BIG GAMES BET

Προγνωστικά Champions League: Χωρίς φόβο ο Παναθηναϊκός στο Βελοντρόμ

Ο Μπερνάρ μετά το γκολ του στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ για τα προκριματικά του Champions League 2023/24
Ο Μπερνάρ μετά το γκολ του στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ για τα προκριματικά του Champions League 2023/24 INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ, στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League.

Ο Παναθηναϊκός πριν την πρώτη αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ στο "Απόστολος Νικολαΐδης" ήταν καθαρό αουτσάιντερ για την πρόκριση στα πλέι-οφ του Champions League σε τιμές άνω του 4.00.

Ωστόσο, μετά τη νίκη του με 1-0 και κυρίως χάρη στην πειστική του εμφάνιση βελτίωσε αισθητά τη θέση του εν όψει της αποψινής ρεβάνς στο Βελοντρόμ. Είναι χαρακτηριστικό πως οι αποδόσεις πρόκρισης βρίσκονται πλέον σχεδόν στο 50-50, με τη Μαρσέιγ να προσφέρεται στο 1.80 και τον Παναθηναϊκό στο 2.00+ (22:00 Cosmote Sport 1HD, Live από το SPORT24).

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε πριν έξι βράδια στην Αθήνα ότι είναι πιο έτοιμη και συμπαγής σε σύγκριση με την Ολιμπίκ, η οποία παρατάχθηκε με πέντε νέα αποκτήματα στη σύνθεσή της και φάνηκε ότι δεν έχει βρει ακόμη αυτοματισμούς κι ένα στοιχειώδες αγωνιστικό βηματισμό.

Το Σάββατο, το σύνολο του Μαρθελίνο ξεκίνησε με το δεξί στο γαλλικό πρωτάθλημα, κερδίζοντας εντός έδρας, 2-1 με ανατροπή τη Ρεμς, ωστόσο και πάλι η εμφάνιση δεν ήταν ενθαρρυντική. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν μπόρεσε να επιβάλει το παιχνίδι της, επέτρεψε στη Ρεμς να έχει 58% κατοχή και βρήκε τα γκολ με ένα μακρινό σουτ του Ουνάχι και μία αδράνεια της αντίπαλης άμυνας, που εκμεταλλεύτηκε ο Βιτίνια. Υπενθυμίζεται, ότι και στο πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό δυσκολεύτηκε υπερβολικά να κρατήσει την μπάλα και τέλειωσε το ματς με 33% κατοχή, επηρεασμένη βέβαια και από την αποβολή του Κοντογκμπιά.

Η νίκη σίγουρα τόνωσε την ψυχολογία, αλλά ο Ισπανός τεχνικός παραδέχθηκε ξανά πως η Μαρσέιγ δεν είναι έτοιμη. "Είναι προφανές πως δεν βρισκόμαστε στο 100%. Ούτε στη φυσική κατάσταση, ούτε τακτικά, ούτε επιθετικά, ούτε αμυντικά. Αυτή είναι μία εξελικτική διαδικασία. Είναι πιθανό να πιάσουμε το 100% σε έναν μήνα", σχολίασε μεταξύ άλλων.

Πέρα από το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας, υπάρχει ασφαλώς και το θέμα της πίεσης, όπου και εδώ πλεονεκτεί το "τριφύλλι". Για τη Μαρσέιγ η είσοδος στους ομίλους του Champions League είναι αυτοσκοπός, με βάση τις επενδύσεις που έκανε το καλοκαίρι, συνεπώς το άγχος είναι κυρίως στην πλευρά της.

Επίσης, το ατμοσφαιρικό Βελοντρόμ είναι δεδομένο πως θα... σπρώξει τους παίκτες του Μαρθελίνο, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα πολύ απαιτητικό κοινό, που χάνει εύκολα την υπομονή του, άρα αν το ματς δεν εξελιχθεί όπως το θέλουν οι Φωκαείς, πολύ εύκολα το κλίμα στις εξέδρες μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ για τους γηπεδούχους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δίλημμα στην επίθεση ο Μαρθελίνο

Είναι άλλωστε ενδεικτικό, ότι στα τελευταία παιχνίδια της Μαρσέιγ εντός έδρας, που είχαν χαρακτήρα νοκ άουτ, η Ολιμπίκ δεν τα κατάφερε. Πέρυσι, στον προημιτελικό κυπέλλου αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Ανεσί (Β' κατηγορίας), αφού ο Παού Λόπες απέκρουσε μόνο ένα από τα επτά πέναλτι της αντιπάλου.

Ας θυμηθούμε και την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, όπου η Μαρσέιγ ήταν στο 1-1 με την Τότεναμ και κρατούσε την τρίτη θέση, ωστόσο έχασε με γκολ στο 95' και τελικά τερμάτισε τέταρτη. Αλλά και πρόπερσι, στον ημιτελικό του Conference League με τη Φέγενορντ, όπου είχε χάσει με 3-2 στο Ρότερνταμ και στον επαναληπτικό κόλλησε στο 0-0 και με συνέπεια να μείνει εκτός τελικού.

Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα, ο Μαρθελίνο έκανε ροτέισον τεσσάρων παικτών κόντρα στη Ρεμς. Συγκριτικά με το παιχνίδι του Σάββατου αναμένεται να επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα ο Σαρ και ο Ομπαμεγιάνγκ. Υπάρχει πάντως δίλημμα για τον παρτενέρ του Ιβοριανού φορ, καθώς ο Βιτίνια δείχνει αυτή τη στιγμή να είναι ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός της Ολιμπίκ, επομένως διεκδικεί τη θέση του Εντιαγέ. Από εκεί και πέρα, λογικά θα επιστρέψει στους στόπερ ο Μπαλέρδι αντί του Μπεμπά. Στους χαφ, επειδή είναι τιμωρημένος ο Κοντογκμπιά, αναμένεται να παίξει το δίδυμο Βερετού, Ρονζιέ με τον Γκεντουζί να έρχεται ξανά από τον πάγκο.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, η πιθανότερη ενδεκάδα των Μασσαλών είναι η εξής: Λόπες – Κλος, Μπαλέρδι, Ζιγκό, Λόντι – Σαρ, Βερετού, Ρονζιέ, Ουνάχι – Βιτίνια, Ομπαμεγιάνγκ. Προβλέπονται δηλαδή δύο αλλαγές συγκριτικά με ό,τι είδαμε στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στο παρελθόν η Μαρσέιγ έχει φιλοξενήσει πέντε φορές ελληνικές ομάδες και το ρεκόρ της είναι 4-0-1. Έχει κερδίσει δύο φορές τον Ολυμπιακό και από μία την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Η ήττα της είναι από τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2011/12.

Ο Παναθηναϊκός έχει να παίξει επί γαλλικού εδάφους από τη σεζόν 2006/07, όταν είχε αποκλειστεί από τη Λανς στους “32” του κυπέλλου UEFA. Σε συνολικά έξι παιχνίδια κόντρα σε γαλλικές ομάδες εκτός έδρας δεν έχει κερδίσει ποτέ (0-2-4), ωστόσο απόψε προκρίνεται ακόμη και με ισοπαλία.

Για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είναι κλειδί να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την μπάλα για να ανακόψει την επιθετικότητα που θα προσπαθήσουν να βγάλουν οι Μασσαλοί. Όσο πιο πολύ ο Παναθηναϊκός κάνει αισθητή την παρουσία του επιθετικά, τόσο η Μαρσέιγ θα νιώθει ότι δεν μπορεί να πάρει υπερβολικά ρίσκα και να πιέσει χωρίς να έχει το νου της και στην πλάτη της.

Η Μαρσέιγ μπορεί να υπερέχει σε ατομική ποιότητα, ωστόσο με βάση όσα έδειξε στα πρώτα δύο επίσημα παιχνίδια της, τα 1.55 του άσου δεν έχουν την παραμικρή αξία. Η ομάδα του Μαρθελίνο είχε μόλις 0,37 xGoals υπέρ στη Λεωφόρο, ενώ με τη Ρεμς οριακά ξεπέρασε το ένα (1,11 xGoals). Στοιχηματικά λοιπόν, αν αξίζει κάτι είναι το ρίσκο στο Χ2 σε απόδοση 2.50. Εναλλακτικά, στέκεται και το Over 0,5 του Παναθηναϊκού στο 1.75, στη λογική ότι το "τριφύλλι" θα βρει κάποια στιγμή ανοιχτό γήπεδο για να χτυπήσει στην κόντρα και να κάνει το αποφασιστικό βήμα πρόκρισης.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μαρσέιγ – Παναθηναϊκός, 22:00

  • Χ2 (απόδοση 2.50)
  • Παναθηναϊκός Over 0,5 (απόδοση 1.75)
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ