CHARLIE BETS

Προγνωστικά Ελλάδα: Πληρώνει σε αποδόσεις διπλασιασμού ο Παναθηναϊκός

Ο Σπόραρ πανηγυρίζει γκολ του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Europa Conference League κόντρα στη Σλάβια Πράγας
Ο Σπόραρ πανηγυρίζει γκολ του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Η Super League κάνει σέντρα για τη σεζόν 2022-23 και ο Τσάρλυ αναλύει τα στοιχηματικά δεδομένα της πρώτης αγωνιστικής.

Η Super League επιστρέφει και το βράδυ της Παρασκευής (19/08) κάνει πρεμιέρα για τη σεζόν 2022-23. Ανοίγει η αυλαία με το Βόλος - Αστέρας Τρίπολης. Τα πονταρίσματα που προκύπτουν από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

(Παρασκευή 21:30) Βόλος - Αστέρας Τρίπολης

Ο Αστέρας Τρίπολης μοιάζει σαν να έχει το πλεονέκτημα πως η φετινή σεζόν είναι μία εξέλιξη της προηγούμενης. Ο Ηρακλής Μεταξάς αξιοποίησε την καλή δουλειά που έκανε στον ΠΑΣ κάνοντας συμβόλαιο με τον Αστέρα. Δούλεψε την αμυντική μορφή αντεπιθέσεων του 4-4-2, παρουσίασε μία σκληρή ομάδα που δεν λύγιζε εύκολα και πιστώνεται πως εκτόξευσε την αξία των Περέα και Σάλιακα. Από το περσινό ρόστερ δεν αποχώρησε κανένας παίκτης και ενισχύθηκε με τους Μπαρτόλο, Μπερτόγλιο, Στάνκο, Γκαρντάφσκι και τον έμπειρο Βόσνιο στόπερ Τζουκάνοβιτς.

Ο Βόλος είχε πολλές αλλαγές στο ρόστερ του. Όπως και πέρυσι εμπιστεύτηκε έναν ξένο προπονητή που από τα ρεπορτάζ προκύπτει πως είναι επισφαλής. Πέρυσι ο Αμπασκάλ κέρδισε χρόνο με το εντυπωσιακό του ξεκίνημα, στο πρώτο άσχημο διάστημα αποχώρησε. Εξαργύρωσε όμως την φιλοσοφία του αναλαμβάνοντας την Βασιλεία, έχει ενδιαφέρον τι θα γίνει με τον Γάλλο Τόνσο. Μοιάζει πιο έτοιμος ο Αστέρας για την πρεμιέρα, καθώς είναι ένα σύνολο δεμένο από πέρυσι και έχει προπονητή που γνωρίζει πως να παρουσιάζει δεμένες ομάδες. Το Χ2 στο 1.50 κατά μέσο όρο, το οποίο δέχεται πιέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

(Σάββατο 20:00) Ατρόμητος - ΟΦΗ

Η περσινή χρονιά ήταν απογοητευτική για τον Ατρόμητο. Η ομάδα φλέρταρε με τον υποβιβασμό. Στο τέλος παρέμεινε στην κατηγορία από ένα μικρό μάζεμα που έφερε η πρόσληψη Κόλμαν, κυρίως όμως γιατί ο Απόλλων που έπεσε και η Λαμία που σώθηκε στα μπαράζ ήταν παρατημένες στη μοίρα τους. Ο Ουαλός τεχνικός έμεινε στον πάγκο, το ελληνικό στοιχείο μειώθηκε, καθώς η περσινή συνταγή με τους έμπειρους Έλληνες δεν λειτούργησε.

Αφήνει σίγουρα κενό ο Κουλούρης, έχασε επίσης Χαρίση, Άλιμπεκ και απέκτησε Κιάρτασον (φορ), Κούεν (στόπερ) και Ρομπάιγ (εξτρέμ). Ο ΟΦΗ έχει μία καλύτερη βάση δουλειάς από την περσινή σεζόν και πέρυσι ο Νιόπλιας έδειξε πως στο ξεκίνημα της σεζόν ξέρει πώς να κρατά μαζεμένη την ομάδα του. Το Χ2 στο 1.70 στον μέσο όρο των εταιριών.

(Σάββατο 21:30) Λαμία - ΑΕΚ

Με φιλοδοξίες και σαν δεύτερο φαβορί από τις στοιχηματικές εταιρίες ξεκινά η ΑΕΚ το φετινό πρωτάθλημα. Η μεταγραφή του Βίντα έρχεται για να βελτιώσει μία σοβαρή παθογένεια της περσινής ΑΕΚ (έκλεισε και ο παρτενέρ του, Μακουντί) και η τριάδα των Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα που αποκτήθηκε για τον άξονα δίνουν μία δυναμική στην ομάδα. Ασφαλώς και το πιο σπουδαίο νέο είναι το νέο γήπεδο. Υπάρχει ένα παζλ που δημιουργεί αισιοδοξία. Στα φιλικά η εικόνα της ΑΕΚ ενθαρρυντική και ο Αλμέιδα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις ασφαλώς και αυτό που μετρά είναι τα επίσημα αποτελέσματα.

Ο συντηρητικός Φέστα παρέμεινε στον πάγκο της Λαμίας. Ήρθαν δύο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, ο γνωστός μας μέσος Ντε Βινσέντι και ο εξτρέμ Μποακιέ. Καλά τα δείγματα στα φιλικά με εξαιρετικές εμφανίσεις κέρδισε με 2-0 τον Λεβαδειακό και 1-0 τον Ιωνικό. Δεν θα έχει εύκολο έργο η ΑΕΚ, είναι όμως πολύ σημαντικό να καταφέρει και να περάσει συνήθως βρίσκει την άκρη (4-2-0 το υπερ της ρεκόρ στη Λαμία) και φεύγει με το διπλό. Έξι κρούσματα ανακοίνωσε η ομάδα της Φθιώτιδας το απόγευμα της Πέμπτης. Εκτός αποστολής για την Ένωση ο Γκατσίνοβιτς. Στο 1.52 το διπλό κατά μέσο, το οποίο δέχεται πιέσεις.

(Σάββατο 21:45) ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός

Έχει ενδιαφέρον πώς θα παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η εικόνα της ομάδας στα δύο παιχνίδια με την Λέφσκι αποκαρδιωτική. Τα μεταγραφικά αποκτήματα δεν ταιριάζουν στις φιλοδοξίες που είχε τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος και μετά από 5 χρόνια ο ΠΑΟΚ ξεκινά το πρωτάθλημα σαν 4ο φαβορί για τον τίτλο.

Ο Λουτσέσκου χρειάζεται ένα καλό ξεκίνημα καθώς είναι πολλοί οι υποστηρικτές του Γκαρσία και της λογικής πως "σε χρονιά που δεν πάμε για τίποτα καλύτερα να τρέξει η ομάδα με τον αγαπημένο μας Πάμπλο". Σε κάθε περίπτωση ο Ρουμάνος τεχνικός κατάφερε με τη δουλειά του και την εμπειρία του να σώσει την περσινή σεζόν, να βγάλει τον ΠΑΟΚ δεύτερο, να τον φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου και στους "8" του Europa Conference League.

Ο Παναιτωλικός πέρυσι είχε εξαιρετική χρονιά με τον απαιτητικό και μόνιμα "γκρινιάρη" Αναστασίου και έκανε εκπλήξεις. Είναι όμως πολύ σημαντική η απώλεια του παικταρά Μεντόσα. Καλύτερα να περιμένουμε να δούμε το πρώτο φετινό δείγμα και των δύο και μετά να ασχοληθούμε στοιχηματικά μαζί τους.

(Κυριακή 20:00) Παναθηναϊκός - Ιωνικός

Έδειξε καλά δείγματα στα δύο παιχνίδια με τη Σλάβια Πράγας ο Παναθηναϊκός και συνολικά πλήρωσε δύο σκληρές λανθασμένες διαιτητικές, μία σε κάθε παιχνίδι. Αγωνιστικά έλειψε πολύ ο Βιγιαφάνιες. Οι προσθήκες των Σπόραρ, Μάγκνουσον, Βέρμπιτς δείχνουν εξαιρετικές, ενώ είναι έτοιμο το μπαμ με τον Μπερνάρντ. Ο Παναθηναϊκός μετά από χρόνια ξεκινά σαν 3ο φαβορί για το πρωτάθλημα και δείχνει πως τουλάχιστον δεν είναι απίθανο να το διεκδικήσει. Θα χρειαστεί να παρουσιαστεί βελτιωμένος στα πονηρά εκτός έδρας παιχνίδια της κανονικής περιόδου, τα οποία τον πλήγωσαν πέρυσι. Τους κατώτερους στην Λεωφόρο τους σκοτώνει, πέρυσι τον Ιωνικό τον κέρδισε 4-1.

Ο Ιωνικός στην περσινή του επιστροφή είχε μία αξιόλογη παρουσία. Έκλεισε τον Μεντόσα από τον Παναιτωλικό για να αντικαταστήσει τον Άοσμαν, όμως την παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος επέστρεψε και ο Άοσμαν, οπότε θα υπάρχει ποιοτική βελτίωση που αναμένεται να παίξει ρόλο σε άλλα παιχνίδια, το έργο στην Λεωφόρο θα είναι δύσκολο. Στο 2.05 η νίκη του Παναθηναϊκού με ασιατικό χάντικαπ 1,5 στον μέσο όρο των εταιριών.

(Κυριακή 20:30) Άρης - Λεβαδειακός

Ο Λεβαδειακός επιστρέφει μετά από 3 χρόνια στην πρώτη Εθνική με τον κορμό της ομάδας που έφερε την άνοδο, ασφαλώς μοναδικός στόχος είναι η σωτηρία. Πρώτη αποστολή δύσκολη στο Βικελίδης απέναντι στον Άρη που μεσοεπιθετικά διαθέτει τις περισσότερες λύσεις υψηλού επιπέδου στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα δουλεύτηκε καλά από τον Μάντζιο τα δύο προηγούμενα χρόνια, όμως η έλλειψη του εύκολου γκολ έκανε δύσκολη τη ζωή της. Για την ακρίβεια περιόριζε το ταβάνι της. Η μεταγραφή του Γκρέι, η εξαιρετική κατάσταση του Πάλμα και οι ποιοτικές προσθήκες των Ζερβινιό - Γκαρθία ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών.

Ο Μπούργος δέχτηκε κριτική για το πλάνο που εφάρμοσε στο πρώτο παιχνίδι στο Ισραήλ με τη Μακάμπι Τελ Αβιβ, η εικόνα του Άρη στη ρεβάνς, έδειξε πως δεν χρειαζόταν να φοβηθεί το παιχνίδι. Για ακόμα μία χρονιά το ευρωπαϊκό όνειρο τερμάτισε πρόωρα για τον Άρη και το βάρος θα δοθεί στο πρωτάθλημα. Με την προσθήκη του Γκρέι παιχνίδια όπως αυτό με τον Λεβαδειακό στο Βικελίδης πλέον μπορεί να τα κερδίζει πιο εύκολα και όχι στο οριακό 1-0. Ο άσος από το 1.40 έως το 1.45, με over 1,5 φθάνει στο 1.70 με 1.75.

(Κυριακή 22:00) Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Ολυμπιακός ξεκινά το φετινό πρωτάθλημα με νέο προπονητή. Η σταθερά του Μαρτίνς χάθηκε και όλοι περιμένουμε να δούμε τι ψάρια πιάνει ο Κορμπεράν. Η αποστολή του δεν είναι εύκολη. Αναλαμβάνει έναν σύλλογο που έχει μάθει να παίρνει εύκολα τα πρωταθλήματα, που όμως δεν είναι φρέσκος και η περσινή χρονιά φώναζε πως η επόμενη θα είναι δύσκολη. Για την πρεμιέρα με τον ΠΑΣ δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Γκάρι Ροντρίγκες, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Παπασταθόπουλος, δύσκολα και ο Μαντί. Ανοιχτοί έμειναν οι λογαριασμοί με τον Απόλλωνα μετά το τρίτο στη σειρά 1-1 με τον Κορμπεράν στον πάγκο. Άρεσε και έκανε τη διαφορά ο Χουάνγκ, έκατσε η ομάδα μόλις βγήκε.

Ο ΠΑΣ άλλαξε προπονητή, ο Μεταξάς πήγε στην Τρίπολη, τη θέση του πήρε ο συνεργάτης του Στάικος. Ο νέος τεχνικός αναμένεται σύμφωνα με τα ρεπορτάζ να κάνει πιο επιθετική την ομάδα. Σίγουρα αποδυναμώνουν τον ΠΑΣ οι αποχωρήσεις των Σάλιακα Λοντίγκιν Στάνκο Γκαρντάφσκι, Περέα και Ντομίνγκεθ. Καταλαβαίνετε πως με αλλαγή φιλοσοφίας και πολλές αποχωρήσεις στο ρόστερ, οπότε δεν γίνεται να μετρηθεί. Η πρεμιέρα είναι ανάμεσα στους δύο αγώνες του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Λεμεσού, οπότε καλύτερα να πάμε πάσο.

TAGS CHARLIE BETS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ