ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Champions League: Λεπτές ισορροπίες στο βαλκανικό ντέρμπι

Ο άσος της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μίσλαβ Όρσιτς
Ο άσος της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μίσλαβ Όρσιτς © 2022 LISA LEUTNER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το παιχνίδι της Λουντογκόρετς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια στο αποψινό πρόγραμμα του Champions League είναι το βαλκανικό ντέρμπι ανάμεσα στη Λουντογκόρετς και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (20:45 Live από το SPORT24). Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες, οι Κροάτες είναι φαβορί για την πρόκριση στο 1.40, ενώ οι πρωταθλητές Βουλγαρίας προσφέρονται στο 3.00.

Λουντογκόρετς - Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Λουντογκόρετς είναι η απόλυτη κυρίαρχος στη Βουλγαρία εδώ και 11 χρόνια. Από το 2011, όταν και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο, αναδεικνύεται σταθερά πρωταθλήτρια. Τα τελευταία χρόνια είναι ασφαλώς η πιο δυναμική εκπρόσωπος της χώρας στην Ευρώπη και φιγουράρει στην 76η θέση στο UEFA Ranking.

Πέρυσι απέκλεισε στον τρίτο προκριματικό γύρο τον Ολυμπιακό, αλλά εν συνεχεία έχασε στα playoffs από τη Μάλμε και έτσι αρκέστηκε στη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League.

Φέτος, πέρασε στον πρώτο προκριματικό τη Σουτιέσκα (Μαυροβούνιο) με δύο νίκες και ακολούθως την πρωταθλήτρια Ιρλανδίας, Σάμροκ. Στο πρώτο παιχνίδι το σύνολο του Άντε Σιμούντζα επικράτησε καθαρά με 3-0. Στη ρεβάνς στο Δουβλίνο, τα πράγματα αποδείχθηκαν πιο δύσκολα. Η Λουντογκόρετς έμεινε με δέκα στο 51', βρέθηκε κάτω στο σκορ με 2-0 στο 88', όμως ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Κάουλι, μείωσε σε 2-1 στις καθυστερήσεις και η ψυχή των Βούλγαρων επέστρεψε στη θέση της.

Στο πρωτάθλημα, έχει ξεκινήσει με τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Την Παρασκευή δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει εντός έδρας με ροτέισον, 5-0 τη Σπαρτάκ Βάρνα.

Το αρνητικό για τη Λουντογκόρετς είναι θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ντιναμό χωρίς τον κορυφαίο της χαφ, Αλεξ Σαντάνα, ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα του τη Βραζιλία, για λογαριασμό της Ατλέτικο Παραναένσε. Άμεσα οι πρωταθλητές Βουλγαρίας έσπευσαν να καλύψουν το κενό του, αποκτώντας τον Πολωνό Γιάκουμπ Πιοτρόφσκι με 1,3 εκατ. ευρώ από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν τα βουλγαρικά ΜΜΕ, ο Πίερος Σωτηρίου έχει έρθει σε συμφωνία με τη Χιροσίμα για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιαπωνία. Ο Σιμούντζα πάντως ισχυρίζεται πως ο Κύπριος σκόρερ, που έχει ήδη σημειώσει τρία γκολ στην τρέχουσα προκριματική φάση, θα είναι διαθέσιμος απόψε και όπως όλα δείχνουν θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με τη φανέλα της Λουντογκόρετς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Champions League

Στον αντίποδα, η ομάδα του Αντε Τσάτσιτς απέκλεισε στον δεύτερο γύρο πιο δύσκολα απ' ότι αναμενόταν την Σκούπι (Βόρεια Μακεδονία). Μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα στο Ζάγκρεμπ, κέρδισε με 1-0 στα Σκόπια. Συνολικά δίκαιη η πρόκρισή της, όχι όμως πειστική. Στο πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει δυναμικά με 3/3 νίκες. Την Παρασκευή, με επτά αλλαγές στην ενδεκάδα της, καθάρισε άνετα εντός έδρας με 4-1 της Ιστρα.

Η Ντιναμό κατακτάει την κροατική λίγκα πέντε σερί σεζόν και παράλληλα έχει ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη. Την τελευταία πενταετία έχει να επιδείξει μία πορεία ως τους "8" του Europa League, άλλη μία ως τους "16", ενώ πέρυσι αποκλείστηκε στην ενδιάμεση φάση, αμέσως μετά τους ομίλους. Είναι χαρακτηριστικό, πως η Ντιναμό βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 30η θέση στο UEFA Ranking, οκτώ θέσεις πάνω από τον Ολυμπιακό.

Οι Κροάτες ταξίδεψαν με δύο σημαντικές απουσίες στους στόπερ, αφού είναι τραυματίες ο Γιόσιπ Σούταλο και ο Τεοφίλ. Επίσης, αποκλείστηκε ο καλός φορ Εμρέλι, που ένιωσε ξανά ενοχλήσεις στη μέση.

Στο παρελθόν η Ντιναμό έχει διασταυρωθεί άλλες δύο φορές με τη Λουντογκόρετς. Τη σεζόν 2012/13, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, η Ντιναμό είχε προκριθεί με ισοπαλία 1-1 στη Βουλγαρία και δραματική νίκη 3-2 στο Μάξιμιρ, με το νικητήριο γκολ τότε να έρχεται στο 90+8' από τον νυν άσο της ΑΕΚ, Ντομαγκόι Βίντα.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά την επόμενη σεζόν, αυτή τη φορά στους ομίλους του Europa League, με τη Λουντογκόρετς να παίρνει την άτυπη ρεβάνς, αφού κέρδισε μέσα έξω (3-0, 2-1) τους Κροάτες.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Όπως φαίνεται, το αποψινό παιχνίδι αναμένεται πολύ αμφίρροπο. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στις αποδόσεις του σετ, όπου η θεωρητικά πιο ποιοτική Ντιναμό είναι οριακό φαβορί στο 2.60, ενώ ο άσος παίζει στο 2.75+. Η Λουντογκόρετς πάντως, είναι αήττητη εντός έδρας στα τελευταία πέντε παιχνίδια της (5-1-0) σε προκριματική φάση ευρωπαϊκών διοργανώσεων και σίγουρα θα προσπαθήσει να κρατήσει ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση εν όψει επαναληπτικού.

Πολύ πιθανό λοιπόν οι δύο ομάδες να αφήσουν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στο Ζάγκρεμπ. Συνεπώς αν αξίζει κάτι στοιχηματικά σε αυτή την αναμέτρηση είναι το ρίσκο στην ισοπαλία σε τιμές άνω του 3.00. Σημειώνεται άλλωστε, ότι η Ντιναμό στα τελευταία έξι παιχνίδια της σε προκριματική φάση, έχει φέρει τρεις ισοπαλίες, με Σκούπι, Σέριφ και Λέγκια.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λουντογκόρετς – Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Χ (απόδοση 3.10), 20:45
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ