WEEKLY BET

Προγνωστικά EuroLeague: Αποφασισμένος να σπάσει την ισπανική "κατάρα" ο Παναθηναϊκός AKTOR

EUROLEAGUE 2023-2024 /  - .  (  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2023-2024 / - . ( / EUROKINISSI) ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την κρίσιμη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού AKTOR στη Βαλένθια, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Με πέντε παιχνίδια ολοκληρώνεται απόψε τη 19η αγωνιστική της EuroLeague. Φυσικά, τα περισσότερα βλέμματα θα πέσουν πάνω στην κρίσιμη μονομαχία του Παναθηναϊκού AKTOR με τη Βαλένθια στο "Pabellon Fuente De San Luis" (21:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες με ρεκόρ 10-8, επομένως μιλάμε για ένα ματς ανάμεσα σε δύο άμεσους ανταγωνιστές για την είσοδο στα πλέι-οφ.

Για τους πράσινους θα είναι σπουδαία υπόθεση αν καταφέρουν να φύγουν με το διπλό από την έδρα των "νυχτερίδων". Υπενθυμίζεται, ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε κερδίσει άνετα στον πρώτο γύρο με 90-73, άρα αν ντουμπλάρει τώρα τις νίκες του επί της Βαλένθια, θα έχει το πάνω χέρι και σε πιθανή ισοβαθμία με την ομάδα του Άλεξ Μουμπρού. Εν ολίγοις, με τα υπάρχοντα βαθμολογικά δεδομένα, θα αποκτήσει ουσιαστικά προβάδισμα δύο νικών έναντι της Βαλένθια.

Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν μετρούσε επτά σερί νίκες σε EuroLeague και Stoiximan Basket League, πριν χάσει εντελώς άδοξα την Τετάρτη, στη Βιτόρια από την Μπασκόνια, με καλάθι του Μίλερ-ΜακΙντάιρ 0,9 δεύτερα πριν το φινάλε.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR προηγήθηκε ακόμη και με 17 πόντους διαφορά κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου και βρέθηκε στο +9 στα πρώτα λεπτά της τέταρτης. Τελικά, το ματς κρίθηκε στο τελευταίο σουτ υπέρ των Βάσκων και πήγε έτσι στράφι η γεμάτη εμφάνιση του Κέντρικ Ναν.

Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε 25 πόντους, παίρνοντας βέβαια 25 συνολικά προσπάθειες, στα 35 λεπτά που αγωνίστηκε. Ανάμεσα σε αυτές και δύο άστοχα τρίποντα στην crunch time.

Στον αντίποδα, η Βαλένθια προέρχεται από την κορυφαία της επιθετική επίδοση φέτος, κερδίζοντας την Τετάρτη, εντός έδρας, με 93-88 την Εφές. Από 15 πόντους σημείωσαν ο Μπράντον Ντέιβις και ο Κρις Τζόουνς, double-double έκανε ο Ντέμιαν Ίνγκλις (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ), ενώ άλλους 14 πόντους πρόσθεσε ο Σέμι Οτζελέγε.

Η Βαλένθια ξεπέρασε για πρώτη φορά στην τρέχουσα regular season τους 90 πόντους. Κατά κανόνα τα παιχνίδια της είναι πολύ πιο κλειστά, αφού είναι ένα σύνολο που βασίζεται κυρίως στην άμυνα, τη σκληράδα και την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ και όχι τόσο στο επιθετικό ταλέντο.

Είναι ενδεικτικό, ότι δέχεται κατά μέσο όρο μόλις 75,2 πόντους και σκοράρει 75,7. Έχει μάλιστα το δεύτερο καλύτερο αμυντικό rating (106,8 πόντοι ανά 100 κατοχές), πίσω μόνο από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης.

Στα κορυφαία αμυντικά rating συγκαταλέγεται και ο Παναθηναϊκός AKTOR, τέταρτο για την ακρίβεια, επομένως είναι λογικό ότι το βασικό line στο Under/Over τοποθετείται κάτω από τους 160 πόντους, υπάρχει δηλαδή η αίσθηση ότι ο νικητής δεν θα υπερβεί τους 80.

Από το 2019 έχει να κερδίσει στην Ισπανία

Σε κάθε περίπτωση, για τους πράσινους το αποψινό ματς είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση, δεδομένου ότι έχουν να κερδίσουν επί ισπανικού εδάφους από τον Φεβρουάριο του 2019, κοντεύουν δηλαδή να συμπληρώσουν μία ολόκληρη 5ετια. Μετά το 99-80 επί της Γκραν Κανάρια, με προπονητή τότε τον Ρικ Πιτίνο, το τριφύλλι έχει γνωρίσει 18 διαδοχικές ήττες στην Ισπανία, με τελευταία αυτή της Τετάρτης στη Βιτόρια.

Βέβαια, τα σερί είναι για να σπάνε και ο φετινός Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη σε οποιαδήποτε έδρα. Το πρόσφατο διπλό στο Μονακό είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Το αρνητικό για τον Εργκίν Αταμάν είναι πως είδε την Τετάρτη να τραυματίζεται ο Κώστας Σλούκας. Ο διεθνής γκαρντ ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και η συμμετοχή του απόψε κρίνεται αμφίβολη. Ο Αταμάν δήλωσε πως οι πιθανότητες είναι 50-50, δεδομένου ότι ο παίκτης απέφυγε τη θλάση.

Από τη στιγμή πάντως που ακολουθεί ακόμη μία διπλή αγωνιστική την επόμενη εβδομάδα, με κομβικά εντός έδρας ματς κόντρα σε Εφές και Μονακό, το πιθανότερο είναι πως απόψε θα προστατευτεί.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βγουν μπροστά παίκτες όπως ο Λούκα Βιλντόσα και ο Τζερίαν Γκραντ, ως στηρίγματα δίπλα στον Ναν, που τραβάει σταθερά το σκορ στα τελευταία ματς. Ειδικά για τον Βιλντόσα η αποψινή αναμέτρηση ίσως εξελιχθεί σε μία ευκαιρία να αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο στο ροτέισον.

Ο Αργεντινός γκαρντ αγωνίστηκε μόλις οκτώ λεπτά την Τετάρτη και επιβαρύνθηκε σαφώς λιγότερο συγκριτικά με τους υπόλοιπους περιφερειακούς των πράσινων. Το ενδεχόμενο να σκοράρει απόψε ο Βιλντόσα μίνιμουμ οκτώ πόντους προσφέρεται στο 1.52. Αν ταυτόχρονα πάρουμε και το διπλό του Παναθηναϊκού AKTOR στο +6,5 χτίζουμε στη Stoiximan ένα Bet Builder απόδοση 2.02.

Από εκεί και πέρα, αξίζει το ρίσκο στο σενάριο να αναδειχθεί ξανά πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο Ναν σε απόδοση 3.05 στη Stoiximan. Ο Αμερικανός άσος το έκανε αυτό τρεις φορές στα τελευταία έξι ματς των πράσινων, κόντρα σε Ρεάλ, Μιλάνο και Μπασκόνια. Από την 11η αγωνιστική και μετά σημειώνει κατά μέσο όρο 16,3 πόντους και έχει πάρει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Ντίνο Μήτογλου.

*** Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

TAGS WEEKLY BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ