TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Euro: Για την πρώτη νίκη η Αλβανία, με Ουζούνι στο 2.75

Ο Μίρτο Ουζούνι στο παιχνίδι της Αλβανίας με την Πολωνία για τα προκριματικά του Euro 2024.
Ο Μίρτο Ουζούνι στο παιχνίδι της Αλβανίας με την Πολωνία για τα προκριματικά του Euro 2024. © 2023 CZAREK SOKOLOWSKI/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις του 5ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2024.

Για τον πέμπτο προκριματικό όμιλο του Euro 2024, η Αλβανία υποδέχεται απόψε στα Τίρανα τη Μολδαβία σε ένα παιχνίδι που έχει χαρακτήρα must win για τη γηπεδούχο ομάδα (21:45 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Σημειώνεται ότι στον ίδιο όμιλο μετέχουν ακόμη η Τσεχία, η Πολωνία και τα Νησιά Φερόε, επομένως για να μπορέσει η Αλβανία να προκριθεί στην τελική φάση θα πρέπει να βάλει από κάτω μία εκ των Τσεχίας ή Πολωνίας.

Τον Μάρτιο, η Αλβανία έκανε πρεμιέρα στο γκρουπ, χάνοντας με 1-0 στη Βαρσωβία από την παρέα του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Σε εκείνο το ματς έκανε μάλιστα ντεμπούτο στον εθνικό πάγκο των Αλβανών, ο Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός τεχνικός Σιλβίνιο, ο οποίος στο παρελθόν φόρεσε ως ποδοσφαιριστής τη φανέλα της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα, μεταξύ άλλων.

Σε εκείνο το παιχνίδι, η Αλβανία ήταν απόλυτα ανταγωνιστική και μάλιστα είχε μία μεγάλη φάση για να ισοφαρίσει σε 1-1, στο 87' με τον Μίρτο Ουζούνι. Γενικά, ήταν μία αναμέτρηση λίγων στιγμών (xGoals 0,89-0,49), που κρίθηκε χάρη στο γκολ του Κάρολ Σβιντέρσκι (πρώην φορ του ΠΑΟΚ), με ριμπάουντ έπειτα από δοκάρι.

Για την Αλβανία, η οποία ψάχνει τη δεύτερη συμμετοχή της σε τελική φάση Euro, μετά από εκείνη του 2016, το αποψινό ματς θα είναι το πρώτος εντός έδρας με τον Σιλβίνιο στον πάγκο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν στον αλβανικό Τύπο, το Air Albania Stadium θα είναι σχεδόν κατάμεστο, αφού αναμένονται πάνω από 20.000 θεατές.

Προφανώς, για την Αλβανία η νίκη είναι μονόδρομος κόντρα στη Μολδαβία, αν θέλει να διεκδικήσει τη δυάδα. Σημειώνεται, ότι οι Μολδαβοί στα πρώτα δύο παιχνίδια τους στο γκρουπ, αμφότερα εντός έδρας, έφεραν 1-1 με τα Νησιά Φερόε και 0-0 με την Τσεχία. Στο ρόστερ των φιλοξενούμενων, ασφαλώς ξεχωρίζει ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ του Ολυμπιακού.

Σε ό,τι αφορά στην Αλβανία, ο Σιλβίνιο φαίνεται πως έχει καταλήξει στους 10 της ενδεκάδας και προβληματίζεται μόνο για τον τερματοφύλακα, καθώς ούτε ο Ετρίτ Μπερίσα (Τορίνο), ούτε ο Θωμάς Στρακόσια (Μπρέντφορντ), ήταν βασικοί φέτος στις ομάδες τους.

Από εκεί και πέρα, την αμυντική τετράδα θα συνθέσουν ο κάπτεν Χισάι (Λάτσιο), ο Τζιμσίτι (Αταλάντα), ο Ισμαΐλι (Εμπολι) και ο Μιτάι (Λοκομοτίβ Μόσχας). Σην τριάδα των χαφ αναμένεται να ξεκινήσουν οι Ραμαντάνι (Αμπερντίν), Μπάρε (Εσπανιόλ) και Μπαϊράμι (Σασουόλο), ενώ στην επίθεση θα κινούνται οι Τσικαλέσι (Κχαλέι – Σαουδική Αραβία), Ασάνι (Γκουανγκζού – Νότια Κορέα) και Ουζούνι (Γρανάδα).

Σε σύγκριση με τον Μάρτιο, είναι εκτός ο στόπερ της Ρόμα, Μάρας Κουμπούλα και ο έμπειρος χαφ της Ντάρμσταντ, Κλάους Γιαζούλα, που είναι τραυματίες. Νοκ άουτ είναι επίσης, ο ανερχόμενος σταρ Αρμάντο Μπρόγια (Τσέλσι). Παρόλα αυτά, η αποστολή της Αλβανίας απαρτίζεται κυρίως από παίκτες που παίζουν σε καλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με τον Σιλβίνιο μάλιστα να έχει εναλλακτικές όπως ο ταλαντούχος χαφ της Ιντερ, Κρίστιαν Ασλάνι και ο άλλοτε στόπερ του ΠΑΟΚ, Ενέα Μιχάι (Φαμαλικάο).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Γενικά, η Αλβανία είναι αρκετά μπροστά στο ποιοτικό κομμάτι σε σύγκριση με τη Μολδαβία και δικαιολογημένα είναι φαβορί στο 1.40. Επίσης, διατηρεί δυνατή παράδοση κόντρα στους Μολδαβούς, με ρεκόρ 4-1-0. Στην προηγούμενη προκριματική φάση για το Euro 2020, είχε κερδίσει τη Μολδαβία με 2-0 εντός έδρας και με 4-0 εκτός έδρας. Το win to nil της Αλβανίας στο 1.90+ είναι μία ενδιαφέρουσα προοπτική. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο άσος με anytime τον Ουζούνι στο 2.75. Ο 28χρονος επιθετικός έκανε φέτος σπουδαία σεζόν στη Segunda, καθώς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με 23 γκολ σε 38 συμμετοχές. Ηταν από τους βασικούς λόγους που η Γρανάδα κέρδισε το πρωτάθλημα και επέστρεψε στη La Liga.

Για τον ίδιο όμιλο, η Τσεχία παίζει απόψε στο Τόρσχαβν με τα Νησιά Φερόε (21:45 Novasports News, Live από το SPORT24). Και για τους Τσέχους η νίκη απόψε είναι απαραίτητη, καθώς στην πρεμιέρα τους κόλλησαν στο απογοητευτικό 0-0, στο Κισινάου. Από την αποστολή απουσιάζουν ορισμένοι σημαντικοί παίκτες, όπως ο κορυφαίος φορ Πάτρικ Σικ (Λεβερκούζεν), που προέρχεται από τραυματισμό και ο επιθετικός χαφ Αντονίν Μπαράκ (Φιορεντίνα), τον οποίο απέκλεισε ο Γιάροσλαβ Σίλχαβι για λόγους συμπεριφοράς, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

Ο Σίλχαβι βρίσκεται σε δίλημμα για το αν θα παρατάξει την ομάδα του με 3-4-3 ή 4-4-2. Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται βασικοί ο γκολκίπερ της Βέρντερ, Γίρι Παβλένκα (Βέρντερ), ο στόπερ του Αρη, Γιακούμπ Μπράμπετς, ο έμπειρος αμυντικός της Σλάβια Πράγας, Τομάς Χόλες, ο μπακ/χαφ της Γουέστ Χαμ Βλάντιμιρ Τσούφαλ, οι χαφ Τομάς Σούτσεκ (Γουέστ Χαμ) και Αλεξ Κραλ (Σάλκε) και οι επιθετικοί Ανταμ Χλόζεκ (Λεβερκούζεν) και Γιαν Κούχτα (Σπάρτα Πράγας).

Εκτός απροόπτου, στο αρχικό σχήμα ξεκινήσει και ο Βάσλαβ Τσέρνι, που έκανε σπουδαία σεζόν με την Τβέντε. Ο Τσέχος εξτρέμ, που βρίσκεται πολύ κοντά στη Βόλφσμπουργκ, έγραψε φέτος 15 γκολ και 13 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με τον ολλανδικό σύλλογο. Κόντρα στη Μολδαβία, τον Μάρτιο δεν είχε αγωνιστεί καθόλου, όμως απόψε αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού. Το διπλό, με γκολ του εξαιρετικά φορμαρισμένου Τσέρνι, φτάνει στο 3.20.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αλβανία – Μολδαβία: 1 & Ουζούνι Anytime (απόδοση 2.75), 21:45
  • Νησιά Φερόε – Τσεχία: 2 & Τσέρνι Anytime (απόδοση 3.20), 21:45
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ TIPSTERS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ