ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroBasket - Τρίτος όμιλος: Μέχρι το τέλος του δρόμου στο 2.80

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας βγαίνουν για ζέσταμα στο ΟΑΚΑ πριν το φιλικό με την Ισπανία
Οι παίκτες της εθνικής ομάδας βγαίνουν για ζέσταμα στο ΟΑΚΑ πριν το φιλικό με την Ισπανία INTIME

Προγνωστικά, στοιχηματική ανάλυση και μακροχρόνιες εκτιμήσεις για τον τρίτο όμιλο του EuroBasket 2022.

Η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ θα χτυπάει από τις 2 μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο, εκεί όπου θα φιλοξενηθεί ο τρίτος όμιλος του EuroBasket, στον οποίο ασφαλώς θα συμμετέχει και η εθνική μας ομάδα.

Η Ελλάδα είναι ξεκάθαρα η ποιοτικότερη ομάδα του ομίλου, μπροστά από την οικοδέσποινα Ιταλία, την Κροατία και τις Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία και Εσθονία. Αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και αποτυπώνεται και στις αποδόσεις, όπου η "επίσημη αγαπημένη" προσφέρεται στο 1.40 για να τερματίσει πρώτη στο τρίτο γκρουπ, τη στιγμή που η Ιταλία δίνει 4.40 και η Κροατία 5.30.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπενθυμίζεται, ότι ο τρίτος όμιλος διασταυρώνεται στους "16" με τον τέταρτο, όπου πέρα από τη Σερβία, η οποία λογικά θα τερματίσει πρώτη, δεν υπάρχει κάποιο άλλο φόβητρο (Τσεχία, Πολωνία, Φινλανδία, Ισραήλ, Ολλανδία).

Προγνωστικά EuroBasket: Το 2.80 της Ελλάδας και το 3.50 του Γιάννη

Παρότι η προετοιμασία δεν έχει εξελιχθεί ιδανικά λόγω των τραυματισμών του Γιώργου Παπαγιάννη, του Ιωάννη Παπαπέτρου, του Κώστα Σλούκα και του Κώστα Αντετοκούνμπο, η γενικότερη αίσθηση είναι ότι η Ελλάδα στο φετινό EuroBasket έχει όλα τα φόντα να επιστρέψει στη ζώνη των μεταλλίων για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια.

Αν επιτέλους μπει ένα στοπ στις ατυχίες και οι τραυματίες επιστρέψουν εγκαίρως στη διάθεση του τεχνικού επιτελείου, η γαλανόλευκη θα παρουσιάσει μία αποστολή που δεν μπορεί να τρομάξει από κανέναν αντίπαλο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι πριν τον αγώνα της Ελλάδας με τη Σερβία για τα προκριματικά του MundoBasket, o τεχνικός των Σέρβων, Σβέτισλαβ Πέσιτς δήλωσε πως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας της.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και εδώ που τα λέμε ο πολύπειρος Πέσιτς δεν έχει και πολύ άδικο, δεδομένου ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αν δεν είναι ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου, είναι σίγουρα μέσα στο Top3. Παράλληλα, η εθνική μας διαθέτει πρωτοκλασάτους παίκτες επιπέδου EuroLeague και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια φαίνεται πως βρίσκει στο πρόσωπο του Τάιλερ Ντόρσεϊ κι έναν αξιόπιστο σουτέρ στα γκαρντ.

Η εθνική όμως δεν έχει κλάση μόνο εντός παρκέ, αλλά και εκτός αυτού. Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ο κορυφαίος τεχνικός στην Ευρώπη τη δεδομένη στιγμή και μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς, ότι με την καθοδήγησή του, ο Γιάννης θα αξιοποιηθεί πολύ καλύτερα συγκριτικά με το MoundoBasket στο Πεκίνο, όπου δυστυχώς αναδείχθηκαν όλες οι αδυναμίες του στο FIBA Basketball.

Εν ολίγοις, η Ελλάδα έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται μία εθνική ομάδα για να πρωταγωνιστήσει. Σούπερ σταρ, γεμάτο ρόστερ, ικανό προπονητή, εξαιρετικό κλίμα, πίστη. Η Ελλάδα, μαζί με τη Σερβία, τη Γαλλία και τη Σλοβενία αποτελούν κατά γενική ομολογία τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του φετινού τουρνουά. Σε ένα ιδεατό σταύρωμα στα νοκ άουτ, αυτές θα έπρεπε να συνθέσουν την τελική τετράδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η εθνική μας θα δώσει το πιο κρίσιμο παιχνίδι της στη διοργάνωση στα προημιτελικά, εκεί όπου πιθανότατα θα συναντήσει είτε τη Σλοβενία, είτε τη Γαλλία. Καμία εκ των δύο δεν είναι απλός αντίπαλος. Η Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς διαθέτει εκπληκτική επιθετική ικανότητα, ενώ οι αθλητικοί "τρικολόρ" είναι μία ομάδα που θεωρητικά ματσάρουν άριστα στα προσόντα του Γιάννη.

Σε κάθε περίπτωση, αν η Ελλάδα περάσει το σκόπελο του προημιτελικού, τότε θα έχει ανοίξει το δρόμο για να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Το ενδεχόμενο η εθνική μας να προχωρήσει ως το μεγάλο τελικό της 18ης Σεπτεμβρίου προσφέρεται στο 2.80.

Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για να κάνει το τουρνουά της ζωής του με την εθνική ομάδα. Φάνηκε αυτό τόσο στα φιλικά που αγωνίστηκε, όσο κυρίως στο επίσημο ματς με τη Σερβία, όπου έβαλε 40 πόντους και θύμισε εποχές Νίκου Γκάλη! Καθόλου τυχαίο λοιπόν ότι θεωρείται πρώτο φαβορί για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, στο 3.50, όσο δηλαδή και ο Ντόντσιτς.

Προγνωστικά Μπάσκετ: Πιο ποιοτική η Κροατία

Αν η Ελλάδα επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και τερματίσει στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου, για τη δεύτερη αναμένεται να παλέψουν κυρίως η Ιταλία και η Κροατία. Βέβαια η δεύτερη θέση μπορεί να μην είναι και το καλύτερο σενάριο στα χιαστί, διότι στους οκτώ στέλνει πάνω στην πρώτη ομάδα του Β' ομίλου (Σλοβενία ή Γαλλία πιθανότατα), ενώ η τρίτη στέλνει στον πρώτο του Α' ομίλου (Ισπανία ή Τουρκία πιθανότατα).

Όπως και να έχει οι ισορροπίες είναι λεπτές, αφού η Κροατία διαθέτει πιο ποιοτικό ρόστερ, τουλάχιστον σε επίπεδο πεντάδας, αλλά η Ιταλία παίζει εντός έδρας. Η Σκουάντρα Ατζούρα με ηγέτη πλέον τον Σιμόνε Φοντέκιο άφησε άριστες εντυπώσεις στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τερμάτισε στην 5η θέση και έστειλε το μήνυμα ότι ετοιμάζεται να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό επίπεδο.

Στο φετινό EuroBasket όμως, οι πιθανότητες να προχωρήσει βαθιά μέσα στο τουρνουά δεν είναι πολλές. Επειδή ο τέταρτος όμιλος έχει αρκετούς βατούς αντιπάλους, το πιθανότερο είναι πως θα καταφέρει να περάσει το πρώτο νοκ άουτ, αλλά στους "8" λογικά είναι το ταβάνι της. Στο 2.15 να αποκλειστεί στα προημιτελικά η Ιταλία, η οποία έχει να πάρει μετάλλιο σε EuroBasket από το 2003 (χάλκινο).

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από την αποστολή του Τζιανμάρκο Ποτσέκο λείπουν ο Ντάνιελ Χάκετ και το No.1 του τελευταίου draft, Πάολο Μπανκέρο, ο οποίος όπως αναμενόταν προτίμησε να μείνει στις ΗΠΑ, προκειμένου να προετοιμαστεί όσο καλύτερα για τη ρούκι του σεζόν στο ΝΒΑ. Επίσης, τραυματίστηκε ο Ντανίλο Γκαλινάρι και ως εκ τούτου αποδυναμώθηκε ακόμη περισσότερο η ούτως ή άλλως αδύναμη φροντ-λάιν, όπου πρακτικά παλεύει μόνος του ο Νικολό Μέλι.

Στην Κροατία, αν ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς καταφέρει να λύσει τα θέματα χημείας τότε δεν αποκλείεται εδώ να έχουμε το "μαύρο άλογο" της διοργάνωσης. Σε κάθε περίπτωση η πεντάδα των Κροατών μοιάζει εξαιρετική. Τρεις NBAer (Ζούμπατς, Σάριτς, Μπογκντάνοβιτς), ο Χεζόνια στο πικ της καριέρας του, μετά από μία άριστη σεζόν με την Ούνικς και πόιντ-γκαρντ ο νατουραλιζέ Τζέιλεν Σμιθ, ένας παίκτης που θα δημιουργήσει για τους υπόλοιπους και θα θυσιάσει το κορμί του στην άμυνα. Διόλου απίθανο λοιπόν, οι Κροάτες να κάνουν τη μίνι έκπληξη και να βάλουν από κάτω την Ιταλία στον όμιλο. Στο 2.70 να τερματίσουν δεύτεροι.

Προγνωστικά Στοιχήματος: Ένα κλικ πιο μπροστά η Ουκρανία

Για την τέταρτη θέση αναμένεται να παλέψουν η Ουκρανία, η Εσθονία και η Μεγάλη Βρετανία. Η Ουκρανία στο προηγούμενο EuroBasket το 2017 είχε προκριθεί στους "16", αλλά εκεί ηττήθηκε από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Σλοβενία. Επίσης, το 2013, στο τουρνουά που διοργανώθηκε στη Σλοβενία, είχε φτάσει ως τα προημιτελικά και τερμάτισε στην έκτη θέση. Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της κατεβάζει ομάδα σε τελική φάση με δύο NBAer στην αποστολή της (Λεν, Μίχαλιουκ) και στη θεωρία έχει τον πρώτο λόγο για την τετράδα απέναντι σε Εσθονία και Μεγάλη Βρετανία. Στο 2.10 να πάρει την πρόκριση ως τέταρτη στο γκρουπ.

Η νεανική Εσθονία επιστρέφει σε τελική φάση EuroBasket μετά το 2015. Σε εκείνη τη διοργάνωση είχε ρεκόρ 1-4 στον όμιλο, κερδίζοντας μόνο την Ουκρανία, την οποία θα βρει εκ νέου μπροστά της. Η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη στο ρόστερ της είναι ο σέντερ Μάικ-Κάλεφ Κότσαρ, που τη νέα σεζόν θα παίζει στη EuroLeague με τη φανέλα της Μπασκόνια. Οι μπουκ τη θεωρούν το απόλυτο αουτσάιντερ και την προσφέρουν σε τιμές κάτω του 1.10 για να τερματίσει τελευταία στον τρίτο όμιλο.

Τέλος, η Μεγάλη Βρετανία έχει να επιδείξει κάποιες μεγάλες νίκες στα παράθυρα της FIBA, όπως κόντρα στη Γερμανία και την Ελλάδα, ωστόσο μπασκετικά παραμένει στις... αναπτυσσόμενες ακόμη χώρες κι αν καταφέρει να προκριθεί στους "16" θα είναι μία μίνι υπέρβαση. Στο προηγούμενο EuroBasket που συμμετείχε, το 2017, γνώρισε πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς στον όμιλο και τερμάτισε 22η.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Να Φτάσει στον τελικό: Ελλάδα (απόδοση 2.80)
  • Πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση: Γιάννης Αντετοκούνμπο (απόδοση 3.50)
  • Δεύτερη θέση στο γ' γκρουπ: Κροατία (απόδοση 2.80)
  • Να αποκλειστεί στα προημιτελικά: Ιταλία (απόδοση 2.15)
  • Τέταρτη θέση στο γ' γκρουπ: Ουκρανία (απόδοση 2.10)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ