Άνχελ Ντι Μαρία: Καταδικάστηκε σε 7,5 χρόνια φυλάκισης ο άνδρας που απείλησε να σκοτώσει την κόρη του

Σε κάθειρξη επτάμισι ετών καταδικάστηκε ένας 45χρονος άνδρας που είχε απειλήσει τη ζωή της κόρης του Άνχελ Ντι Μαρία, επιχειρώντας να αποτρέψει την επιστροφή του Αργεντινού ποδοσφαιριστή στη Ροσάριο Σεντράλ. Οι απειλές είχαν προκαλέσει τρόμο στην οικογένειά του, με τους δράστες να αφήνουν ένα αποτρόπαιο μήνυμα έξω από επιχείρηση της αδελφής του.
Δικαστική εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση των σοκαριστικών απειλών που είχε δεχθεί ο Άνχελ Ντι Μαρία και η οικογένειά του το 2024, όταν ο Αργεντινός παγκόσμιος πρωταθλητής εξέταζε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πατρίδα του για να φορέσει ξανά τη φανέλα της αγαπημένης του Ροσάριο Σεντράλ.
Ο 45χρονος Σέρχιο Ντι Βάνι, οπαδός της Νιούελς Ολντ Μπόις, της μεγάλης αντιπάλου της Ροσάριο Σεντράλ, καταδικάστηκε από δικαστήριο του Ροσάριο σε ποινή φυλάκισης επτά ετών και έξι μηνών για τις απειλές σε βάρος του ποδοσφαιριστή και των οικείων του.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία στην Αργεντινή, καθώς οι δράστες δεν περιορίστηκαν σε λεκτικές απειλές, αλλά προχώρησαν σε εκφοβιστικές ενέργειες, στοχοποιώντας ακόμη και την ανήλικη κόρη του Ντι Μαρία.
Η πιο ανατριχιαστική πτυχή της υπόθεσης αποκαλύφθηκε μέσα από την περιγραφή του ίδιου του Ντι Μαρία, ο οποίος είχε μιλήσει δημόσια για όσα βίωσε η οικογένειά του.
Σύμφωνα με τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή, οι δράστες επιτέθηκαν σε μεσιτικό γραφείο που ανήκει στην αδελφή του και άφησαν έξω από το κτίριο ένα κομμένο κεφάλι γουρουνιού, με μια σφαίρα καρφωμένη στο μέτωπό του.
Το μακάβριο εύρημα συνοδευόταν από ένα σημείωμα, το περιεχόμενο του οποίου ήταν ακόμη πιο τρομακτικό.
“Επιτέθηκαν σε ένα μεσιτικό γραφείο που ανήκει στην αδελφή μου και άφησαν έξω από το κτίριο ένα κεφάλι γουρουνιού με μια σφαίρα στο μέτωπό του. Μαζί υπήρχε ένα σημείωμα που έλεγε ότι, αν επέστρεφα στη Ροσάριο Σεντράλ, το επόμενο τέτοιο κεφάλι θα ήταν της κόρης μου, Πία.”, είχε περιγράψει ο Ντι Μαρία.
Κατά τη διάρκεια της δίκης έγινε επίσης γνωστό ότι είχαν σημειωθεί πυροβολισμοί κοντά σε φυλασσόμενο συγκρότημα κατοικιών, όπου ο Αργεντινός διαθέτει ακίνητο.
Οι απειλές είχαν ως ξεκάθαρο στόχο να τον αποτρέψουν από την επιστροφή του στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα.
Η καταδίκη του Σέρχιο Ντι Βάνι αποτελεί τη δεύτερη δικαστική απόφαση που συνδέεται με την υπόθεση.
Τον Ιούνιο, μια 25χρονη γυναίκα είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκισης για παρόμοια αδικήματα, ενώ τρίτο πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται στις απειλές εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης.
Η υπόθεση είχε επηρεάσει σημαντικά τις αποφάσεις του Ντι Μαρία για το ποδοσφαιρικό του μέλλον, καθώς ο φόβος για την ασφάλεια της οικογένειάς του τον είχε οδηγήσει αρχικά να αναβάλει την επιστροφή του στη Ροσάριο Σεντράλ.
Παρά τις δραματικές εξελίξεις, ο Ντι Μαρία κατάφερε τελικά να πραγματοποιήσει την επιθυμία του, επιστρέφοντας το 2025 στη Ροσάριο Σεντράλ, έπειτα από την παρουσία του στην Μπενφίκα.
Ο Αργεντινός εξτρέμ, που έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 με την εθνική ομάδα της χώρας του, είχε διαγράψει προηγουμένως μια σπουδαία πορεία στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
Ωστόσο, η επιστροφή στη γενέτειρά του αποδείχθηκε μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις της ζωής του, καθώς συνοδεύτηκε από απειλές που ξεπέρασαν κάθε όριο αθλητικής αντιπαλότητας.
Η νέα δικαστική απόφαση κλείνει ένα ακόμη κεφάλαιο της υπόθεσης, με την αναζήτηση του τρίτου υπόπτου να συνεχίζεται.