WEEKLY BET

Με δύο Bet Builder στις εκτός έδρας δοκιμασίες του Παναθηναϊκού AKTOR και του Ολυμπιακού

Με δύο Bet Builder στις εκτός έδρας δοκιμασίες του Παναθηναϊκού AKTOR και του Ολυμπιακού
INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις εκτός έδρας μονομαχίες του Παναθηναϊκού AKTOR και του Ολυμπιακού, με Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός, μετά το δραματικό ντέρμπι της Δευτέρας για τη Stoiximan Basket League, που βρήκε νικητές τους πράσινους, ρίχνονται τώρα ξανά στη μάχη της EuroLeague. Και οι δύο έχουν εκτός έδρας αποστολές, με τον μεν Παναθηναϊκό να δοκιμάζεται στο Βελιγράδι απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, τον δε Ολυμπιακό να κοντράρεται με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Ασφαλώς, το βασικό ερώτημα και για τους δύο αιώνιους είναι τι αποθέματα ενέργειας θα παρουσιάσουν τρεις μέρες μετά τη μεταξύ τους επίπονη κόντρα. Τα ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, ως συνήθως ρουφάνε μεγάλο κομμάτι ενέργειας, τόσο σωματικής, όσο και πνευματικής.

Συν τοις άλλοις, το παιχνίδι της Δευτέρας άνοιξε “πληγές” και στις δύο πλευρές, αφού τραυματίστηκαν ο Κώστας Σλούκας για τους πράσινους και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ για τους ερυθρόλευκους. Ειδικά ο τραυματισμός του Σέρβου σέντερ ήταν σοκ για τον Ολυμπιακό, καθώς θα μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες, επομένως οι πρωταθλητές Ελλάδος είναι αναγκασμένοι να βγουν στην αγορά για ψηλό, δεδομένου ότι είναι τραυματίας και ο Μουσταφά Φαλ.

Πληγωμένος στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, ταξίδεψε στην ισπανική πρωτεύουσα χωρίς τις δύο κολόνες του και έχοντας αμφίβολο τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, που ήταν εκ των κορυφαίων παικτών του στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και μοιραίος στο τέλος.

Σε κάθε περίπτωση, το παιχνίδι στη Μαδρίτη, απέναντι στην κορυφαία ομάδα της regular season με ρεκόρ 19-3, είναι εκ των πραγμάτων η πιο απαιτητική αποστολή της σεζόν. Στον Ολυμπιακό μάλιστα ξυπνάει και άσχημες μνήμες, καθώς είναι ακόμη πολύ νωπή η ήττα του στον περσινό τελικό από τη Ρεάλ. Για τον σκληρό τρόπο που χάθηκε πέρυσι ο τίτλος, μίλησε στη EuroLeague και ο κόουτς Μπαρτζώκας, τονίζοντας πως "ήταν ένα αποκαρδιωτικό συναίσθημα".

Στην παρούσα φάση, με τα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί το τεχνικό επιτελείο των ερυθρόλευκων, είναι απολύτως φυσιολογικό ο Ολυμπιακός να θεωρείται γκράντε αουτσάιντερ στην αποψινή αναμέτρηση. Ούτως ή άλλως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φέτος ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 0-6 κόντρα στις ισπανικές ομάδες, δηλαδή το 60% των ηττών του στη EuroLeague έχει έρθει από τις αναμετρήσεις του με τους Ισπανούς.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι πήρε το must win παιχνίδι με τη Μακάμπι, την προηγούμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ. Οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την απουσία του Λορέντσο Μπράουν και έφτασαν άνετα στο 89-72, με τον Μιλουτίνοβ να αναδεικνύεται MVP της αγωνιστικής με 20 πόντους και 20 ριμπάουντ.

Στον αντίποδα, η Ρεάλ πραγματοποίησε τη χειρότερή της εμφάνιση φέτος, αφού ηττήθηκε κατά κράτος από τη Μονακό με 98-74, ευρισκόμενη μάλιστα πίσω ακόμη και με 29 πόντους διαφορά. Αυτό βέβαια, δεν είναι και πολύ καλό για τον Ολυμπιακό, αφού για τη φετινή Ρεάλ μόνο συνηθισμένο δεν είναι να κάνει κολλητές ήττες στη EuroLeague.

Ο Τσους Ματέο πάντως, παραδέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός έχει πνεύμα μαχητή και δεν υπάρχει καμία περίπτωση υποτίμησης του. Άλλωστε, και η Ρεάλ έχει τα προβλήματά της, καθώς είναι εκτός ο Εντι Ταβάρες και ο Σέρχιο Γιουλ, ενώ αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Γκερσόν Γιαμπουσέλι.

Προφανώς, για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να είναι ανταγωνιστικός και διεκδικητικός μέσα στο WiZink Center θα πρέπει να ελέγξει το ρυθμό. Να κατεβάσει όσο γίνεται τη Ρεάλ από τους επιθετικούς της μέσους όρους (89 πόντους). Να ελέγξει τα ριμπάουντ μην επιτρέποντας πολλές δεύτερες ευκαιρίες και κυρίως να περιορίσει με τον Τόμας Γουόκαπ την επιρροή του Φακούντο Καμπάτσο, που μοιράζει 6,8 ασίστ ανά ματς.

Επίσης, είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί ένα πολύ πιο παραγωγικό παιχνίδι από τον Αϊζάια Κάναν, συγκριτικά με ό,τι έκανε ο Αμερικανός γκαρντ στο ΟΑΚΑ. Ειδικά μάλιστα, αν προστατευτεί ο Γουίλιαμς-Γκος. Ο Κάναν ήταν εξαιρετικός στη νίκη επί της Μακάμπι με 20 πόντους και 4/7 τρίποντα, ενώ υπενθυμίζεται ότι στον περσινό τελικό με τη Ρεάλ είχε σκοράρει 21 με 5/6 τρίποντα!

Από εκεί και πέρα, στο πέντε είναι δεδομένο πως θα πάρει πολύ χρόνο ο Φίλιπ Πετρούσεβ, όπως συνέβη και κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου αγωνίστηκε 24 λεπτά και σημείωσε 18 πόντους, στην κορυφαία του μέχρι στιγμής εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα. Αν ο Σέρβος δεν φορτωθεί με φάουλ, αναμένεται να παίξει ακόμη περισσότερο απόψε, αφού αυτή τη στιγμή μόνο ο Λουκ Σίκμα μπορεί κατά συνθήκη να του δώσει κάποιες ανάσες.

Το ενδεχόμενο να ευστοχήσει σε τουλάχιστον δύο τρίποντα ο Κάναν και να σημειώσει μίνιμουμ 10 πόντους ο Πετρούσεβ επιστρέφει απόδοση 2.32 στη Stoiximan.

Σε φουλ φόρμα ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ταξίδεψε στο Βελιγράδι με την ταμπέλα της πιο φορμαρισμένης ομάδας, αφού μετράει 14 νίκες στα τελευταία 15 επίσημα παιχνίδια σε Stoiximan Basket League και EuroLeague. Τη Δευτέρα, παρότι απώλεσε τρεις φορές διψήφιες διαφορές 14 και 15 πόντων, επιβεβαίωσε πως έχει πλέον το πάνω χέρι έναντι του Ολυμπιακού και ουσιαστικά εξασφάλισε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ενόψει των πλέι-οφ στο πρωτάθλημα.

Σε επίπεδο EuroLeague, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει ρεκόρ 8-1 στα εννιά πιο πρόσφατα παιχνίδια της, χάνοντας σε αυτό το διάστημα μόνο από την Μπασκόνια, στον πόντο. Την περασμένη εβδομάδα λύγισε την Παρτίζαν στο ΟΑΚΑ με 84-71, σε ένα ματς που ήταν πολύ πιο απαιτητικό και δύσκολο από αυτό που μαρτυρά το τελικό σκορ.

Ο Παναθηναϊκός όμως, είναι πια φανερό πως έχει χτίσει χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή και φιγουράρει δικαίως στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Για το τριφύλλι είναι πολύ σημαντικό απόψε να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί του και κυρίως να μην επιτρέψει στη Μακάμπι να ντουμπλάρει τις νίκες εναντίον του, διότι μπορεί να βρεθεί σε μειονεκτική θέση σε περίπτωση ισοβαθμιών.

Υπενθυμίζεται, ότι στον πρώτο γύρο το σύνολο του Όντετ Κάτας (πρώην παίκτης και προπονητής του Παναθηναϊκού), είχε κερδίσει στην παράταση μέσα στο ΟΑΚΑ, όταν βέβαια ακόμη δεν είχε ενταχθεί στο πράσινο δυναμικό ο Κέντρικ Ναν.

Η Μακάμπι έχασε τα τρία από τα τελευταία τέσσερα ευρωπαϊκά της παιχνίδια. Μάλιστα, σε αυτές τις τρεις ήττες δέχθηκε τουλάχιστον 88 πόντους. Μετά την άνευ όρων παράδοση στο ΣΕΦ γνώρισε και δύο κολλητές ήττες στο πρωτάθλημα Ισραήλ, επομένως η αγωνιστική της φόρμα δεν βρίσκεται και στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Τουλάχιστον ο κόουτς Κάτας υπολογίζει απόψε στην επιστροφή του Μπράουν.

Στην αντίπερα όχθη, με τους Σλούκα, Βιλντόσα εκτός και τον Παπαπέτρου ακόμη σε φάση προσαρμογής, μετά τον τραυματισμό του, είναι λογικό ότι ο Αταμάν θα στηριχθεί ξανά στην τριπλέτα Γκραντ, Ναν και Γκριγκόνις στις θέσεις της περιφέρειας. Ο Λιθουανός άσος ήταν κομβικός τη Δευτέρα, κόντρα στον Ολυμπιακό, αφού αγωνίστηκε σχεδόν 36 λεπτά (τα περισσότερα στην αναμέτρηση) και είχε 18 πόντους (2/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5/5 βολές).

Διόλου απίθανο να πάρει και απόψε 30+ λεπτά συμμετοχής και να σκοράρει τουλάχιστον 10 πόντους, κάτι που έκανε στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε ματς των πράσινων στη EuroLeague (Παρτίζαν, Εφές, Βαλένθια, Μπασκόνια). Αν ζητήσουμε ταυτόχρονα και το διπλό του Παναθηναϊκού, παίρνοντας μαζί μας κι ένα πλεονέκτημα 5,5 πόντων, χτίζουμε ένα Bet Builder απόδοσης 2.25 στη Stoiximan.

Το τριφύλλι, παρά τις απουσίες του, το "στενό" ροτέισον και την κόπωση από το ντέρμπι της Δευτέρας, έχει τη φόρμα και την ψυχολογία να διεκδικήσει τη νίκη στο Βελιγράδι. Σημειώνεται, ότι ο Παναθηναϊκός έφυγε ηττημένος από τις τελευταίες πέντε επισκέψεις του στο Ισραήλ. Φέτος όμως, τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά, με τη Μακάμπι να παίζει σε ουδέτερο έδαφος και χωρίς την υποστήριξη των οπαδών της. Οι πράσινοι έχουν την ευκαιρία να σπάσουν την αρνητική πρόσφατη παράδοση και το μομέντουμ τους ευνοεί.

*** Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε περιορισμούς.

TAGS WEEKLY BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ