BIG GAMES BET

Με κομβικές απουσίες η Ισπανία, προβάδισμα στο 1.65 η Ιταλία

Οι παίκτες της Ιταλίας πανηγυρίζουν την πρόκριση επί της Ισπανίας στον τελικό του Euro 2020
Οι παίκτες της Ιταλίας πανηγυρίζουν την πρόκριση επί της Ισπανίας © 2021 CARL RECINE/ASSOCIATED PRESS

Ιταλία και Ισπανία κοντράρονται απόψε στο Σαν Σίρο του Μιλάνο για μία θέση στον τελικό του Nations League. Φαβορί η Σκουάντρα Ατζούρα, ψάχνει εκδίκηση η Ρόχα.

Ιταλία και Ισπανία στο ριμέικ του ημιτελικού στο Euro 2020, διεκδικούν απόψε στο Σαν Σίρο (06/10 21:45 OPEN TV, COSMOTE SPORT 1, LIVE από το SPORT24) μία θέση στον τελικό του Nations League, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή, επίσης στο Μιλάνο.

Η Ιταλία κατεβαίνει στο Final Four του Nations League με τον αέρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, έχοντας το περασμένο καλοκαίρι κερδίσει στα πέναλτι τόσο την Ισπανία στον ημιτελικό, όσο και την Αγγλία στον τελικό.

Στην τελευταία βέβαια τριάδα αγώνων, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ, οι Ατζούρι έφεραν δύο ισοπαλίες με Βουλγαρία (1-1) και Ελβετία (0-0), πριν επικρατήσουν με 5-0 της Λιθουανίας.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι αήττητη 37 διαδοχικά παιχνίδια, δηλαδή τρία ολόκληρα χρόνια, από την ήττα με 1-0 κόντρα στην Πορτογαλία για το πρώτο ιστορικά Nations League. Επίσης, μετρούσε ένα εκπληκτικό σερί 11 αγώνων χωρίς να δεχθεί γκολ από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι τον Ιούνιο του 2021 και το 2-1 επί της Αυστρίας, στην παράταση, στους "16" του Euro.

Στο τρέχων Nations League, η Ιταλία προκρίθηκε στο Final Four με ρεκόρ 3-3-0 από τον όμιλό της, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ολλανδία με έναν βαθμό λιγότερο.

Η Ισπανία μετά το άδοξο φινάλε στον ημιτελικό του Euro κόντρα στην Ιταλία, γνώρισε την ήττα με 2-1 από τη Σουηδία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ακολούθως βέβαια, απάντησε με δύο εμφατικές νίκες απέναντι σε Γεωργία και Κόσοβο και πλέον βρίσκεται στο +4 από τους Σουηδούς και στο +7 από την Ελλάδα, έχοντας ωστόσο δώσει δύο παιχνίδια παραπάνω στον όμιλο.

Στο Nations League, η Ισπανία έφτασε να διεκδικεί την πρόκρισή της στο Final Four, την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Γερμανία, τον περασμένο Νοέμβριο. Σε ένα ματς που ήθελε μόνο τη νίκη για να βάλει από κάτω τη Μάνσαφτ, επικράτησε με το εκκωφαντικό 6-0 και δικαίως πέρασε στην τελική φάση έναντι των Γερμανών.

Κομβικές απουσίες η Ισπανία

Η σημαντικότερη απουσία της Ιταλίας είναι ασφαλώς ο στράικερ της Λάτσιο, Τσίρο Ιμόμπιλε. Από εκεί και πέρα απουσιάζουν από την αποστολή οι Μπελότι (Τορίνο), Φλορέντσι (Μίλαν), Τολόι (Αταλάντα), Πεσίνα (Αταλάντα και Σπινατσόλα (Ρόμα).

Στον αντίποδα, τα προβλήματα είναι ακόμη πιο σημαντικά, αφού λείπουν παίκτες που είχαν καταλυτική παρουσία στο Euro, όπως οι Πέδρι (Μπαρσελόνα), Μάρκος Γιορέντε (Ατλέτικο), Ντάνι Όλμο (Λειψία), Μοράτα (Γιουβέντους) και Ζεράρδ Μορένο (Βιγιαρεάλ). Εξάλλου, δεν θα είναι παρόντες ο Τιάγκο (Λίβερπουλ) και ο Ζόρντι Άλμπα (Μπαρτσελόνα).

Ο Λουίς Ενρίκε ως συνήθως επεφύλασσε εκπλήξεις στις κλήσεις του, συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά σε αυτές τον 17χρονο χαφ της Μπαρτσελόνα, Γκάβι και τον 18χρονο εξτρέμ της Βιγιαρεάλ, Γέρεμι Πίνο. Φυσικά, προκαλεί εντύπωση ότι στο ρόστερ των Φούριας Ρόχας δεν υπάρχει κανένας καθαρόαιμος επιθετικός, επομένως αυτό το βάρος θα επωμιστούν παίκτες όπως ο Φεράν Τόρες, ο Σαράμπια, ο Οϊαρθάμπαλ και ο Μπράιαν Χιλ.

Ταπεινά και σοβαρά η Ιταλία

Παρά τα προβλήματα και τις σοβαρές απουσίες που έχει η Ισπανία, η Ιταλία αναμένεται να αντιμετωπίσει το παιχνίδι με ταπεινότητα. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι δηλώσεις των Ιταλών. "Στο Euro ήταν η μόνη ομάδα που έπρεπε να μας νικήσει. Έλεγξαν το παιχνίδι, δημιούργησαν ευκαιρίες και μας έκαναν να υποφέρουμε", παραδέχθηκε ο Ζορζίνιο για τον δραματικό ημιτελικό στο Γουέμπλεϊ, ενώ ο Ρομπέρτο Μαντσίνι πρόσθεσε: "Η Ισπανία έπαιξε απέναντί μας το καλύτερό της παιχνίδι. Μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα με την κατοχή τους, που είναι ειδικοί σε αυτό. Πρέπει να παίξουμε εξαιρετικά εναντίον τους".

Στο δια ταύτα της υπόθεσης, η Ισπανία σίγουρα θα θελήσει να πάρει εκδίκηση για τον χαμένο ημιτελικό στο Euro, ωστόσο θα παραταχθεί στο Μιλάνο με πολύ σημαντικές απουσίες. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στις τελευταίες πέντε συναντήσεις τους, η Ισπανία έχει μόνο μία νίκη, ενώ επί ιταλικού εδάφους η Ρόχα έχει να κερδίσει την Ιταλία από το 1971!

Δικαιολογημένα λοιπόν ο άσος προσφέρεται φαβορί σε τιμές στο 2.25-2.30. Επειδή πάντως τα μεταξύ τους παιχνίδια συνήθως κρύβουν μπόλικο δράμα, μπορούμε τελικά να επιλέξουμε την πρόκριση της Ιταλίας στο 1.65, αδιαφορώντας για το αν αυτήν θα έρθει στην κανονική διάρκεια, στην παράταση ή στα πέναλτι.

ΠΡΟΤΑΣΗ
21:45 Ιταλία – Ισπανία: Πρόκριση Ιταλία (1.65)

TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ