ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroBasket - Δεύτερος όμιλος: Επιλογές από το 2.15 ως το 6.00

Ο Ντόντσιτς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Ο Ντόντσιτς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο PHOTO CREDITS: © 2021 ERIC GAY / AP IMAGES

Προγνωστικά, στοιχηματική ανάλυση και μακροχρόνιες εκτιμήσεις για το δεύτερο όμιλο του EuroBasket 2022.

Ο δεύτερος όμιλος του EuroBasket 2022 θεωρείται ο πιο δυνατός του τουρνουά, καθώς σε αυτόν μετέχουν δύο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία και η πανίσχυρη Γαλλία. Μαζί τους είναι η πάντα υπολογίσιμη Λιθουανία, η οικοδέσποινα Γερμανία, η Βοσνία και η Ουγγαρία.

Το πιθανότερο σενάριο στο γκρουπ της Κολωνίας είναι οι πρώτες δύο θέσεις να καταλήξουν στη Σλοβενία και τη Γαλλία. Αν συμβεί κάτι τέτοιο οι δυο τους θα μπορούν να συναντηθούν ξανά μόνο στον τελικό, επομένως για όποιον θέλει να κυνηγήσει στοιχηματικά το ζευγάρι των δύο φιναλίστ, εδώ προκύπτει μία σοβαρή υποψηφιότητα (8.50), με βάση τις διασταυρώσεις στα νοκ άουτ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίσης, αυτό σημαίνει ότι μία εκ των δύο, θα είναι πιθανότατα η αντίπαλος της εθνικής μας στα προημιτελικά, υπολογίζοντας ασφαλώς ότι η Ελλάδα δύσκολα θα πέσει κάτω από τη δεύτερη θέση στο δικό της γκρουπ.

Προγνωστικά EuroBasket: Οριακή μάχη για την πρωτιά

Η Σλοβενία μπορεί να μην έχει την αθλητικότητα και το μέγεθος της Γαλλίας ή της Ελλάδας, το αγωνιστικό της στιλ όμως ουσιαστικά γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του ΝΒΑ και του FIBA Basketball. Η παρέα του Λούκα Ντόντσιτς κερδίζει με την επίθεσή της, το εξαιρετικό spacing και την ικανότητά της να μεγιστοποιεί τις κατοχές της μέσα στο 40λεπτο.

Η συνταγή των Σλοβένων είναι απλή: Ένας σούπερ σταρ (Ντόντσιτς). Ένας "βετεράνος" που επιστρέφει (Γκόραν Ντράγκιτς). Ένας νατουραλιζέ σέντερ (Τόμπεϊ), όπως ήταν ο Ράντολφ το 2017 και πολλοί αξιόπιστοι παίκτες ρόλου (Τσάντσαρ, Πρέπελιτς, Μπλάζιτς), που σουτάρουν καλά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Από την άλλη, η Γαλλία έχει τρομακτικό μέγεθος και εκπληκτικές αμυντικές δυνατότητες ως ομάδα. Στο τιμόνι της είναι 13 χρόνια ο αξιοσέβαστος Βενσάν Κολέ. Και ασφαλώς διαθέτει ισχυρότατο κίνητρο, διότι στην προηγούμενη διοργάνωση τερμάτισε μόλις 12η, στη χειρότερή της θέση δηλαδή, μετά το 1963.

Ενδιάμεσα βέβαια στα δύο EuroBasket, οι Γάλλοι επέστρεψαν στις επιτυχίες κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο MundoBasket του 2019 και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Γαλλία μπορεί να ισχυρίζεται ότι έχει το πιο δυνατό και πλήρες ρόστερ στη φετινή διοργάνωση. Η φροντ-λάιν της είναι εντυπωσιακή με τους Γκομπέρ, Πουαριέ και τον Γιαμπουσέλι σε ρόλο... Μπορίς Ντιαό. Ο τελευταίος μάλιστα προέρχεται από σεζόν καριέρας με τη Ρεάλ. Στο τρία ο εξαιρετικός σουτέρ Λουβαβού-Καμπαρό μπορεί να καλύψει επαρκώς την απουσία του Νικολά Μπατούμ και στο δύο ο Ελι Οκόμπο έχει όλα φόντα να αποδειχθεί πολύ πιο χρήσιμος από τον ταλαιπωρημένο πλέον Νάντο Ντε Κολό.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στον άσο υπάρχει ένα ερωτηματικό με τους Ερτέλ και Αλμπισί, διότι αν ήταν διαθέσιμος και ο Ντιλικινά τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Στη Γαλλία πάντως, βασικός ball-handler θα είναι Εβάν Φουρνιέ. Ένας δεινός σκόρερ, ο οποίος στους Ολυμπιακούς είχε 18,7 πόντους κατά μέσο όρο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο 19,8!

Οι μπουκ δίνουν ένα πολύ ελαφρύ προβάδισμα για την πρωτιά στον όμιλο στη Σλοβενία, την οποία προσφέρουν στο 2,15. Επειδή αναμένεται μάχη 50-50 για το ποια εκ των δύο θα τερματίσει τελικά πρώτη, προτιμότερο είναι να πάμε με το... αουτσάιντερ, δηλαδή τη Γαλλία στο 2.35.

Προγνωστικά Μπάσκετ: Ο Ντράγκιτς, ο Σαμπόνις και ο Βάγκνερ

Σε ό,τι αφορά στα ειδικά των παικτών, ας έχουμε υπόψιν μας το 2.15 στο Over 14,70 πόντοι του Γκόραν Ντράγκιτς. Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν και να διανύει πλέον το 36ο έτος της ηλικίας του, παρόλα αυτά παραμένει στις επάλξεις και είναι δεδομένο πως δίπλα στον Ντόντσιτς κουμπώνει άριστα.

Στο προηγούμενο EuroBasket είχε 22,6 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ στην τρέχουσα προετοιμασία τα πήγε περίφημα, σημειώνοντας 28 πόντους στο φιλικό με την Τουρκία και 19 με την Κροατία. Επίσης, στο επίσημο ματς με την Εσθονία για τα προκριματικά του Mundobasket έβαλε 19. Σε μία ομάδα που έχει μάθει να πηγαίνει τα παιχνίδια της κοντά στους 90 πόντους, δεν θα είναι παράλογο ο Ντράγκιτς να πιάσει τους 15 κατά μέσο όρο.

Η Λιθουανία είναι το καθαρό φαβορί για την τρίτη θέση με τους μπουκ να βλέπουν στην τέταρτη τη Γερμανία. Ας μην εκπλαγούμε πάντως αν η σειρά αυτών των δύο ομάδων είναι ανάποδη. Η τρίτη με την τέταρτη θέση δεν κάνει μεγάλη διαφορά στο πρώτο χιαστί παιχνίδι, αφού κατά πάσα πιθανότητα αντίπαλος θα είναι είτε η Ισπανία, είτε η Τουρκία.

Όποιος όμως παρατηρήσει τις διασταυρώσεις από εκεί και μετά, θα διαπιστώσει ότι η τέταρτη θέση μπορεί να προσφέρει έναν σαφώς πιο βατό αντίπαλο στα προημιτελικά, παίρνοντας βέβαια ως υπόθεση εργασίας, ότι η Σερβία στον δικό της όμιλο θα επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και θα τερματίσει πρώτη.

Σε κάθε περίπτωση, η Λιθουανία είναι μία ομάδα με δυνατά ονόματα στο ρόστερ της, αλλά φανερή έλλειψη ισορροπίας και χωρίς αξιόπιστο σουτέρ, με εξαίρεση τον Γκιεντράιτις. Οι δύο κορυφαίοι της παίκτες, ο Βαλανσιούνας και ο Σαμπόνις είναι στην ίδια θέση, στο πέντε και αυτό αναπόφευκτα δημιουργεί πρόβλημα στον κόουτς Μακσβίτις, ο οποίος προσπαθεί να τους χωρέσει μαζί στην πεντάδα.

Φυσικά, με δύο τέτοια κορμιά στο παρκέ, η Λιθουανία έχει εξαιρετικό size, αλλά γίνεται πολύ ευάλωτη αμυντικά σε καταστάσεις πιν εν ρολ. Στη λογική ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να επιλέξει έναν από τους δύο για βασικό του σέντερ, αξίζει να ρισκάρουμε με το 3.40 του Σαμπόνις να είναι αυτός ο πρώτος σκόρερ της Λιθουανίας στη διοργάνωση και όχι ο Βαλανσιούνας.

Η Γερμανία παρά τις απουσίες των Μόριτς Βάγκνερ, Τιμπόρ Πλάις και Μάξι Κλέμπερ έχει επίσης ένα αρκετά συμπαθητικό ρόστερ και με τη δύναμη της έδρας δεν αποκλείεται να κάνει μία μίνι υπέρβαση, φτάνοντας ως τα προημιτελικά. Οι μπουκ θεωρούν ότι θα αποκλειστεί στους "16", σενάριο που το προσφέρουν στο 1.90. Αντίθετα, το ενδεχόμενο η Μάνσαφτ να αποκλειστεί στα προημιτελικά προσφέρεται στο 3.00.

Υπενθυμίζεται, ότι η Γερμανία στο προηγούμενο EuroBasket έφτασε ως τους "8" για πρώτη φορά μετά το 2007. Τελευταίο της μετάλλιο είναι ασφαλώς το ασημένιο το 2005, όταν είχε ηττηθεί στον τελικό από την Ελλάδα.

Οι Γερμανοί έχουν αρκετούς παίκτες επιπέδου EuroLeague όπως ο Μάοντο Λο, ο Γιοχάνες Τίμαν, ο Νιλς Γκιφάι, ο Βάιλερ-Μπαμπ και ο Γιοχάνες Φόιγκτμαν. Ηγέτης τους είναι κλασικά ο Ντένις Σρέντερ, όμως την παράσταση αναμένεται να κλέψει ο Φράντς Βάγκνερ. Ο 21χρονος σμολ φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ, έκανε σούπερ ρούκι σεζόν στο ΝΒΑ με 15,2 πόντους κατά μέσο όρο και θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε αυτή τη διοργάνωση. Οι μπουκ θεωρούν γκράντε φαβορί τον Σρέντερ για πρώτο σκόρερ της Γερμανίας στο τουρνουά, όμως η αξία βρίσκεται στο 3.00 του Βάγκνερ.

Προγνωστικά Στοιχήματος: Οι αδύναμοι κρίκοι

Για την αποφυγή της τελευταίας θέσης αναμένεται να παλέψουν η Βοσνία και η Ουγγαρία. Η Βοσνία έχει θεωρητικά πιο ποιοτικό ρόστερ με παίκτες όπως ο NBAer Νούρκιτς και ο νέος άσος της Ρεάλ Μούσα. Επίσης, είναι μία ομάδα με καλό μέγεθος και μπορεί να κατεβάζει πεντάδες με 5/5 παίκτες άνω των δύο μέτρων. Ωστόσο, η προετοιμασία της έγινε μετ' εμποδίων λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομοσπονδία και διατηρούνται επιφυλάξεις για την ετοιμότητά της.

Σε ό,τι αφορά στην Ουγγαρία, θα συμμετάσχει για δεύτερη σερί φορά σε τελική φάση EuroBasket. Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά μετά από 51 χρόνια. Πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα στην αποστολή της είναι φυσικά ο Άνταμ Χάνγκα, ο οποίος επιστρέφει στην εθνική έπειτα από πέντε χρόνια.

Σε αυτό που υπερέχουν οι Μαγυάροι έναντι των Βόσνιων είναι στο επίπεδο χημείας και ομοιογένειας, διότι μεγάλο κομμάτι του κορμού (Περλ, Κέλερ, Βάραντι, Σόμογκι, Μπένκε, Γκόλομαν), είναι παίκτες της Σομπατέλι, η οποία την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στο Basketball Champions League.

Στη λογική ότι η πέμπτη θέση θα κριθεί ουσιαστικά στο μεταξύ τους ματς, αξίζει ως fun bet το 6.00 της Ουγγαρίας, καθώς η διαφορά με τη Βοσνία δεν είναι τόσο μεγάλη όσο δείχνουν οι αποδόσεις.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Πρώτη θέση στο β' γκρουπ: Γαλλία (απόδοση 2.35)
  • Πέμπτη θέση στο β' γκρουπ: Ουγγαρία (απόδοση 6.00)
  • Μέσος όρος πόντων Ντράγκιτς: Over 14,7 (απόδοση 2.15)
  • Πρώτος σκόρερ Λιθουανίας: Σαμπόνις (απόδοση 3.40)
  • Πρώτος σκόρερ Γερμανίας: Φραντς Βάγκνερ (απόδοση 3.00)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ