XGOALS BET

Ιντερ - Γιουβέντους: Τα xGoals φανερώνουν υπεροχή των "νερατζούρι" στο 2.15

Ο Εντιν Τζέκο και ο Λαουτάρο Μαρτίνες πανηγυρίζουν κόντρα στη Σέριφ
Ο Εντιν Τζέκο και ο Λαουτάρο Μαρτίνες ©2021 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Το Derby D’Italia ανάμεσα στην Ιντερ και τη Γιουβέντους κλέβει τα φώτα στην 9η αγωνιστική της Serie Α και προσφέρει στοιχηματικό ενδιαφέρον μέσα από την ανάλυση των xGoals.

Δύο τελείως διαφορετικές λογικές ποδοσφαίρου συγκρούονται απόψε στο Σαν Σίρο (21:45 Cosmote Sport 2 HD, Live από το SPORT24). Η πρωταθλήτρια Ιντερ με την κορυφαία επίθεση της Serie A και η Γιουβέντους, που προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα και Champions League με το αγαπημένο της 1-0.

Ιντερ - Γιουβέντους: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Γιουβέντους ξεκίνησε πολύ άσχημα τη σεζόν, έχασε γρήγορα την επαφή της με την κορυφή της βαθμολογίας και τώρα προσπαθεί να ψαλιδίσει τη διαφορά της από τις πρωτοπόρους του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ο Μάσιμο Αλέγκρι, γνωρίζοντας ότι το φετινό ρόστερ είναι αποδυναμωμένο συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια πάει, στη γνωστή ιταλική πεπατημένη: Αμυνα και ξερό ψωμί! Η "μεγάλη κυρία" στα τελευταία τέσσερα επίσημα παιχνίδια της έκανε τη δουλειά κρατώντας σε όλα το μηδέν και διεύρυνε έτσι το αήττητο σερί της στα οχτώ ματς (7-1-0).

Οι εμφανίσεις πάντως της Γιουβέντους δεν βγάζουν αισιοδοξία για το μέλλον. Την Τσέλσι την κέρδισε με τις γραμμές της στο 1/3 του γηπέδου. Στο ντέρμπι του Τορίνο επικράτησε με γκολ στο 86’. Απέναντι στη Ρόμα έπρεπε να πιάσει πέναλτι ο Σέσνι. Ακόμη και την Τετάρτη στο διπλό επί της Ζενίτ, τα κατάφερε ξανά με late γκολ (86’).

Τα xGoals μαρτυρούν την ποιοτική υπεροχή της Ιντερ

Αντίθετα, η Ιντερ παρουσιάζει μία πολύ πιο γεμάτη εικόνα, ακόμη κι αν δεν τα καταφέρνει πάντα, όπως για παράδειγμα στην ήττα από τη Λάτσιο με 3-1, στη Ρώμη, στην επιστροφή του Σιμόνε Ιντσάγκι ως αντίπαλος της πρώην ομάδας του. Οι "νερατζούρι" είναι πολύ πιο δημιουργικό σύνολο και μέχρι στιγμής με τη συνολική τους λειτουργία, έχουν καταφέρει να καμουφλάρουν τη μεγάλη καλοκαιρινή απώλεια του Λουκάκου.

Στις πρώτες οχτώ αγωνιστικές της Serie A, η Ιντερ έχει συνολικό συντελεστή xGoals 19,04 και έχει πετύχει 23 γκολ σε αντίθεση με τη Γιουβέντους, που έχει 14,72 και έχει πετύχει 12 γκολ. Εν ολίγοις οι "νερατζούρι" δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες από τη Γιουβέντους, αλλά το κυριότερο είναι και πιο εύστοχοι.

Επίσης, μία ματιά στις τελικές των δύο ομάδων αρκεί για να καταλάβει κανείς πόσο πιο ποιοτικοί είναι οι δείκτες της Ιντερ. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι έχει συνολικά 78 εκτελέσεις μέσα από τη μεγάλη περιοχή (xGoals 13,13) και 13 μέσα από τη μικρή (xGoals 5,05). Τα αντίστοιχα νούμερα της Γιουβέντους είναι 56 τελικές στο "κουτί" (xGoals 9,04) και εννιά από τη μικρή περιοχή (xGoals 9,04).

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η ομάδα του Μαξ Αλέγκρι έχει περισσότερες εκτελέσεις από την Ιντερ έξω από το "κουτί", αφού αναγκάζεται να παίζει σε πιο χαμηλά μέτρα και εκ των πραγμάτων πατάει λιγότερο την αντίπαλη περιοχή.

Ιντερ - Γιουβέντους: Στοιχηματική Πρόταση

Με βάση λοιπόν τα xGoals και τη συμπεριφορά των δύο ομάδων στις πρώτες οχτώ αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ο άσος είναι απόλυτα δικαιολογημένα φαβορί στο 2.10. Αν μάλιστα, συνυπολογίσουμε στα παραπάνω την επιστροφή του Τσαλχάνογλου στην Ιντερ, το γεγονός ότι ο Ντιμπάλα δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος για να ξεκινήσει και ότι στη Γιουβέντους θα απουσιάσουν οι Κεν και Ραμπιό, τότε ενισχύεται ακόμη περισσότερο το σημείο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ιντερ - Γιουβέντους: 1 (απόδοση 2.15), 21:45
TAGS XGOALS BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ