ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Προγνωστικά και ανάλυση για τον πρώτο τελικό

Ο Φαλ με αντίπαλο τον Παπαγιάννη
Ο Φαλ με αντίπαλο τον Παπαγιάννη INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον πρώτο τελικό της Stoiximan Basket League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Οι τελικοί της Stoiximan Basket League ξεκινούν απόψε με το πρώτο παιχνίδι της σειράς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (21:00 ERT3, Live από το SPORT24). Οι μπουκ θεωρούν καθαρό φαβορί τους "ερυθρόλευκους" και προσφέρουν το βασικό χάντικαπ στους 9,5 πόντους, εκτιμώντας ότι η διαφορά θα κινηθεί σε διψήφια επίπεδα.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η υπεροχή του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν είναι εμφανής, τόσο από το 4-1 στα αιώνια ντέρμπι, όσο και από την εν γένει πορεία των δύο ομάδων. Οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν μία ανάσα από την πρόκριση στον τελικό του Final Four, σε αντίθεση με τους "πράσινους" που έμειναν νωρίς εκτός στόχων στη EuroLeague. Επίσης, στο πρωτάθλημα, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα έκανε περίπατο στα playoffs, μοιράζοντας τρεις κατοστάρες στην ημιτελική σειρά με τον Προμηθέα, την ώρα που το "τριφύλλι" χρειάστηκε πέντε ματς για να λυγίσει τη Λάρισα.

Βέβαια, όσο κι αν ακούγεται κλισέ και χιλιοειπωμένο, τα ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, σε ό,τι κατάσταση κι αν βρίσκονται οι δύο αντίπαλοι, είναι πάντα μία ξεχωριστή υπόθεση. Ακόμη και στο μπάσκετ, όπου 9/10 φορές η καλύτερη ομάδα κερδίζει.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, ούσα η καλύτερη ομάδα φέτος, έχει να διαχειριστεί τον τίτλο του ακλόνητου φαβορί. Παρότι οι "ερυθρόλευκοι" έχουν παίξει καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς εξαιρετικό μπάσκετ, αν δεν καταφέρουν να πάρουν το πρωτάθλημα, η γεύση που θα μείνει στο τέλος θα είναι πικρή και θα επισκιάσει ό,τι έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί οι τελικοί, μπορεί ουσιαστικά να εξελιχθούν και σε μία προσωπική δικαίωση για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος ψάχνει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του και αυτό είναι μία συνθήκη, που επίσης δημιουργεί πίεση.

Στον Παναθηναϊκό έπαιξαν το χαρτί της αλλαγής προπονητή τον περασμένο Απρίλιο. Απομακρύνθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης και στη θέση του επανήλθε ο Γιώργος Βόβορας. Η εικόνα της ομάδας δεν βελτιώθηκε δραστικά, ωστόσο το αποψινό ντέρμπι θα είναι το πρώτο φετινό με τον Βόβορα στον "πράσινο" πάγκο, επομένως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο του αιφνιδιασμού από την πλευρά των φιλοξενούμενων.

Ούτως ή άλλως, το εναρκτήριο παιχνίδι στους τελικούς, κατά κανόνα διακατέχεται από νευρικότητα. Εκεί θα προσπαθήσει να ποντάρει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για να φέρει σε δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό. Οι "πράσινοι" ξέρουν ότι όσο είναι μέσα στο ματς και κοντά στο σκορ τόσο θα αυξάνεται το άγχος στην "κόκκινη" πλευρά, που έχει πολύ πιο μεγάλο “πρέπει” στο Game 1.

Με εξαίρεση το 103-71 του περασμένου Μαρτίου, για τη EuroLeague, κανένα άλλο αιώνιο ντέρμπι τη φετινή σεζόν δεν ξεπέρασε τους 157 πόντους. Για την ακρίβεια το σύνολο των πόντων ήταν 149, 154, 157 και 130. Με αυτό ως δεδομένο μπορούμε αρχικά να πάμε σε ένα όριο 163 πόντων, εκτιμώντας ότι ο νικητής δεν θα υπερβεί κατά πολύ τους 80.

Από εκεί και πέρα, είτε διαλέγουμε να κατεβάσουμε το χάντικαπ του Ολυμπιακού, είτε να ανεβάσουμε το αβάντζο του Παναθηναϊκού. Για παράδειγμα, το διπλό με +13,5 πόντους σε combo με το Under 163,5 μας δίνει απόδοση 2.07. Πάμε λοιπόν στη λογική ότι οι "πράσινοι", ακόμη κι αν χάσουν, αυτό δεν θα συμβεί με πολύ μεγάλη διαφορά. Άλλωστε, για την ψυχολογία της σειράς, είναι κομβικό απόψε η ομάδα του κόουτς Βόβορα να σταθεί ανταγωνιστικά για να πιστέψει ότι μπορεί να την τραβήξει σε μάκρος. Από την άλλη, στον Ολυμπιακό ξέρουν ότι σημασία έχει να γίνει το πρώτο βήμα, έστω κι αν αυτό έρθει με έναν πόντο.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Ο Ολυμπιακός στην επίθεση παίζει υποδειγματικά φέτος το παιχνίδι από μέσα προς τα έξω, όταν ακουμπά την μπάλα στον Φαλ. Με τον θηριώδη σέντερ δημιουργεί με συνέπεια φθορά και ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα, καθώς έχει καλό spacing και έτσι όταν ο Φαλ δεν μπορεί να κερδίσει τον αντίπαλο ψηλό, έχει σχεδόν πάντα επιλογή στην περιφέρεια. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Γάλλος στα τέσσερα από τα πέντε φετινά αιώνια ντέρμπι μοίρασε τουλάχιστον δύο ασίστ. Στο 1.95 να το κάνει και απόψε, στη λογική ότι αναμένεται να μείνει αρκετά στο παρκέ, κάτι που απαιτεί η παρουσία του Παπαγιάννη στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Σε ό,τι αφορά στον Σάσα Βεζένκοβ, ασφαλώς και αξίζει το ρίσκο στο ενδεχόμενο να κάνει ξανά double-double κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Στα τρία προηγούμενα αιώνια ντέρμπι για τις εγχώριες διοργανώσεις, δηλαδή τη Stoiximan Basket League και το κύπελλο, ο Βεζένκοβ έγραψε ισάριθμα double-doubles έχοντας κατά μέσο όρο 16,6 πόντους και 12,6 ριμπάουντ! Στο 5.00 να γράψει σε τέταρτο διαδοχικό εγχώριο ντέρμπι διψήφια νούμερα σε δύο στατιστικές κατηγορίες.

Από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, είναι ξεκάθαρο πως πιο φορμαρισμένος παίκτης αυτήν την περίοδο είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Στο 1.80 να πιάσει ο αρχηγός των "πράσινων" το κάτω όριο στους πόντους, δηλαδή το 13+. Αν πάρουμε παράλληλα και το Under 11,5 πόντοι του Μέικον, ο οποίος συνήθως δυσκολεύεται απέναντι στην "ερυθρόλευκη" άμυνα, τότε χτίζουμε απόδοση στο 3.40. Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός άσος στα τέσσερα από τα πέντε ματς με τον Ολυμπιακό φέτος, δεν ξεπέρασε τους 10 πόντους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: 2 +13,5 & Under 163,5 (απόδοση 2.07), 21:00
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Φαλ Over 1,5 ασίστ (απόδοση 1.95), 21:00
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Βεζένκοβ double-double (απόδοση 5.00), 21:00
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Παπαπέτρου 13+ πόντοι & Μέικον Under 11,5 πόντοι (απόδοση 3.40), 21:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ