε σύγκριση με το παιχνίδι στην Καταλονία, επιστρέφουν οι Σλούκας και Βιλντόσα. Επίσης, ακολούθησε κανονικά την αποστολή ο Ναν και δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τα πράσινα.

Στις θέσεις των γκαρντ επομένως, ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ πιο γεμάτος σε σχέση με το ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όπου τράβηξε κουπί κυρίως ο Γκραντ, παίζοντας 32 λεπτά. Το πρόβλημα εντοπίζεται πλέον στα φόργουορντ, διότι μετά τον Παπαπέτρου, τέθηκε νοκ άουτ και ο Χουάντσο Ερνάνγκομεθ.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί απόψε ένα γεμάτο ματς από τον Ντίνο Μήτογλου. Ο διεθνής πάουερ-φόργουορντ ήταν κομβικός στις δύο σημαντικές νίκες των πράσινων με την Μπασκόνια για τη EuroLeague και με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, σημειώνοντας 23 και 20 πόντους αντίστοιχα.

Επίσης, ο κόουτς Αταμάν τον χρησιμοποίησε κάτω από 10 λεπτά τη Δευτέρα με τον Απόλλωνα Πατρών, για να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκος στην αναμέτρηση με την Άλμπα. Στο 1.83 το Over 11,5 του 27χρονου άσου.

Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα στους αγώνες της EuroLeague! | 21+ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με το κορυφαίο αμυντικό rating η Μπαρτσελόνα

Στο Παλάου Μπλαουγκράνα, η Μπαρτσελόνα περιμένει τον Ερυθρό Αστέρα με στόχο την έκτη νίκη της σε επτά ματς EuroLeague (21:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου έχει χάσει φέτος μόνο από την πρωτοπόρο Ρεάλ στον πόντο και όλα δείχνουν ότι θα είναι από τις βασικές διεκδικήτριες της τετράδας, που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Στον αντίποδα, ο Ερυθρός Αστέρας επιχειρεί ένα νέο ξεκίνημα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο του. Σε δύο παιχνίδια EuroLeague με τον Έλληνα τεχνικό, οι ερυθρόλευκοι έχασαν στο καλάθι από την Παρτίζαν, παρότι προηγήθηκαν με +13 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου και κέρδισαν πολύ δύσκολα 74-68 την Μπάγερν, μολονότι βρέθηκαν ακόμη και στο -14 κατά τη διάρκεια του 3ου δεκαλέπτου.

Είναι λογικό ο Ερυθρός Αστέρας να έχει ακόμη αρκετές διακυμάνσεις στην απόδοσή του, μέχρι ο κόουτς Σφαιρόπουλος να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Σε κάθε περίπτωση, με τον Έλληνα τεχνικό, οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να παρουσιάσουν ένα πιο δυναμικό μπάσκετ, με έμφαση στην άμυνα.

Ο πρώην κόουτς του Ολυμπιακού και της Μακάμπι Τελ Αβίβ, γνωρίζει πολύ καλά, ότι για να έχει τύχη η ομάδα του απόψε στη Βαρκελώνη θα πρέπει να κρατήσει την Μπαρτσελόνα κάτω από τους επιθετικούς της μέσους όρους. Άλλωστε, ο Ερυθρός Αστέρας, με εξαίρεση το ιδιαίτερο ματς με την Παρτίζαν, η οποία κατά κανόνα πάει τα παιχνίδια της σε υψηλό τέμπο και την πρεμιέρα με την αδύναμη Βιλερμπάν, δεν έχει ξεπεράσει άλλη φορά τους 80 πόντους. Επίσης, στις τελευταίες επτά επισκέψεις του στη Βαρκελώνη, μόνο μία φορά σκόραρε πάνω από 80.

Από την άλλη, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, ότι η φετινή Μπαρτσελόνα έχει το καλύτερο αμυντικό rating στη διοργάνωση με 100,9 πόντους ανά 100 κατοχές. Από τον Παναθηναϊκό δέχθηκε 72, από τη Ρεάλ 65, από την Μπάγερν μόλις 59, από τον Ολυμπιακό 68 και από την Εφές 74. Πρώτη επιλογή λοιπόν το Under 159,5 στο 1.83, στη λογική ότι ο νικητής δεν θα κριθεί πολύ πάνω από τους 80 πόντους.

Κάθε καλάθι της EuroLeague σε Live Streaming*! | *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ | 21+ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Άλμπα – Παναθηναϊκός: Μήτογλου Over 11,5 (απόδοση 1.83), 21:00
  • Μπαρτσελόνα – Ερυθρός Αστέρας: Under 159,5 (απόδοση 1.83), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ