ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το ματς της δεκαετίας και της απόλυτης υπέρβασης στη Μασσαλία

Παναθηναϊκός: Το ματς της δεκαετίας και της απόλυτης υπέρβασης στη Μασσαλία
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το βράδυ της Τρίτης (15/8, 22:00) τη Μαρσέιγ και με όπλο το 1-0 του πρώτου αγώνα θέλει να ολοκληρώσει την υπέρβαση κόντρα στους Γάλλους.

Πριν από έξι βράδια στο "Απόστολος Νικολαΐδης" ο Παναθηναϊκός (απ)έδειξε πως δεν έχει τίποτε απολύτως να φοβηθεί απέναντι στη Μαρσέιγ του υπέρ-εξαπλάσιου μπάτζετ των 240 εκατ. ευρώ, των "μεγάλων" ονομάτων και των 67,5 εκατ. ευρώ σε καλοκαιρινές μεταγραφές/επενδύσεις.

Το 1-0 της Λεωφόρου, μα πολύ περισσότερο η πιο "γεμάτη" και πλήρης εμφάνιση του "τριφυλλιού" επί ημερών Γιοβάνοβιτς -αλλά συνολικά από το 2010 και μετά- έδωσαν στον Παναθηναϊκό ένα ισχνό προβάδισμα, όμως οι Γάλλοι είναι ακόμη το ακλόνητο φαβορί.

Και λόγω του άκρως ποιοτικού και πανάκριβου ρόστερ τους και λόγω της μεγαλύτερης εμπειρίας που "κουβαλούν" συνολικά σαν ομάδα από τέτοιου είδους αγώνες, αλλά και λόγω της δυναμικής που τους προσφέρει το κατάμεστο "Βελοντρόμ".

Ο Παναθηναϊκός όμως είναι έτοιμος για... μάχη κι έδειξε πως είναι σε θέση και μπορεί να κάνει άλλο ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, που θα τον φέρει για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια στα playoffs του Champions League, στέλνοντας μήνυμα "επιστροφής" και στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Για τους "πράσινους" η αποψινή (15/8, 22:00, COSMOTESPORTS 1HD, LIVE από το SPORT24) ρεβάνς στη Μασσαλία, είναι το ματς της δεκαετίας και της απόλυτης υπέρβασης. Κι άπαντες στο "τριφύλλι" νιώθουν εδώ και μέρες απόλυτα έτοιμοι πνευματικά κι αγωνιστικά, έχοντας την ψυχολογία και τη διάθεση για να "πολεμήσουν" στο γήπεδο και να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Τον δυσκολότερο που θα μπορούσαν να βρουν στο διάβα τους σ’ αυτόν τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν πρόκειται να αλλάξει πολλά πράγματα όσον αφορά το σύστημα, αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες του "τριφυλλιού" δεν θα πάνε στο "Βελοντρόμ" για ταμπούρι και... κλεφτοπόλεμο, αλλά θα προσπαθήσουν να πάρουν την μπάλα στα πόδια τους, να πιέσουν ψηλά -όπως έκαναν και στον πρώτο αγώνα- τη γαλλική ομάδα και να περιορίσουν τη δυναμική της και το κάθετο παιχνίδι προς τους εξαιρετικούς επιθετικούς της.

Αν θα υπάρξουν μία με δύο αλλαγές στην "πράσινη" ενδεκάδα, αυτές είναι πιθανό να αφορούν την κορυφή της επίθεσης, όπου ο Φώτης Ιωαννίδης διεκδικεί τη θέση από τον Αντράζ Σπόραρ κι ενδέχεται να είναι ο φορ που θα ξεκινήσει στη μεγάλη ρεβάνς. Παράλληλα, "παίζεται" μία θέση στα άκρα της επίθεσης, με τον Σεμπαστιάν Παλάσιος να είναι υποψήφιος για τη θέση του Μπένιαμιν Βέρμπιτς, αν κι ο Σλοβένος έκανε ένα πολύ "γεμάτο" παιχνίδι πριν έξι βράδια στη Λεωφόρο.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι εννιά αναμένεται να είναι οι ίδιοι. Οι Γιώργος Βαγιαννίδης, Τιν Γεντβάι, Χόρντουρ Μάγκνουσον και Χουάνκαρ θα συνθέσουν την αμυντική τετράδα μπροστά από τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, οι Ρουμπέν Πέρεθ και Τόνι Βιλένα θα είναι το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Φίλιπ Τζούριτσιτς στο "10" και τον Ντάνιελ Μαντσίνι να διατηρεί τη θέση του στο ένα απ’ τα δύο "φτερά" της επίθεσης.

Στην αποστολή της ομάδας για τον αγώνα με τη Μαρσέιγ μετέχουν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Πάλμερ-Μπράουν, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσοκάι, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Σιδεράς, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα και Βέρμπιτς.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος (κατηγορίας Elite) Μάικλ Όλιβερ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Στιούαρτ Μπερτ, Ντάνιελ Κουκ και 4ο τον Άγγλο Άντριου Μάντλεϊ. Στο VAR θα είναι ο Άγγλος Στιούαρτ Άτγουελ και AVAR ο Πίτερ Μπανκς.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ