ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Euro: Ξεσπάει η Ολλανδία, για το 2x2 η Αυστρία

Ο Μέμφις Ντεπάι της Ολλανδίας πανηγυρίζει με τον Μάρτεν ντε Ρον γκολ που σημείωσε κόντρα στις ΗΠΑ για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Καλίφα", Αλ Ραγιάν | Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022
Ο Μέμφις Ντεπάι της Ολλανδίας πανηγυρίζει με τον Μάρτεν ντε Ρον γκολ που σημείωσε κόντρα στις ΗΠΑ για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Καλίφα", Αλ Ραγιάν | Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 © 2022/MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Αυστρία - Εσθονία, Σουηδία - Αζερμπαϊτζάν και Ολλανδία - Γιβραλτάρ.

Η Αυστρία ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στον έκτο προκριματικό γύρο του Euro 2024, κερδίζοντας εύκολα με 4-1 το Αζερμπαϊτζάν, στο Λιντς την Παρασκευή. Απόψε, η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ υποδέχεται στο ίδιο γήπεδο την Εσθονία και εκτός απροόπτου θα κάνει το 2x2 (21:45 Novasports Extra 1HD, Live από το SPORT24).

Στην πρεμιέρα, ο Ράνγκνικ επέλεξε να παίξει με 4-3-3 έχοντας στην επιθετική τριάδα τους Μπαουμγκάρτνερ (Χοφενχάιμ), Γκρέγκοριτς (Φράιμπουργκ) και Βίμερ (Βόλφσμπουργκ), ελλείψει φυσικά του τραυματία Αρναούτοβιτς (Μπολόνια).

Στους χαφ θα παίξουν ξανά οι Λάιμερ (Λειψία) και Ζάιβαλντ Ζάλτσμπουργκ), ωστόσο είναι αμφίβολος ο Ζάμπιτσερ, που πέτυχε δύο γκολ κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν. Αν ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κριθεί ανέτοιμος, τότε τη θέση του θα πάρει ο Λιούμπιτσιτς (Κολωνία), που έχει επίσης καλή επαφή με την αντίπαλη εστία.

Στην άμυνα, αναμένονται τουλάχιστον δύο αλλαγές, καθώς είναι αμφίβολος ο στόπερ Τράουνερ (Φέγενορντ) και τέθηκε νοκ άουτ ο Βέμπερ (Λιντς), που έπαιξε αριστερός μπακ την Παρασκευή. Στη θέση τους θα επιστρατευτούν ο Πος της Μπολόνια και ο πολύπειρος Ούλμερ της Ζάλτσμπουργκ.

Η Αυστρία έπαιξε για τελευταία φορά με την Εσθονία το 1997 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τότε είχε κερδίσει με 2-0 εντός έδρας και με 3-0 στο Ταλίν. Η Εσθονία, την Πέμπτη έχασε σε φιλικό, 1-0, από την Ουγγαρία. Στην προηγούμενη προκριματική φάση για το Μουντιάλ, είχε ρεκόρ 1-1-6, κερδίζοντας μόνο την αδύναμη Λευκορωσία. Εξάλλου, στα τελευταία 11 ματς σε προκριματικά Euro οι Εσθονοί έχουν απολογισμό 0-1-10, με μοναδική ισοπαλία επίσης κόντρα στη Λευκορωσία.

Χαμηλά ο άσος, στο 1.15, ωστόσο φτάνει στον διπλασιασμό αν ταυτόχρονα σκοράρει ο Γκρέγκοριτς. Ο άσος της Φράιμπουργκ κάνει εξαιρετική σεζόν φέτος με οκτώ τέρματα στην Bundesliga και άλλα τρία στο Europa League. Στην πρεμιέρα με το Αζερμπαϊτζάν ήταν από τους πιο απειλητικούς παίκτες της Αυστρίας, έχοντας γκολ και δοκάρι.

Προγνωστικά Euro

Για τον ίδιο όμιλο, η Σουηδία έκανε το χειρότερο δυνατό ποδαρικό, χάνοντας την Παρασκευή στη Σόλνα με 3-0 από το Βέλγιο (21:45 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Με εξαίρεση μία μεγάλη φάση στο 15', όταν ακόμη δεν υπήρχε σκορ στο ματς, η ομάδα του Γιάνε Αντερσον δεν μπόρεσε να απειλήσει τους Βέλγους.

Στο αποψινό παιχνίδι με το Αζερμπαϊτζάν, η Σουηδία είναι υποχρεωμένη να κερδίσει, διότι σε αντίθεση περίπτωση μπορεί να δει την Αυστρία, με την οποία αναμένεται να παλέψει για τη δεύτερη θέση, να ξεφεύγει με το καλημέρα στο +5 ή στο +6.

Συγκριτικά με την πρεμιέρα, ο Αντερσον ετοιμάζει τουλάχιστον τρεις αλλαγές. Αρχικά, τέθηκε νοκ άουτ ο αριστερός μπακ Αουγκούστινσον (Μαγιόρκα) και τη θέση του θα πάρει ο Γκούντμουντσον της Λιλ. Επίσης, αναμένεται να προτιμηθεί στους στόπερ ο Χίεν (Βερόνα) αντί για τον Χάλμαρ Εκνταλ (Μπέρνλι).

Στους χαφ, θέτει υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα ο πολύπειρος Άλμπιν Εκνταλ, που έχασε το πρώτο παιχνίδι διότι ήταν άρρωστος. Λογικά, ο άσος της Σπέτσια θα πάρει τη θέση του Ολσον (Μίντιλαντ). Αν πάντως δεν κριθεί απόλυτα έτοιμος, τότε ίσως ο Αντερσον δώσει την ευκαιρία στον Κάλστρομ της Λεχ Πόζναν. Στην επίθεση θα ξεκινήσουν ξανά οι Ισακ και Κουλουσέφσκι, με τον Ιμπραΐμοβιτς να έρχεται από τον πάγκο, όπως και κόντρα στο Βέλγιο.

Το Αζερμπαϊτζάν σε επίπεδο προκριματικών Euro δεν έχει ούτε μία νίκη εκτός έδρας. Σε συνολικά 35 ματς έχει γνωρίσει 31 ήττες και έχει μόλις τέσσερις ισοπαλίες (Μάλτα, Νορβηγία, Καζακστάν, Σερβία). Αναμενόμενα κάτω από το 1.20 ο άσος. Πιο ενδιαφέρον το anytime του Εμίλ Φόρσμπεργκ, που έχει φέτος έξι γκολ με τη Λειψία στην Bundesliga. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός εκτελεί τις στατικές φάσεις και είχε συνολικά πέντε τέρματα στο προηγούμενο Nations League και στα τελευταία προκριματικά για το Μουντιάλ. Είχε σκοράρει μάλιστα στο 2-0 επί της Ελλάδας, τον Οκτώβριο του 2021. Στο 2.70 το anytime του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στον όμιλο της εθνικής μας, η Ολλανδία φιλοξενεί το Γιβραλτάρ, μετά τη βαριά ήττα της πρεμιέρας με 4-0 στο Παρίσι, από τη Γαλλία (21:45 Novasports 1HD, Live από το SPORT24). Το ντεμπούτο του Ρόναλντ Κούμαν, στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο των οράνιε ήταν τραυματισμό. Ο έμπειρος τεχνικός παραδέχθηκε πως σε αυτή τη φάση η Ολλανδία δεν μπορεί να συγκριθεί ποιοτικά με τη Γαλλία, η οποία σε κάθε θέση έχει παίκτες παγκόσμιας κλάσης.

Το θετικό για τους Ολλανδούς είναι πως παίζουν τώρα με το Γιβραλτάρ, επομένως έχουν απέναντί τους τον κατάλληλο αντίπαλο για να ξεσπάσουν. Άλλωστε, ο Κούμαν τόνισε πως θέλει να δει την ομάδα του να πετυχαίνει όσο το δυνατόν περισσότερο γκολ.

Σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι επιστρέφουν ο Ντούμφρις, που εξέτισε την τιμωρία του και οι Ντε Λιχτ και Χάκπο, που ήταν άρρωστοι. Από εκεί και πέρα, όλα δείχνουν ότι θα γίνουν μέχρι και επτά αλλαγές στην ενδεκάδα, με παίκτες όπως ο Μάλεν (Ντόρτμουντ), ο Χράφενμπερχ (Μπάγερν), ο γκολκίπερ Φλέκεν (Φράιμπουργκ) και ο χαφ Βίφερ (Φέγενορντ) να παίρνουν φανέλα βασικού.

Οι οράνιε είχαν συναντηθεί με το Γιβραλτάρ και στα προκριματικά για το Μουντιάλ με το Κατάρ. Σε εκείνα τα δύο ματς κέρδισαν με 6-0 και 7-0. Λογικά, στα ίδια επίπεδα θα κινηθεί ξανά το σκορ. Άλλωστε, το Γιβραλτάρ κόντρα στην εθνική μας πέρασε ελάχιστες φορές το κέντρο και τέλειωσε το ματς με ένα σουτ κι αυτό εκτός μεγάλης περιοχής. Στο 1.95 το combo Οver 5,5 Ολλανδία και Under 0,5 Γιβραλτάρ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αυστρία – Εσθονία: 1 & Γκρέγκοριτς Anytime (απόδοση 2.00), 21:45
  • Σουηδία – Αζερμπαϊτζάν: Φόρσμπεργκ Anytime (απόδοση 2.70), 21:45
  • Ολλανδία – Γιβραλτάρ: Over 5,5 Ολλανδία & Under 0,5 Γιβραλτάρ (απόδοση 1.95), 21:45
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ