WEEKLY BET

Must win για τον Παναθηναϊκό AKTOR στη Λιόν, Bet Builder του 3.25 με Ναν και Μήτογλου

Ο Ντίνος Μήτογλου και ο Κέντρικ Ναν
Ο Ντίνος Μήτογλου και ο Κέντρικ Ναν INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την κρίσιμη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στη Γαλλία με τη Βιλερμπάν, την επιστροφή του Πάμπλο Λάσο στη Μαδρίτη και το πολύ σημαντικό ματς της Μακάμπι με την Εφές.

Μετά από τρεις διαδοχικές ήττες, που τον έφεραν σε αρνητικό ρεκόρ (6-7), ο Παναθηναϊκός AKTOR δοκιμάζεται απόψε στην Ldlc Arena της προτελευταίας Βιλερμπάν με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες.

Είναι αυτονόητο ότι παιχνίδια όπως το αποψινό συγκαταλέγονται στα must win για ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός AKTOR, που έχουν υψηλούς στόχους. Οι πράσινοι μετρούν τέσσερις ήττες σε πέντε ματς φέτος εκτός έδρας στη EuroLeague. Η μοναδική τους νίκη ήρθε στο Βερολίνο κόντρα στην ουραγό Άλμπα.

Στις δύο πιο πρόσφατες αποστολές εκτός ΟΑΚΑ, το τριφύλλι έχασε στην παράταση από την Παρτίζαν και στις λεπτομέρειες από την αποδεκατισμένη Εφές. Την προηγούμενη Πέμπτη το σύνολο του Εργκίν Αταμάν ήταν απόλυτα ανταγωνιστικό για ένα ημίχρονο κόντρα στη Ρεάλ, ωστόσο στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τους πρωταθλητές Ευρώπης και ηττήθηκε με 90-78.

Παρόλα αυτά, η απόδοση της ομάδας στο πρώτο 20λεπτο έδειξε το δρόμο για τη συνέχεια. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι μία ολοκαίνουρια ομάδα, πρακτικά τεσσάρων μηνών, επομένως είναι λογικό να παρουσιάζει μεταπτώσεις και σκαμπανεβάσματα. Επίσης, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι από το ξεκίνημα της σεζόν οι πράσινοι δεν έχουν παίξει σχεδόν ποτέ πλήρεις λόγω τραυματισμών.

Η επιστροφή πάντως του Χουάντσο, που έχει να αγωνιστεί από τις 6 Νοεμβρίου, θα προσφέρει έξτρα λύσεις στο “3” και στο “4”. Την αποστολή στη Λιόν ακολούθησε κανονικά και ο Γκριγκόνις, παρότι δεν προπονήθηκε τις τελευταίες ημέρες, άρα μοναδική δεδομένη απουσία είναι πλέον μόνο ο Παπαπέτρου.

Στον αντίποδα, η Βιλερμπάν έδειξε κάποια σημάδια ανάκαμψης μετά την αλλαγή προπονητή και την έλευση του Τζιανμάρκο Ποτσέκο. Πολύ γρήγορα όμως η επιρροή του Ιταλού κόουτς άρχισε να “σβήνει”, με συνέπεια η ASVEL να γνωρίσει τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε επίσημα παιχνίδια της, με πιο πρόσφατη το 92-86 από την Παρί, την Κυριακή για το γαλλικό πρωτάθλημα.

Ειδικά στη EuroLeague, η Βιλερμπάν συμπλήρωσε πέντε διαδοχικές ήττες. Μετά το διπλό στο Βερολίνο έχασε από Μπασκόνια, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι και Βαλένθια. Στο τελευταίο της ματς με τις “νυχτερίδες” η γαλλική ομάδα έκανε μακράν τη χειρότερή της εμφάνιση, σημειώνοντας μόλις 55 πόντους.

Η Βιλερμπάν είναι ένα αθλητικό σύνολο με μεγάλα κορμιά και ορισμένες προσωπικότητες όπως ο Ντε Κολό, ο Λουβαβού-Καμπαρό και ο Λοβέρν, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Δεν είναι ωστόσο μία ομάδα που μπορεί να τρομάξει τον σοβαρό Παναθηναϊκό AKTOR. Αν οι πράσινοι ελέγξουν τα ριμπάουντ και το ρυθμό και δεν αφήσουν τους Γάλλους να τρέξουν το γήπεδο, πιθανότατα θα επιβεβαιώσουν τον φαβοριτισμό τους.

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε, ότι το τριφύλλι πέρασε με νίκη από το Αστρομπάλ τόσο πέρυσι, όσο πρόπερσι, έχοντας σαφώς μικρότερη ισχύ στο ρόστερ του απ' ότι φέτος. Το διπλό στη Stoiximan προσφέρεται στο 1.44 και μπορεί να φτάσει στο 3.25 προσθέτοντας σε ένα Bet Builder το ενδεχόμενο να σκοράρει τουλάχιστον 13 πόντους ο Κέντρικ Ναν και να δώσει μίνιμουμ μία ασίστ ο Ντίνος Μήτογλου.

Ο Αμερικανός γκαρντ έχει σημειώσει στα τελευταία τρία ευρωπαϊκά ματς 19 πόντους με την Παρτίζαν, 13 με την Εφές και 24 με τη Ρεάλ. Εξαιρετικά παραγωγικός ήταν και την Κυριακή, στη δύσκολη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για τη Stoiximan Basket League, έχοντας 21 πόντους με 8/13 σουτ εντός παιδιάς.

Σε ό,τι αφορά στον Μήτογλου, ο διεθνής πάουερ-φόργουορντ παίζει φέτος σχεδόν 33 λεπτά ανά ματς στη EuroLeague και είναι ο παίκτης με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στο ροτέισον του Αταμάν. Αν μείνει στο παρκέ και απόψε περίπου 30 λεπτά, είναι ασφαλώς πολύ πιθανό να δώσει έστω μία ασίστ. Το έκανε και στις τελευταίες έξι συμμετοχές του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Την Κυριακή μάλιστα με τον ΠΑΟΚ, μοίρασε τρεις ασίστ και τέλειωσε το ματς με double-double (19 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Ο Λάρκιν κουβαλά τη Εφές

Πολύ σημαντικό ματς είναι και αυτό ανάμεσα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Εφές στο Βελιγράδι, δύο ισόβαθμες ομάδες στο 7-6 και κοινούς στόχους. Η Μακάμπι συνεχίζει να δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της εκτός Ισραήλ και αυτό ασφαλώς είναι ένα πολύ σοβαρό χάντικαπ. Τη Δευτέρα πάντως, η ομάδα του Οντετ Κάτας έδωσε το πρώτο της φετινό παιχνίδι για την εγχώρια λίγκα, κερδίζοντας άνετα 94-74 την Μπνέι Ερτζλίγια.

Στη διπλή αγωνιστική που προηγήθηκε για τη EuroLeague, η Μακάμπι κέρδισε με τα χίλια ζόρια στη Γαλλία τη Βιλερμπάν 94-91 και εν συνεχεία ηττήθηκε με 100-90 στην Μπολόνια, παρά το γεγονός ότι το δίδυμο Μπράουν-Μπάλντγουιν έβαλε συνολικά 46 πόντους.

Στον αντίποδα, η Εφές έκανε το 2/2 στη διαβολοβδομάδα κόντρα σε Παναθηναϊκό AKTOR και Άλμπα, ενώ τη Δευτέρα πήρε και το μεγάλο ντέρμπι της τουρκικής λίγκας, απέναντι στη Φενέρ (81-80), ένα αποτέλεσμα που είχε ως συνέπεια την απόλυση του Δημήτρη Ιτούδη.

Οι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί συσπείρωσαν την ομάδα του Εμρέ Τσαν κι εκεί που ο Τούρκος τεχνικός έμοιαζε... μετέωρος φαίνεται πως έχει γυρίσει για τα καλά το χαρτί. Βέβαια, τα προβλήματα παραμένουν πολλά. Εκτός είναι ξανά οι Κλάιμπερν, Μπομπουά, Πλάις, Γουίλις, Γιλμάζ και Ζίζιτς. Τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Μπράιαντ

Με τόσες απουσίες είναι φυσιολογικό η Εφές να είναι το αουτσάιντερ και κόντρα στη Μακάμπι. Για να μπορέσει η τουρκική ομάδα να διεκδικήσει τη νίκη στο Aleksandar Nikolic Hall θα πρέπει ο Σέιν Λάρκιν να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 32 πόντους με την Άλμπα, 20 με τον Πανανθηναϊκό, 21 με τον Ερυθρό Αστέρα και 27 με την Παρτίζαν, στα τέσσερα προηγούμενα ματς για τη EuroLeague. Στο 2,05 στη Stoiximan να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ ο Σέιν Λάρκιν στο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Λάσο επιστρέφει στη Μαδρίτη

Πολύ ιδιαίτερο είναι το παιχνίδι της Ρεάλ με την Μπάγερν, καθώς επιστρέφει στη Μαδρίτη για πρώτη φορά ως αντίπαλος της πρώην ομάδας του, ο Πάμπλο Λάσο. Ο έμπειρος Ισπανός τεχνικός καθοδήγησε τους μερένγκες για 11 ολόκληρα χρόνια και στις δηλώσεις του δεν έκρυψε πως το συγκεκριμένο παιχνίδι θα έχει μία έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Δεν είναι και λίγο να στέκεσαι αντίπαλος απέναντι σε μία ομάδα με την οποία κατέκτησες 21 τίτλους, εκ των οποίων δύο EuroLeague! Υπενθυμίζεται, ότι η Ρεάλ τερμάτισε τη συνεργασία με τον Λάσο το καλοκαίρι του 2022, επικαλούμενη ιατρικούς λόγους, καθώς εκείνη την περίοδο ο Λάσο ανάρρωνε από το έμφραγμα που υπέστη.

Το μικρόβιο της προπονητικής ωστόσο δεν πεθαίνει εύκολα και ο Λάσο δεν άργησε να επιστρέψει στους πάγκους, αναλαμβάνοντας το φιλόδοξο πρότζεκτ της Μπάγερν. Και να που τώρα ήρθε η στιγμή να πατήσει ξανά στο WiZink Center. Προφανώς, για τον Λάσο το αποψινό παιχνίδι κόντρα στον πρώην συνεργάτη του, τον Τσους Ματέο, είναι η απόλυτη πρόκληση και σίγουρα θα θελήσει να παρουσιάσει ένα απόλυτα αξιόμαχο σύνολο απέναντι στην κορυφαία αυτή τη στιγμή ομάδα της Ευρώπης.

Η Ρεάλ πάντως, στην παρούσα φάση απλά δεν παίζεται. Το απέδειξε περίτρανα αυτό την προηγούμενη εβδομάδα, κερδίζοντας τόσο στο ΣΕΦ, όσο και στο ΟΑΚΑ. Ακολούθησε την Κυριακή το επιβλητικό 97-71 επί της Γκραν Κανάρια για την ACB, όπου βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 12-1. Ίδιο ακριβώς ρεκόρ έχει και στη EuroLeague.

Από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες της Ρεάλ μέσα στον Δεκέμβριο είναι ο Μάριο Χεζόνια. Ο Κροάτης είχε 19 πόντους την Κυριακή στο αγώνα για την ισπανική λίγκα και έβαλε συνολικά 37 στα δύο ματς με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Στο 1.47 στη Stoiximan να σημειώσει απόψε τουλάχιστον 11 πόντους. Σε τιμές διπλασιασμού φτάνουμε μαζί με το +19,5 της Μπάγερν, στη λογική ότι ο Λάσο θα καταφέρει έστω να κρατήσει τα προσχήματα.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ