ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Μία επιλογή combo στο 2.07 και δύο ειδικά

Ο Μουστάφα Φαλ με αντίπαλο τον Γιώργο Παπαγιάννη
Ο Μουστάφα Φαλ με αντίπαλο τον Γιώργο Παπαγιάννη EUROKINISSI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το πρώτο αιώνιο ντέρμπι της σεζόν ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, που διεκδικούν τον τίτλο του Σούπερ Καπ στη Ρόδο.

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς κρίνεται απόψε στη Ρόδο, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να διεκδικούν το Σούπερ Καπ (21:00 ERT3, Live από το SPORT24). Πρόκειται για το πρώτο αιώνιο ντέρμπι της σεζόν και το λιγότερο σημαντικό από τα πολλά που θα ακολουθήσουν σε πρωτάθλημα, EuroLeague και πιθανότατα στο κύπελλο.

Φυσικά, όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, σε οποιοδήποτε άθλημα και σε οποιαδήποτε περίσταση, υπάρχει πάντα η έννοια του ανταγωνισμού. Βέβαια, για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, το Σούπερ Καπ είναι πρακτικά ένας θεσμός προετοιμασίας, όπου οι δύο αιώνιοι θα τεστάρουν την ετοιμότητά τους εν όψει της έναρξης της EuroLeague και του πρωταθλήματος. Εν ολίγοις, όποιος και να πάρει τον τίτλο απόψε, στο τέλος της χρονιάς θα έχει ασφαλώς ξεχαστεί και δεν θα μπει καν στο συνολικό ταμείο των δύο ομάδων.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Προγνωστικά και Ανάλυση

Από την εικόνα των δύο ημιτελικών, δεν θέλει και πολύ σοφία για να ειπωθεί ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο έτοιμη ομάδα συγκριτικά με τον Παναθηναϊκό. Για την ακρίβεια, ο Ολυμπιακός ενδεχομένως είναι η πιο έτοιμη ομάδα της Ευρώπης, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι υπάρχει συνέχεια από πέρυσι. Ο βασικός κορμός είναι ο ίδιος, σχεδόν όλοι οι παίκτες κλειδιά παρέμειναν στο ρόστερ και απλά έχουν προστεθεί κάποιες ποιοτικές πινελιές, όπως ο Μπολομπόι και ο Πίτερς, συν τον Κάνααν, ο οποίος είναι το μεγάλο στοίχημα, καθώς θα πρέπει να μπει στα παπούτσια του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είναι ουσιαστικά μία ολοκαίνουρια ομάδα και ασφαλώς τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι άδικες οι όποιες συγκρίσεις με τον Ολυμπιακό, που πέρυσι έφτασε ένα σουτ μακριά από τον τελικό της EuroLeague.

Στο "τριφύλλι" γνωρίζουν πολύ καλά ότι χρειάζεται υπομονή και δουλειά για να βρεθεί η απαιτούμενη χημεία και η ομοιογένεια. Δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη, ο Παναθηναϊκός να πετάει επιθετικά, έχοντας στη σύνθεσή του εννιά νέους παίκτες και ενώ στον προγραμματισμό υπάρχει ακόμη μία προσθήκη για τη θέση "4".

Μέχρι λοιπόν να αρχίσουν να βγαίνουν αυτοματισμοί και συνεργασίες στο επιθετικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να ποντάρει στην άμυνά του. Το θετικό είναι πως αποκτήθηκαν παίκτες που έχουν αμυντικό ένστικτο και αθλητικά προσόντα. Γενικά, το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς δείχνει να έχει ένα αρκετά καλό potential αμυντικά και αυτή θα είναι η βάση για την εκκίνηση της σεζόν.

Προγνωστικά Μπάσκετ: Πιο έτοιμος ο Ολυμπιακός

Στο παιχνίδι με τον Κολοσσό, οι "πράσινοι" πέρασαν πολλές φορές την μπάλα μέσα στη ρακέτα. Πόνταραν στην αθλητικότητα του Γουίλιαμς και στο μέγεθος του Γκουντάιτις. Κέρδισαν έτσι πολλές βολές, έφθειραν τους αντίπαλους ψηλούς (ιδίως τον Μορέιρα) και έφτασαν εν τέλει στη νίκη, έστω δύσκολα, παρότι ήταν φανερή η έλλειψη συνεργασιών και δημιουργίας (13 ασίστ για 12 λάθη).

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή απόλυτα επιτυχημένη σεζόν, κέρδισε τον Προμηθέα σχεδόν με 30 πόντους διαφορά. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος μοίρασαν 28 ασίστ, κατέβασαν 40 ριμπάουντ και είχαν 11/26 τρίποντα (42,3%), ακολουθώντας κατά γράμμα το... δόγμα του κόουτς Μπαρτζώκα, ότι στο σύγχρονο μπάσκετ κερδίζουν οι ομάδες με καλό σουτ, καλή δημιουργία και έφεση στο ριμπάουντ.

Είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα, είχε εξαιρετικές κινήσεις off ball, έτρεξε το γήπεδο (23 πόντους στον αιφνιδιασμό) και έβγαζε αβίαστη ροή ό,τι έκανε στο παρκέ, δείγμα ότι αυτή η ομάδα δουλεύεται πάνω στις ίδιες αρχές περισσότερο από έναν χρόνο.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία ήταν πως οι "ερυθρόλευκοι" πήραν 36 πόντους μόνο από τα δύο τεσσάρια τους, τον Βεζένκοβ (19) και τον Πίτερς (17), οι οποίοι βέβαια έπαιξαν για ένα διάστημα και μαζί. Στον έλεγχο των νέων, ορεξάτος ήταν ο Τζόελ Μπολομπόι, με 12 πόντους (5/7 δίποντα, 2/4 βολές). Αντίθετα, ο Κάνααν (1/5 τρίποντα) δείχνει ακόμη έξω από τα νερά του αν και οι φίλοι του Ολυμπιακού θα πρέπει μάλλον να συνηθίσουν ότι ο Αμερικανός είναι ή του ύψους ή του βάθους. Αν δηλαδή βρεθεί στη μέρα του μπορεί να... σκοτώσει οποιαδήποτε άμυνα με το περιφερειακό του σουτ. Αν πάλι είναι... κακόκεφος τότε μπορεί και να τα σπάσει.

Στοιχηματικά, είναι λογικό ότι ο Ολυμπιακός προσφέρεται φαβορί στους 8,5 πόντους, για όλους τους λόγους που αναλύσαμε πιο πάνω. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι "ερυθρόλευκοι" έχουν πάρει για τα καλά τον αέρα του Παναθηναϊκού από την περσινή σεζόν, μετρώντας επτά διαδοχικές νίκες στα αιώνια ντέρμπι.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Το πιθανότερο λοιπόν είναι, ότι το πρώτο τρόπαιο της σεζόν να καταλήξει στην κόκκινη πλευρά. Βέβαια, ο Παναθηναϊκός είναι προφανές πως θα προσπαθήσει να βελτιώσει την εικόνα του συγκριτικά με τον ημιτελικό για να είναι ευθέως ανταγωνιστικός απόψε. Οι "πράσινοι" διαθέτουν πλέον ουκ ολίγες ισχυρές προσωπικότητες στο ρόστερ τους και παρότι δεν είναι το ίδιο δεμένη ομάδα με τον Ολυμπιακό, έχουν τη δυνατότητα και την ατομική ποιότητα να υπερασπιστούν μία θεωρητικά safe διαφορά 13,5 πόντων. Το combo νίκη Ολυμπιακός, αλλά όχι με πάνω από 13 πόντους διαφορά προσφέρεται σε τιμές άνω του 2.00.

Σε ατομικό επίπεδο, μοιάζει αρκετά εφικτό το 1.80 στο Over 1,5 ασίστ του Σάσα Βεζένκοβ. Ο άσος των "ερυθρόλευκων" δεν έχει το μυαλό του μόνο στην εκτέλεση, αλλά όταν το απαιτούν οι περιστάσεις αξιοποιεί και τους συμπαίκτες του. Με την οξυδέρκειά του μπορεί να δημιουργήσει είτε από μέσα προς τα έξω για κάποιον κοντό, είτε σε καταστάσεις high-low. Είναι ενδεικτικό ότι στα τελευταία τέσσερα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μοίρασε σε όλα μίνιμουμ δύο ασίστ.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, είναι τίμια επιλογή το 1.75 του Ματέους Πονίτκα για να ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο. Το περιφερειακό σουτ δεν είναι το δυνατό σημείο του Πονίτκα, ο Πολωνός όμως εκτελεί με οικονομία και όταν πρέπει. Στα τελευταία πέντε ματς με την εθνική Πολωνίας, δεν έβαλε τρίποντο μόνο στον ημιτελικό με τη Γαλλία. Επίσης, στο παιχνίδι με τον Κολοσσό, είχε 1/3.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 2 & Παναθηναϊκός +13,5 (απόδοση 2.07), 21:00
  • Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Βεζένκοβ Over 1,5 ασίστ (απόδοση 1.80), 21:00
  • Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Πονίτκα Over 0,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 1.75), 21:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ