ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Champions League: Η Σίτι ξεκινάει την υπεράσπιση του τίτλου της με 2.02

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα AP

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την πρεμιέρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μάντσεστερ Σίτι στο φετινό Champions League, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκινάει απόψε την υπεράσπιση του τίτλου της στο Champions League, υποδεχόμενη στο Etihad τον Ερυθρό Αστέρα (22:00 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά και τη φετινή σεζόν, με 5x5 νίκες στην Premier League και κατακτώντας το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στο "Καραϊσκάκης" κόντρα στη Σεβίλλη.

Προφανώς οι "πολίτες" είναι το απόλυτο φαβορί για την επικράτηση και ο άσος τους δεν ξεπερνάει ούτε το 1.10. Η Σίτι συμμετέχει για 13η διαδοχική σεζόν σε ομίλους του Champions League και μάλιστα στις έξι τελευταίες τερμάτισε πρώτη στο γκρουπ της.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης τρέχουν ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί εντός έδρας στα ευρωπαϊκά κύπελλα με 24 νίκες και δύο ισοπαλίες. Πρόκειται για επίδοση ρεκόρ από αγγλική ομάδα, αφού η Σίτι ξεπέρασε την Αρσεναλ που ήταν αήττητη για 24 διαδοχικά ευρωπαϊκά παιχνίδια εντός έδρας.

Τελευταία φορά που έχασε η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μπροστά στο κοινό της σε ευρωπαϊκό ματς, ήταν από τη Λιόν τη σεζόν 2018/19. Πέρυσι, η Σίτι κατέκτησε το τρόπαιο αήττητη (8-5-0) και ειδικά στο Μάντσεστερ είχε 6x6 νίκες με γκολ 24-2!

Για την αποψινή πρεμιέρα με τον Ερυθρό Αστέρα, ο Πεπ δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Στόουνς, Γκρίλις, Κόβατσιτς και φυσικά στον Ντε Μπρόινε. Από εκεί και πέρα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο Καταλανός τεχνικός να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές στην 11αδα συγκριτικά με ό,τι παρέταξε 3-1 επί της Γουέστ Χαμ το περασμένο Σάββατο.

Πιθανότατα θα προτιμηθεί αυτή τη φορά ο Ακέ στους στόπερ αντί του Ακάντζι, ενώ ο Νούνιες διεκδικεί τη θέση του Μπερνάρντο Σίλβα στους χαφ. Μπροστά πάντως, μάλλον θα παραμείνει η τετράδα Φόντεν, Αλβαρες, Ντοκού και Χάλαντ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στον αντίποδα, ο Ερυθρός Αστέρας θα λάβει μέρος για τρίτη φορά στην ιστορία του σε ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι προηγούμενες δύο ήταν το 2018/19 και το 2019/20, όπου τερμάτισε τέταρτος.

Πέρυσι είχε αποκλειστεί στα πλέι-οφ από τη Μακάμπι Χάιφα, του Μπαράκ Μπακχάρ, που φέτος βρίσκεται στον ερυθρόλευκο πάγκο. Ο Ισραηλινός τεχνικός βίωσε την περσινή σεζόν τη μαγική εμπειρία των αστεριών με τη Μακάμπι, παρουσιάζοντας μία φουλ επιθετική ομάδα, η οποία κράτησε ως παράσημο την ιστορική νίκη με 2-0 επί της Γιουβέντους. Βέβαια στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, οι πρωταθλητές Ισραήλ γνώρισαν συντριπτικές ήττες με 7-2 από την Παρί στο Παρίσι και με 6-1 από την Μπενφίκα εντός έδρας.

Ο Ερυθρός Αστέρας είναι ο μόνιμος πρωταθλητής Σερβίας τα τελευταία χρόνια, αφού κατακτάει σταθερά τον τίτλο από το 2018 και μετά. Φέτος πάντως, μετά από επτά αγωνιστικές βρίσκεται στο -4 από την κορυφή και το Σάββατο έχασε με 2-1 εκτός έδρας από την Τσουκαρίτσκι, την ομάδα που απέκλεισε εύκολα ο Ολυμπιακός στα πλέι-οφ του Europa League.

Στο ρόστερ του Ερυθρού Αστέρα ξεχωρίζουν ασφαλώς ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός Πίτερ Ολάγινκα (πρώην Σλάβια Πράγας), ο πολύπειρος στόπερ Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς (αρχηγός), ο φορ Ζαν-Φιλίπ Κρασό (Ακτή Ελεφαντοστού, πρώην Σεντ Ετιέν), που είναι ο πρώτος σκόρερ φέτος της ομάδας με 6 γκολ στο σερβικό πρωτάθλημα και ασφαλώς ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Ιν-Μπέομ Χουάνγκ. Ο Κορεάτης χαφ έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή κόντρα στην Τσουκαρίτσκι και απόψε αναμένεται να παίξει βασικός.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στοιχηματικά, είναι προφανές πως τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα κέφια της Σίτι. Αν δηλαδή οι "πολίτες" ανεβάσουν ταχύτητα, τότε το πιθανότερο είναι πως θα γίνει ένα ματς πολλά με λίγα. Δεν αποκλείεται βέβαια και το ενδεχόμενο η Σίτι να φτάσει σε μία σβηστή και επαγγελματική νίκη.

Πέρυσι πάντως, στα εντός έδρας ματς του Champions League, η ομάδα του Πεπ σημείωσε τουλάχιστον δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Κοπεγχάγη, έναν αντίπαλο περίπου στο ίδιο διαμέτρημα με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και κόντρα σε ομάδες σαφώς πιο ποιοτικές από τους ερυθρόλευκους, όπως η Λειψία και η Ρεάλ. Στο 2.02 το Over 1,5 της Σίτι στο α' μέρος.

Εναλλακτικά, έχει ενδιαφέρον και το Over 8,5 τελικές της Σίτι στο στόχο, σε απόδοση 2.05. Στο τελευταίο της ματς για την Premier League με τη Γουέστ Χαμ, ήταν καταιγιστική, έχοντας 15 τελικές στο στόχο και 4,15 xGoals υπέρ. Σε εκείνο το παιχνίδι βέβαια, η Σίτι αγρίεψε διότι πήγε στα αποδυτήρια ευρισκόμενη πίσω στο σκορ με 1-0.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μάντσεστερ Σίτι – Ερυθρός Αστέρας: Σίτι Over 1,5 στο α' ημίχρονο (απόδοση 2.02), 22:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ