ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Τα ειδικά στοιχήματα στους τελικούς της Stoiximan Basket League

Ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Νεμάνια Νέντοβιτς στο ΟΑΚΑ
Ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Νεμάνια Νέντοβιτς INTIME

Προγνωστικά και ανάλυση για τα ειδικά στοιχήματα των τελικών της Stoiximan Basket League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Με το 4.00 του Νέντοβιτς και το 3.30 του Βεζένκοβ.

Το Σάββατο ξεκινούν οι μεγάλοι τελικοί της Stoiximan Basket League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (21:00 ERT3, Live από το SPORT24). Οι δύο αιώνιοι θα μονομαχήσουν για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος για πρώτη φορά μετά το 2018, δεδομένου ότι "ερυθρόλευκοι" απουσίαζαν από την Α1 την προηγούμενη τριετία.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ διεκδικεί το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και ο Ολυμπιακός το 13ο. Το πλεονέκτημα έδρας ανήκει στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο και ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί στις τρεις νίκες.

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες, πιθανότερο σκορ της σειράς είναι το 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού, σε απόδοση 2.25. Ακολουθεί το 3-1 υπέρ των κυπελλούχων Ελλάδος στο 3.30 και εν συνεχεία το 3-2 στο 4.35. Το ενδεχόμενο να κατακτήσει τον τίτλο ο Παναθηναϊκός με 3-2 πληρώνει 12,50.

Τα δύο "βουνά" του ελληνικού μπάσκετ έχουν αναμετρηθεί φέτος ήδη πέντε φορές. Δύο για την κανονική διάρκεια της Stoiximan Basket League, δύο για τη EuroLeague και άλλη μία στον τελικό του κυπέλλου στην Κρήτη. Το σκορ είναι 4-1 υπέρ του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Πριν από κάθε σειρά έχουν πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα μακροχρόνια στοιχήματα. Στην κατηγορία του πρώτου σκόρερ στη σειρά των τελικών, πρώτο φαβορί με απόδοση 3.20 είναι ο Σάσα Βεζένκοβ, o οποίος φέτος έχει 13,8 πόντους στη EuroLeague και 14,9 πόντους στη Stoiximan Basket League.

Στον Ολυμπιακό πάντως το σκορ μπορεί να μοιραστεί πολύ περισσότερο απ' ότι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος στο εκτελεστικό σκέλος, βασίζεται κυρίως στον Νεμάνια Νέντοβιτς και στον Ιωάννη Παπαπέτρου, οι οποίοι προσφέρονται στο 4.00 και στο 4.50 αντίστοιχα.

Στα playoffs και ιδίως στην ημιτελική σειρά με τη Λάρισα, ο Παπαπέτρου έδειξε σε καλύτερη κατάσταση από τον Σέρβο. Ο Νέντοβιτς πάντως είναι καθαρόαιμος σκόρερ και στα πέντε ματς κόντρα στον Ολυμπιακό φέτος έχει κατά μέσο όρο 19,6 πόντους! Είναι δεδομένο πως οι "πράσινοι" για να φανούν ανταγωνιστικοί στους τελικούς θα χρειαστούν τον καλό επιθετικά Νέντοβιτς, ο οποίος σκοράρει 16 πόντους στη Stoiximan Basket League και έκλεισε με 14,3 τη EuroLeague.

Άλλη μία ενδιαφέρουσα κατηγορία είναι ο παίκτης με τα περισσότερα ριμπάουντ. Εδώ το απόλυτο φαβορί είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης με απόδοση 1.55. Λογική η αντιμετώπιση των μπουκ, καθώς ο σέντερ του Παναθηναϊκού είχε 8,2 ριμπάουντ στη EuroLeague και κατεβάζει φέτος 7,9 ριμπάουντ στη Stoiximan Basket League. Ειδικά στα πέντε παιχνίδια με τη Λάρισα, ο διεθνής άσος δεν έπεσε σε κανένα κάτω από τα εννιά.

Στον αντίποδα, ο πιο ικανός ριμπάουντερ του Ολυμπιακού είναι ο Σάσα Βεζένκοβ. Ο φόργουορντ των "ερυθρόλευκων" ολοκλήρωσε τη φετινή EuroLeague με 7,4 "σκουπίδια" ανά ματς. Στα πέντε παιχνίδια πάντως απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ είχε κατά μέσο όρο 9,6 ριμπάουντ! Υπενθυμίζεται ότι στον τελικό κυπέλλου είχε κατεβάσει 13 και στα δύο ματς της Stoiximan Basket League 10 και 15 αντίστοιχα. Επίσης, στα πέντε παιχνίδια των playoffs για το φετινό πρωτάθλημα με Περιστέρι και Προμηθέα, έπιασε τα 10+ τρεις φορές. Σε τιμές αουτσάιντερ, στο 3.30, αξίζει το ρίσκο ώστε να είναι ο Βεζένκοβ ο παίκτης με τα περισσότερα ριμπάουντ στη σειρά των τελικών.

Στις ασίστ, θα προξενήσει έκπληξη αν δεν είναι ο Κώστας Σλούκας αυτός με τις περισσότερες στους τελικούς, επομένως το 1.40 του διεθνούς πόιντ-γκαρντ δύσκολα θα σπάσει, αφού ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν διαθέτει εξίσου καλό οργανωτή. Το ίδιο ισχύει και στα κοψίματα με τον Παπαγιάννη, ο οποίος επίσης προσφέρεται στο 1.40 και εκτός απροόπτου θα επαληθεύσει τον φαβοριτισμό του, αφού είναι ξεκάθαρα ο ικανότερος μπλοκέρ ανάμεσα στους παίκτες των δύο αιωνίων.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Για τον Σλούκα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το ατομικό του line στα τρίποντα, το οποίο έχει βγει στο 1,70. Ο άσος του Ολυμπιακού έχει φέτος 8/24 τρίποντα στα πέντε παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό. Στην κανονική διάρκεια της EuroLeague έκλεισε με ποσοστό ευστοχίας στο 39,3% και στη Stoiximan Basket League με 38,2%.

Στα playoffs πάντως με τη Μονακό, ο Σλούκας σούταρε εκπληκτικά, έχοντας 11/19 τρίποντα (57,9%), δηλαδή 2,2 εύστοχα τρίποντα κατά μέσο όρο. Επίσης, στα φετινά playoffs της Stoiximan Basket League με Περιστέρι και Προμηθέα o διεθνής πόιντ-γκαρντ μέτρησε 10/23 τρίποντα, δηλαδή 2 εύστοχα ανά παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη το καλό περιφερειακό σουτ του Σλούκα και το ενδεχόμενο να βρει στη σειρά των τελικών πάνω από 1,70 εύστοχα τρίποντα ανά αγώνα κρίνεται βατό στο 1.80.

Τέλος, τσιμπημένο μοιάζει το όριο (11,9) στους πόντους του Ντάριλ Μέικον. Ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έχει φέτος 10,6 πόντους κατά μέσο όρο στα ματς με τον Ολυμπιακό. Γενικά, ο Μέικον φαίνεται πως δεν ματσάρει καλά με τους "ερυθρόλευκους" και στα τέσσερα από τα πέντε φετινά ντέρμπι απέτυχε να ξεπεράσει τους 10 πόντους. Μόνο στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου στη EuroLeague, όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε με 101-73, έκανε αισθητή την παρουσία του ο Μέικον, σημειώνοντας 23 πόντους. Στο 1.85 να κλείσει τη σειρά των τελικών με κάτω από 11,90 πόντους κατά μέσο όρο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τελικοί Stoiximan Basket League: Πρώτος σκόρερ Νέντοβιτς (απόδοση 4.00)
  • Τελικοί Stoiximan Basket League: Πρώτος ριμπάουντερ Βεζένκοβ (απόδοση 3.30)
  • Τελικοί Stoiximan Basket League: Σλούκας Over 1,70 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 1.80)
  • Τελικοί Stoiximan Basket League: Μέικον Under 11,90 πόντους (απόδοση 1.85)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ