ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Αντιδρά με Μιλουτίνοβ ο Ολυμπιακός, καθαρό φαβορί η Φενέρ

EUROLEAGUE 2023-2024 / A  - .   (EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2023-2024 / A - . (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το πρόγραμμα της EuroLeague.

Συνολικά τέσσερις αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της EuroLeague. Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Παρτίζαν με στόχο να επιστρέψει το ρεκόρ του στο 50% (21:15 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν τη σεζόν με το σπουδαίο διπλό στο ΟΑΚΑ, ωστόσο στη συνέχεια ηττήθηκαν διαδοχικά από την Μπαρτσελόνα και την Ολίμπια Μιλάνο. Και στα δύο ματς το πρόβλημα εντοπίστηκε στην επίθεση, καθώς ο Ολυμπιακός σημείωσε μόλις 68 και 53 πόντους αντίστοιχα.

Ειδικά την Τρίτη στο Μιλάνο, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τέλειωσε το ματς με 35,8% εντός παιδιάς και 5/19 τρίποντα. Ο Ολυμπιακός, χάρη στην άμυνά του, κατάφερε να είναι απόλυτα ανταγωνιστικός για πάνω από τρία δεκάλεπτα. Μάλιστα, έφτασε να προηγείται με 45-44 οκτώ λεπτά πριν το φινάλε. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως, οι Λομβαρδοί έτρεξαν ένα επί μέρους 21-8 και τελικά έφτασαν εύκολα στη νίκη.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τις απουσίες στην περιφέρειά του. Με τους ΜακΚίσικ, Γκος εκτός και τον Κάναν πρόωρα στα αποδυτήρια με δύο τεχνικές ποινές, ο Μπαρτζώκας αναγκάστηκε να τελειώσει το ματς με τους Πάπας και Λούντζη στο παρκέ, διότι πολύ απλά δεν έβγαιναν τα κουκιά.

Ακόμη κι έτσι, ο Γουόκαπ έπαιξε ξανά πάνω από 30 λεπτά και όπως συνέβη και κόντρα στην Μπαρτσελόνα, δεν είχε την απαιτούμενη φρεσκάδα στην crunch time. Αυτό είχε ως συνέπεια ο Ολυμπιακός να βάλει μόλις 21 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και μοιραία γύρισε από το Μιλάνο με άδεια χέρια.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, είναι υποχρεωμένος απόψε να βγάλει αντίδραση διότι όπως σωστά μας υπενθυμίζει και το μότο της EuroLeague, "κάθε παιχνίδι μετράει" στη συγκεκριμένη διοργάνωση, επομένως το ενδεχόμενο να βρεθεί με ρεκόρ 1-3 μετά από τέσσερις αγωνιστικές δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο.

Το ευχάριστο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι ότι θα επιστρέψει στη δράση ο Γκος, επομένως η διαχείριση των χρόνων στην περιφέρεια θα είναι πιο ορθολογική. Στον αντίποδα, η Παρτίζαν ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς τον Πονίτκα και με εμφανή κενά στη front-line, αφού ο Καμίνσκι δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να αναπληρώσει την ενέργεια που έδινε πέρυσι ο Λεσόρ.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι δεδομένο πως θα φέρει ψηλό από τους κομμένους του ΝΒΑ, ωστόσο μέχρι τότε θα είναι ευάλωτη μέσα στη ρακέτα. Είναι ενδεικτικό ότι στην εντός έδρας ήττα της Τρίτης από την Μπαρτσελόνα με 92-83, δέχθηκε συνολικά 49 πόντους από τη front-line των Καταλανών, δηλαδή από την τετράδα Ερνάνγκομεθ, Ντα Σίλβα, Βέσελι και Πάρκερ. Μάλιστα, ο τελευταίος κατέβασε και 11 ριμπάουντ!

Η Παρτίζαν πάλεψε φιλότιμα το παιχνίδι, αλλά όποτε έβγαζε μία άμυνα αδυνατούσε να εξασφαλίσει το αμυντικό ριμπάουντ. Από τη στιγμή λοιπόν που επέτρεψε στην Μπαρτσελόνα 16 επιθετικά ριμπάουντ ήταν αδύνατο να αποφύγει την ήττα, έχοντας παράλληλα μόλις 4/12 τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να εκμεταλλευτεί την υπεροπλία του μέσα στο ζωγραφιστό με τους Μιλουτίνοβ και Φαλ. Ο Σέρβος σέντερ είναι φέτος διψήφιος σε όλα τα ματς της EuroLeague. Ακόμη και την Τρίτη που οι ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν με τα χίλια ζόρια τους 50 πόντους, αυτός έβαλε 15. Στο 1.91 το Over 20,5 του Μιλουτίνοβ σε πόντους και ριμπάουντ. Υπενθυμίζεται ότι στο ΟΑΚΑ είχε γράψει 22 (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ). Μαζί με τη νίκη του Ολυμπιακού φτάνουμε στο 2.45. Πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα είχε συντρίψει με 87-58 την Παρτίζαν στο ΣΕΦ, με τους Σέρβους βέβαια να κατεβαίνουν τότε με σημαντικές απουσίες.

Καλύπτει το χάντικαπ η Φενέρ

Στην Κωνσταντινούπολη, η Φενέρμπαχτσε υποδέχεται τη Βιλερμπάν, έχοντας ασφαλώς τον τίτλο του απόλυτο φαβορί (20:45 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έρχεται από την καλύτερή της εμφάνιση στη φετινή EuroLeague, επικρατώντας άνετα του Παναθηναϊκού, την Τρίτη με 83-69. Η Φενέρ ουσιαστικά τέλειωσε το ματς από την πρώτη περίοδο, χτίζοντας διαφορά 18 πόντων (27-9).

Πρώτοι σκόρερ για την τουρκική ομάδα ήταν ο Παπαγιάννης (15 με 3/4 τρίποντα) και ο Μότλεϊ (14), ενώ σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Καλάθης (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), ο οποίος αφενός κάλυψε και με το παραπάνω το κενό του Ντόρσεϊ, αφετέρου οργάνωσε άριστα το παιχνίδι της Φενέρ.

Στον αντίποδα, η Βιλερμπάν έχει ξεκινήσει τη σεζόν με 0/3, ωστόσο δεν προβληματίζουν τόσο οι ήττες, όσο οι απογοητευτικές εμφανίσεις. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό, ο Τόνι Πάρκερ να βρεθεί στη... δυσάρεστη θέση να απολύσει τον ίδιο του τον αδερφό. Σε κάθε περίπτωση, η φημολογία περί αντικατάστασης του Τι Τζέι Πάρκερ εντείνεται.

Την Τρίτη, η Βιλερμπάν έχασε με το αξιοπρεπές 89-84, ωστόσο το τελικό σκορ είναι παραπλανητικό, αφού η Εφές έφτασε να προηγείται στην τέταρτη περίοδο με 80-63 και απλά οι Γάλλοι έσωσαν στο τέλος τα προσχήματα, μειώνοντας τη διαφορά. Είχαν προηγηθεί οι συντριβές από Ερυθρό Αστέρα και Παρτίζαν με -21 και -26 πόντους αντίστοιχα! Στο χέρι της Φενέρ να κερδίσει με διψήφια διαφορά στο 1.65.

Κλειδί ο Πάνγκος για την Ολίμπια Μιλάνο

Στη Μαδρίτη, η αήττητη Ρεάλ περιμένει την Ολίμπια Μιλάνο σε μία αναμέτρηση που ο άσος είναι καθαρό φαβορί σε τιμές κάτω το 1.20 (21:45 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Μάλλον λογική η στάση των μπουκ δεδομένου ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης μετρούν φέτος 10/10 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και μέχρι στιγμής κάνουν επίδειξη δύναμης όπου σταθούν και όπου βρεθούν.

Την Τρίτη, η ομάδα του Τσους Ματέο κέρδισε με +14 τη Ζάλγκιρις, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε κάνει παρέλαση μέσα στην Πόλη με αντίπαλο την Εφές (103-80). Η Μιλάνο μπορεί να κέρδισε προχθές τον Ολυμπιακό, ωστόσο στο WiZink Center θα πρέπει να ανεβάσει κατακόρυφα την παραγωγικότητά της για να φανεί ανταγωνιστική.

Κλειδί αναμένεται να είναι ξανά η εμφάνιση του Κέβιν Πάνγκος, ειδικά από τη στιγμή που λείπουν οι Λο και Μπάρον από την περιφέρεια της Ολίμπια. Ο Καναδός γκαρντ ήταν καθοριστικός κόντρα στον Ολυμπιακό. Είχε την καλύτερη επίδοση στο σύστημα αξιολόγησης, σημείωσε 16 πόντους, βρίσκοντας πολύ μεγάλα σουτ στο δεύτερο ημίχρονο και όσο αγωνίστηκε η Μιλάνο επικράτησε με +10 των ερυθρόλευκων. Βατό το Over 8,5 σε απόδοση 1.87 για τον Πάνγκος, ο οποίος πραγματοποίησε γεμάτη εμφάνιση με 12 πόντους και στο τελευταίο ματς για το ιταλικό πρωτάθλημα με τη Ρετζιάνα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φενέρμπαχτσε – Βιλερμπάν: 1 -9,5 (απόδοση 1.65), 20:45
  • Ολυμπιακός – Παρτίζαν: 1 & Μιλουτίνοβ Over 20,5 πόντοι και ριμπάουντ (απόδοση 2.45), 21:15
  • Ρεάλ – Μιλάνο: Πάνγκος Over 8,5 (απόδοση 1.87), 21:45
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ