BET CORNER

Ο διπλασιασμός στο Μάρεϊ - Τσιτσιπάς, το over και το χάντικαπ της Γραμματικοπούλου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τουρνουά του Σινσινάτι κόντρα στον Ζβέρεφ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τουρνουά του Σινσινάτι © 2021 DARRON CUMMINGS/ASSOCIATED PRESS

Μεγάλες μονομαχίες την πρώτη μέρα του US Open. Στη μάχη ρίχνονται Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Ελληνα πρωταθλητή να αντιμετωπίζει το άλλοτε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Άντι Μάρεϊ. Κόντρα στην Άννα Μπλίνκοβα ο 24χρονη Ελληνίδα. Τρεις στοιχηματικές επιλογές από την πρώτη μέρα του κυρίως ταμπλό του σπουδαίου τουρνουά της Νέας Υόρκης.

(Μετά τις 20:30) Άντι Μάρεϊ (Νο112) - Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο3): Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπαίνει με το καλημέρα του νεοϋορκέζικου Grand Slam στα βαθιά. Το μονοπάτι του Έλληνα πρωταθλητή είναι γεμάτο προκλήσεις με βάση τις απουσίες που θα υπάρξουν στη Νέα Υόρκη. Στον πρώτο γύρο καλείται να ξεπεράσει έναν πολύπειρο αντίπαλο, κάτοχο Grand Slam και Ολυμπιακών μεταλλίων. Τα χρόνια έχουν περάσει για τον Άντι Μάρεϊ, όπως και οι τραυματισμοί, ωστόσο δεν παύει να είναι ένα άλλοτε Νο1. Το ματς έχει παγίδες, αφού ο Στέφανος αντιμετωπίζει τον Σκωτσέζο για πρώτη φορά στο Tour, η άνοδος του Έλληνα πρωταθλητή συνέπεσε με την πτώση του Μάρεϊ που απείχε καιρό λόγω τραυματισμών και εγχειρήσεων.

Ο Τσιτσιπάς είναι σε ανοδική κατάσταση, διάγει φόρμα και η θέση του (Νο3) στην παγκόσμια κατάταξη αναδεικνύει το γεγονός αυτό. Εφτασε στα δυνατά τουρνουά του Τορόντο και του Σινσινάτι στα ημιτελικά, αλλά Οπέλκα και Ζβέρεφ τον άφησαν εκτός. Στο Γουίνστον Σαλέμ ο Μάρεϊ έδειξε θετικά στοιχεία δεδομένου της κατάστασής του ωστόσο ο δυναμικός Τιαφό τον απέκλεισε στον δεύτερο γύρο, ομοίως εκτός τέθηκε και στο Σινισινάτι από τον Χούρκάζ, ενώ προηγουμένως είχε αποκλείσει τον Γκασκέ. Στο προηγούμενο Grand Slam, σ’ αυτό του Wimbledon, που έχει παράδοση και είναι το τουρνουά του αποκλείστηκε από τον ταλαντούχο Σαποβάλοφ στον τρίτο γύρο. Κοινός παρονομαστής και των τριών αποκλεισμών ότι δεν πήρε σετ σε καμία από αυτές τις αναμετρήσεις. Ο Τσιτσιπάς έχει περισσότερες παραστάσεις φέτος σε σκληρή επιφάνεια (22-6 ρεκόρ), την ώρα που ο Μάρεϊ μετράει 2-2.

Δεν έχει ξεχάσει το τένις ο Σκωτσέζος, έχει δυνατά χτυπήματα, αλλά οι επεμβάσεις τον έχουν κάνει πιο αργό, ενώ στα 34 του έτη δεν μπορεί να αντέξει ως το τέλος μεγάλης διάρκειας αγώνες. Οι απαιτήσεις στο Flushing Meadows είναι υψηλές, ωστόσο βάσει μομέντουμ θα αποτελέσει έκπληξη η πρόκριση του άλλοτε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Εκτιμάμε πάντως πως θα το παλέψει και το γεγονός πως δεν έχει τον τίτλο του φαβορί θα θέλει να δώσει μια μεγάλη παράσταση στο Αρθουρ Ας. Έχει καιρό να αγωνιστεί σ’ ένα τόσο θρυλικό στάδιο και περιμένουμε το καλό πρόσωπο του Μάρεϊ. To over 3,5 σετ που κυκλοφορεί στη Stoiximan στο 2.02 είναι άξιο προσοχής.

(Μετά τις 23:30) Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου (Νο234) - Άννα Μπλίνκοβα (Νο84) : Το ματς της ζωής της μέχρι το επόμενο δίνει η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν εκπληκτική και είχε ένα δύσκολο πρόγραμμα στα προκριματικά, έκανε όμως το πολυπόθητο 3/3 και για πρώτη φορά βρίσκεται στο κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης. Και στα τρία παιχνίδια των προκριματικών η 24χρονη Ελληνίδα επικράτησε στα τρία σετ και άφησε εκτός τις Μπροντσέτι, Καλίνσκαγια και Λιανγκ με πιο υψηλό εμπόδιο που έχει career high το Νο96.

H αντίπαλός της Άννα Μπλίνκοβα δεν διανύει την καλύτερη κατάστασή της, ενώ στο πρόσφατο τουρνουά του Κλίβελαντ αποσύρθηκε στην αναμέτρηση με τη Χανατάνι. Η παράδοση είναι με το μέρος της Ρωσίδας, καθώς και τις δύο φορές που αντιμετώπισε την Γραμματικοπούλου επικράτησε, αμφότερες μάλιστα ήταν σε τελικό. Μόνο που τα παιχνίδια εκείνα ήταν πριν πέντε χρόνια και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει βελτιωθεί κατά πολύ, ειδικά την τελευταία διετία. Η Γραμματικοπούλου βρίσκεται σε φόρμα, ενώ έχει καλύτερο ρεκόρ σε σκληρή επιφάνεια στο φετινό Tour εν συγκρίσει με την αντίπαλό της (10-4 έναντι 5-10). Το +1,5 σετ χάντικαπ υπέρ της 24χρονης Ελληνίδας καλύπτει πολλά ενδεχόμενα, κυκλοφορεί στο 1.65 στη Stoiximan και κρίνεται αξιόλογο. Ένα σετ έστω βάσει κατάστασης μπορεί να το κατακτήσει, αν όχι το ματς. Οι τιμές θα μπορούσαν να είναι πιο ισορροπημένες.

(18:00): Καμίλα Τζιόρτζι - Σιμόνα Χάλεπ: Ματς υψηλού κινδύνου για το άλλοτε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Χάλεπ έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς στο φετινό Tour και δεν έχει έντονη παρουσία. Ποντάρει όμως πολλά στο Grand Slam του Flushing Meadows. Στα αρνητικά βέβαια είναι το γεγονός πως μετά τον προημιτελικό του 2016 δεν έχει προχωρήσει πέραν του δεύτερου. Τις τελευταίες ώρες παρατηρείται έντονη άνοδος στην τιμή νίκης της Ρουμάνας πρωταθλήτριας, η οποία στη μοναδική συνάντησή της με την Ιταλίδα (Μαϊάμι 2015, είχε επικρατήσει στα δύο σετ 6-4, 7-5) και πίεση στη νίκη της Τζιόρτζι.

Η Ιταλίδα, που κατέκτησε πρόσφατα το σπουδαίο τουρνουά του Μόντρεαλ, διανύει την καλύτερη φάση της μετά από πολύ καιρό, είναι πιο σταθερή από ποτέ, είναι δυναμική και κυρίως πειθαρχημένη. Το μομέντουμ δείχνει προς την Ιταλία, την ώρα που η Χάλεπ δεν αγωνίστηκε ούτε στο γαλλικό όπεν ούτε στο Wimbledon. Συν τοις άλλοις δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αφού και τις προηγούμενες εβδομάδες είχε κάποιες μικροενοχλήσεις. Αναφερόμαστε όμως σε μια αθλήτρια υψηλής κλάσης και δεν θα αφήσει στη μοίρα του το παιχνίδι. Το over 21,5 games έχει αξία στο 1.78 που κυκλοφορεί στη Stoiximan και έχει βάση.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ