ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Μαυροβούνιο - Ελλάδα: Προγνωστικά και Ανάλυση - Για το 2/2 με τον Πογέτ

Οι παίκτες της Ελλάδος πανηγυρίζουν το γκολ του Ανδρέα Μπουχαλάκη στο φιλικό με τη Ρουμανία
Οι παίκτες της Ελλάδος πανηγυρίζουν το γκολ του Ανδρέα Μπουχαλάκη στο φιλικό με τη Ρουμανία INTIME

Η Ελλάδα στο ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογέτ κέρδισε τη Ρουμανία και άφησε υποσχέσεις με την εμφάνισή της. Στόχος τώρα η νίκη και στο φιλικό με το Μαυροβούνιο.

Η εποχή του Γκουτάβο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής μας ξεκίνησε νικηφόρα, χάρη στο 1-0 επί της Ρουμανίας, στο Βουκουρέστι, στο φιλικό της περασμένης Παρασκευής. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δίνει απόψε νέο φιλικό, αυτή τη φορά στην Ποντγκόριτσα με το Μαυροβούνιο (21:00 Cosmote Sport 1HD/Open TV, Live από το SPORT24).

Μαυροβούνιο - Ελλάδα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Μαυροβούνιο τερμάτισε στην τέταρτη θέση του έβδομου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ, πίσω από Ολλανδία, Τουρκία και Νορβηγία. Μάζεψε 12 βαθμούς (3-3-4), κερδίζοντας δύο φορές το Γιβραλτάρ και μία τη Λετονία. Χαϊλάιτ πάντως για την ομάδα του Μιόντραγκ Ραντούλοβιτς ήταν οι ισοπαλίες που πήρε με 2-2 κόντρα στην Τουρκία εκτός έδρας και με την Ολλανδία εντός.

Την Πέμπτη, το Μαυροβούνιο ηττήθηκε με 1-0 στο Ερεβάν από την Αρμενία σε φιλική αναμέτρηση, όπου ο Ραντούλοβιτς έκανε, ως είθισται σε αυτά τα ματς, αρκετές δοκιμές.

Συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στην Αρμενία, το Μαυροβούνιο αναμένεται ενισχυμένο απέναντι στην Εθνική μας, αφού επιστρέφουν οι δύο κορυφαίοι του παίκτες: Ο αρχηγός/στόπερ Στέφαν Σάβιτς (Ατλέτικο) και ο επιθετικός Στέφαν Γιόβετιτς (Χέρτα). Επίσης, επανέρχεται ο βασικός μπακ/χαφ Μάρκο Βέσοβιτς (Κάραμπαγκ). Αντίθετα, έλαβε ειδική άδεια και αποχώρησε πρόωρα από την αποστολή ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Ούρος Τζούρτζεβιτς, καθώς είχε υποχρεώσεις με την Σπόρτινγκ Χιχόν στο πρωτάθλημα της Β' Ισπανίας.

Το Μαυροβούνιο στα τελευταία 14 παιχνίδια του εντός έδρας, φιλικά και επίσημα, έχει πανηγυρίσει μόλις τέσσερις νίκες, όλες απέναντι σε αντιπάλους χαμηλής δυναμικής (Γιβραλτάρ, Κύπρος, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία). Αυτή τη στιγμή, το Μαυροβούνιο βρίσκεται στην 72η θέση του FIFA Ranking, 17 δηλαδή θέσεις κάτω από την Ελλάδα.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά σε φιλικό παιχνίδι το 2016, όταν η Ελλάδα είχε κερδίσει 2-1 το Μαυροβούνιο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με γκολ των Τζαβέλλα και Καρέλη.

Με δεδομένο ότι ο Πογέτ θέλει να επαναφέρει τον χαρακτήρα νικητή στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, περιμένουμε από την Ελλάδα να είναι ξανά σοβαρή, διεκδικητική και επιθετική, όπως κόντρα στη Ρουμανία, παρά τις αλλαγές που αναμένονται στην ενδεκάδα.

Το Μαυροβούνιο έχει ορισμένους αναγνωρίσιμους παίκτες όπως ο Μάρουσιτς της Λάτσιο, και οι Σάβιτς και Γιόβετιτς, που προαναφέραμε, αλλά γενικά είναι ένας αντίπαλος που δεν τρομάζει, με μόλις μία νίκη στα τελευταία 11 ματς που έχει δώσει ανεξαρτήτως έδρας. Σε ικανοποιητικές τιμές το διπλό, άνω του 2.10.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μαυροβούνιο – Ελλάδα: 2 (απόδοση 2.20), 21:00
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ