ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Αγγλία: Ο Σαλάχ που "ξυπνάει" και η αξιόπιστη Νιούκαστλ

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League 2022-2023 στο "Άνφιλντ", Λίβερπουλ | Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League 2022-2023 στο "Άνφιλντ", Λίβερπουλ | Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 © 2022 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ και Νιούκαστλ - Εβερτον για την Premier League.

Η Λίβερπουλ με μία εμφάνιση, που θύμισε τον παλιό της καλό εαυτό στο κομμάτι της έντασης, πέτυχε μία σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας με 1-0 (76') στο Ανφιλντ.

Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Απόψε, οι Reds υποδέχονται τη Γουέστ Χαμ (21:30 Novasports 2HD, Live από το SPORT24) και θέλουν να δώσουν αξία στο μεγάλο αποτέλεσμα της Κυριακής, διπλώνοντας τις νίκες τους εντός έδρας. Μένει λοιπόν να φανεί αν η επικράτηση επί της Σίτι είναι η αρχή για μία αντεπίθεση, ή απλά μία παρένθεση, όπου έκανε κατάθεση ψυχής κόντρα σε έναν αντίπαλο, που μέχρι τρεις ημέρες έμοιαζε ανίκητος.

Σε κάθε περίπτωση, η Λίβερπουλ παραμένει πληγωμένη, αφού μετά τον Λουίς Ντίας έχασε με τραυματισμό και τον Ζότα, τη στιγμή που στο απουσιολόγιο ήδη συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των Κεϊτά, Κονατέ, Μάτιπ, Αρτούρ και Τσαμπερλέιν.

Το παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ ασφαλώς και δεν είναι καθόλου εύκολο, όπως δηλαδή μαρτυρούν τα 1.45 του άσου. Τα "σφυριά" έχουν μαζέψει επτά βαθμούς στα τελευταία τρία παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα και βρίσκονται σε ανοδική φάση. Ειδικά στο 1-1 με τη Σαουθάμπτον, άξιζαν να κάνουν το 3/3, αλλά αδικήθηκαν από τη διαιτησία (δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι υπέρ τους).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το θετικό για τη Λίβερπουλ είναι ότι παραμένει αήττητη εντός έδρας στην Premier League 28 σερί αγώνες (21-7-0). Επίσης, διατηρεί εξαιρετική παράδοση κόντρα στη Γουέστ Χαμ, αφού σε 49 μεταξύ τους αναμετρήσεις στο Ανφιλντ για το πρωτάθλημα, έχει χάσει μόλις μία φορά (36-12-1)! Αντίθετα, ο τεχνικός της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Μόγες, δεν έχει κερδίσει ποτέ στην καριέρα του μέσα στο Ανφιλντ, μετρώντας εκεί έξι ισοπαλίες και 11 ήττες σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Τα περισσότερα βέβαια χαμόγελα ήρθαν κυρίως για την εμφάνιση του Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος, μετά το χατ τρικ που πέτυχε ως αλλαγή κόντρα στη Ρέιντζερς για το Champions League, έκρινε και το ντέρμπι με τη Σίτι, σημειώνοντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Δεν ήταν όμως μόνο το γκολ, αλλά η συνολική παρουσία του Σαλάχ, που έδειξε ότι σούπερ σταρ της Λίβερπουλ ξυπνάει.

Ο άσος των Reds διατηρεί "πελατειακές" σχέσεις με τη Γουέστ Χαμ, αφού σε 10 παιχνίδια εναντίον της έχει πετύχει εννιά γκολ. Απέναντι σε καμία άλλη ομάδα δεν έχει τέτοια επίδοση. Δικαιολογημένα λοιπόν προσφέρεται πρώτο φαβορί για anytime απόψε σε τιμές οριακά άνω του 2.00. Σε combo με το Goal/Goal φτάνουμε την απόδοση στο 3.30.

Η άμυνα της Λίβερπουλ ήταν αλάνθαστη κόντρα στη Σίτι, παρόλα αυτά κατά τη διάρκεια της σεζόν έχει εκτεθεί ουκ ολίγες φορές. Η Γουέστ Χαμ είναι ομάδα που μπορεί να απειλήσει με διάφορους τρόπους, είτε σε open play (Μπόουεν, Αντόνιο, Πακετά), είτε από στατικές φάσεις με τα ψηλά κορμιά που διαθέτει (Ράις, Σούσεκ, Σκαμάκα). Σημειώνεται άλλωστε, ότι την προηγούμενη 9ετια, οι Λονδρέζοι βρήκαν δίχτυα στο Ανφιλντ έξι φορές.

Νιούκαστλ - Εβερτον: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ενδιαφέρον στοιχηματική παιχνίδι είναι και το Νιούκαστλ – Έβερτον, το οποίο θα διεξαχθεί στο St. James' Park (21:30 Novasports 6HD, Live από το SPORT24). Η Νιούκαστλ πραγματοποιεί φέτος το καλύτερό της ξεκίνημα από τη σεζόν 2011/12 και δικαίως φιγουράρει στην πρώτη εξάδα.

Η ομάδα του Εντι Χάουι διατηρεί την καλύτερη άμυνα (9 γκολ) του πρωταθλήματος και έχει υποστεί μέχρι στιγμής μόνο μία ήττα, το 2-1 από τη Λίβερπουλ στο Ανφιλντ, με γκολ στο 98'.

Στο τελευταίο της παιχνίδι, η Νιούκαστλ στάθηκε μια χαρά στο Ολντ Τράφορντ, κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πήρε τη λευκή ισοπαλία και με λίγο τύχη παραπάνω, θα μπορούσε να φύγει ακόμη και νικήτρια.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Έβερτον από την άλλη, αντιμετωπίζει σαφές επιθετικό πρόβλημα. Στα δύο τελευταία της παιχνίδια ηττήθηκε με 2-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με 2-0 από την Τότεναμ, απειλώντας ελάχιστα την αντίπαλη εστία. Κόντρα στην Τότεναμ εκδήλωσε μόλις τέσσερις τελικές και τα xGoals ήταν 2,49-0,56. Με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε ένα γκολ με σουτ εκτός περιοχής και τα xGoals ήταν 0,37-1,83.

Με δεδομένο λοιπόν ότι τα "ζαχαρωτά" διαθέτουν περιορισμένες λύσεις στη μεσοεπιθετική τους γραμμή, ο Φρανκ Λάμπαρντ αναγκαστικά ρίχνει όλο το βάρος στην άμυνα. Η Έβερτον είναι εμφανώς πιο συμμαζεμένη συγκριτικά με πέρυσι και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι απαριθμεί 7/10 Under 2,5 και 10/10 Under 3,5.

Με βάση τον τρόπο που παίζει η Εβερτον, όλα δείχνουν ότι θα πάει στο St. James' Park με στόχο να πάρει την ισοπαλία. Η Νιούκαστλ πάντως, παρά τον τραυματισμό του Ισακ, έχει τα “όπλα” για να επιβληθεί και να επιβεβαιώσει τον άσο, ο οποίος με Under 3,5 φτάνει στο 2.30+. Σημειώνεται, ότι τα "ζαχαρωτά" μακριά από το Μερσεϊσάιντ ζορίζονται χαρακτηριστικά, μετρώντας 15 ήττες σε 22 εκτός έδρας αγώνες για την Premier League, έχοντας το ίδιο διάστημα μόνο ένα clean sheet.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ: Σαλάχ Anytime & Goal/Goal (απόδοση 3.30), 21:30
  • Νιούκαστλ – Εβερτον: 1 & Under 3,5 (απόδοση 2.30), 21:30
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ XGOALS BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ