ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Αγγλία: Αουτσάιντερ από τις μικρές

Μπάλα ποδοσφαίρου σε αναμέτρηση της Premier League Γουέστ Χαμ - Μπρέντφορντ
Μπάλα ποδοσφαίρου © 2021 STEVE LUCIANO/ASSOCIATED PRESS

Σαββατιάτικο παιχνίδι με δύο αγγλικά αουτσάιντερ από τις μικρές κατηγορίες.

Καρλάιλ – Όξφορντ. Την Καρλάιλ, αν δεις μια βαθμολογία της League One, θα τη βρεις στις τελευταίες θέσεις του πίνακα, προτελευταία για την ακρίβεια, 6 βαθμούς κάτω από τη γραμμή της παραμονής. Ενώ για την Όξφορντ πρέπει να ανέβεις, στην 5η θέση και μέσα στα playoffs της ανόδου. Υπό αυτή την οπτική, ήταν απόλυτα λογικό ότι η αγορά άνοιξε το σετ των αποδόσεων με το διπλό φαβορί γύρω στο 1,85 και τον άσο στο 4,00.

Αυτό που δεν εξηγείται όμως από τη βαθμολογία και την πρώτη ανάγνωση είναι ότι στη συνέχεια η αγορά άρχισε να κινείται προς τα αριστερά και πλέον το διπλό έχει ανέβει στο 2.10, ενώ ο άσος έχει πέσει γύρω στο 3.50. Οι κινήσεις της αγοράς όμως, έστω κι αν δεν δικαιολογούνται με γυμνό μάτι, σπάνια είναι αδικαιολόγητες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η εξήγηση είναι ότι η Καρλάιλ λίγο πριν τα Χριστούγεννα άλλαξε ιδιοκτησία και η νέα διοίκηση έχει μπει αρκετά δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, ολοκληρώνοντας ήδη τέσσερις μεταγραφές, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ομάδα και να σώσει στο δεύτερο μισό της σεζόν την κατηγορία.

Κι αν βάλουμε στον λογαριασμό και ότι η Όξφορντ προέρχεται από δύο πολύ άσχημες εμφανίσεις στα κύπελλα, γνωρίζοντας δύο απογοητευτικούς αποκλεισμούς σε FA Cup (6-2 από την Κόβεντρι το περασμένο Σάββατο) και League Trophy (2-0 από τη Γουίμπλεντον, που αγωνίζεται στη League Two, την Τρίτη), το γλυκό αρχίζει να δένει.

Βρες εδώ τα καλύτερα προγνωστικά στοιχήματος

Άκρινγκτον – Τζίλιγχαμ. Ισόβαθμες οι δύο ομάδες στην αγγλική League Two και στις παρυφές των playoffs. Στη 10η θέση (με την Τζίλιγχαμ να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο), με 38 βαθμούς και μόλις έναν πίσω από την 7η, την τελευταία θέση των πλέι οφ ανόδου. Η διαφορά τους είναι ότι για την Άκρινγκτον τα playoffs θα αποτελούν μια μικρή υπέρβαση, καθώς ως σύλλογος είναι από τους μικρά μεγέθη της κατηγορίας και –το σημαντικότερο- το μπάτζετ της είναι πολύ περιορισμένο.

Αντίθετα, η Τζίλιγχαμ είναι όνομα σε αυτό το επίπεδο και το καλοκαίρι ξεκίνησε ως ένα εκ των φαβορί για την άνοδο. Η σεζόν της όμως κάπου στράβωσε, στην πορεία άλλαξε προπονητή και πλέον ο στόχος είναι η βαθμολογική αντεπίθεση. Και η συγκεκριμένη στιγμή φαίνεται να είναι μια καλή στιγμή. Όχι τόσο γιατί η ίδια προέρχεται από δύο νίκες, που μεταξύ μας δεν ήταν κάτι το φοβερό (1-0 τη Σάτον και 1-0 στο Κόλτσεστερ), αλλά κυρίως γιατί πετυχαίνει μια Άκρινγκτον που έχει μαζέψει το τελευταίο διάστημα πολλά προβλήματα τραυματισμών και που, επιπλέον, είχε και μεσοβδόμαδα αγώνα, χάνοντας 1-3 την Τετάρτη από την Μπόλτον και μένοντας εκτός συνέχειας League Trophy.

Προγνωστικά στοιχήματος

Όπου δεν είναι μόνο η σωματική επιβάρυνση, αλλά και η απογοήτευση, καθώς η Άκρινγκτον είναι από τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών που δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην ιστορία της στο Γουέμπλεϊ και το League Trophy, ο μοναδικός εφικτός δρόμος για το Γουέμπλεϊ για ομάδες των μικρών κατηγοριών, είναι τα τελευταία χρόνια βασικός στόχος της σεζόν.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Καρλάιλ – Όξφορντ: 1 DNB (απόδοση 2,50) 17:00
  • Άκρινγκτον – Τζίλιγχαμ: 2 (απόδοση 3,00) 17:00
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ