TOTAL BETTING

Η πρόταση της ημέρας από το Match Money: Πρώτος σκόρερ στο 25.00

Ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ πανηγυρίζει μαζί με τον Λιονέλ Μέσι
Ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ πανηγυρίζει μαζί με τον Λιονέλ Μέσι 2021 ANDRE PENNER / AP PHOTO

Το Total Betting μετά την πρότασή του για την κατάκτηση του Μουντιάλ, καταπιάνεται σήμερα με τη δεύτερη πιο δημοφιλή στοιχηματική αγορά της διοργάνωσης, τον πρώτο σκόρερ.

Την Παρασκευή στο Total Betting του Match Money καταπιαστήκαμε με το πρώτο και μεγαλύτερο ερώτημα ενός Μουντιάλ, το ποια ομάδα δηλαδή θα το κατακτήσει. Οπότε σήμερα, και λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη, θα συζητήσουμε το δεύτερο μεγαλύτερο, το ποιος δηλαδή θα είναι ο πρώτος σκόρερ.

Αν στην αγορά της κατάκτησης μπορείς σχετικά εύκολα να επικεντρώσεις σε 4 ή 5 ή 6 πιθανές παγκόσμιες πρωταθλήτριες, στην αγορά των σκόρερ η λίμνη είναι πολύ μεγαλύτερη, κυριολεκτικά χαοτική. Κι ακριβώς για αυτό το πρώτος σκόρερ θεωρείται –και είναι- πολύ πιο δύσκολο στοίχημα από ό,τι η κατάκτηση. Αν κοιτάξουμε πάντως τα παλιότερα Μουντιάλ, μάλλον μπορούμε να κάνουμε έναν πρώτο διαχωρισμό.

Από το 1974 και μετά το φορμάτ των Μουντιάλ θέλει τις ομάδες που φτάνουν στα ημιτελικά να παίζουν συνολικά 7 παιχνίδια: 6 μέχρι και τον ημιτελικό και το 7ο ο μεγάλος ή μικρός τελικός. Από τότε λοιπόν έχουν διεξαχθεί 12 Μουντιάλ, στα οποία είχαμε συνολικά 16 πρώτους σκόρερ, αφού στο Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ το βραβείο μοιράστηκαν ο Βούλγαρος παικταράς Χρίστο Στόιτσκοφ και ο Ρώσος διάττων αστέρας Ιγκόρ Σαλένκο, ενώ σε αυτό του 2010 στη Νότιο Αφρική ισοβάθμησαν στα 5 γκολ ούτε λίγο ούτε πολύ τέσσερις παίκτες: Ντιέγκο Φορλάν, Τόμας Μίλερ, Γουέσλι Σνάιντερ και Νταβίντ Βίγια.

Σε αυτά τα Μουντιάλ, και από αυτούς τους 16 πρώτους σκόρερ, μόνο οι δύο έπαιζαν σε ομάδες που δεν έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά και δεν έπαιξαν μικρό ή μεγάλο τελικό: Ο Σαλένκο, όπου ναι μεν η Ρωσία αποκλείστηκε στους ομίλους αλλά ο αθεόφοβος πέτυχε 6 γκολ στα τρία παιχνίδια, τα 5 εκ των οποίων στο Ρωσία – Καμερούν 6-1 (!), και ο Χάμες Ροντρίγκεζ, που στο Μουντιάλ της Βραζιλίας βγήκε πρώτος σκόρερ με 5 γκολ κι ενώ η Κολομβία αποκλείστηκε στα προημιτελικά.

Όλοι οι άλλοι έπαιζαν σε ομάδα που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Κι αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Όσο περισσότερα ματς παίξεις, τόσο περισσότερα γκολ μπορείς να βάλεις.

Σε αυτή τη λογική, ανάλογα με το ποιες εθνικές βλέπεις να προχωρούν βαθιά στο Μουντιάλ και να φτάνουν μέχρι την τετράδα, μπορείς να μειώσεις σε μεγάλο βαθμό τους πιθανούς πρώτους σκόρερ. Ως Total Betting, και βάσει του άρθρου για την κατάκτηση, βλέπουμε από το ένα ταμπλό να φτάνουν στα ημιτελικά Βραζιλία και Αργεντινή, και από το άλλο η Αγγλία και η Πορτογαλία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βάσει λογικής βέβαια αυτά, απλές ασκήσεις επί χάρτου είναι που εννοείται ότι μπορεί πολύ εύκολα να ανατραπούν. Αν, για παράδειγμα, η Βραζιλία ή η Αγγλία δεν βγουν πρώτες στον όμιλό τους οι όποιες κατευθυντήριες γραμμές του bracket πάνε περίπατο. Κάτι που προφανώς δεν είναι απίθανο, πολύ συχνά βλέπουμε στα Μουντιάλ να υπάρχει μια ομάδα έκπληξη που φτάνει μέχρι την τετράδα: Κροατία το 2018, Ουρουγουάη το 2010, Τουρκία και Νότιος Κορέα το 2002, πάλι Κροατία το 1998, Σουηδία και Βουλγαρία το 1990, και πάει λέγοντας.

Αλλά αν ξεκινήσουμε να βάζουμε στο λογαριασμό πιθανές εκπλήξεις, η συζήτηση δεν θα τελειώσει ποτέ. Αν είναι να μπλέξει κάποιος τόσο βαθιά, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να ακολουθήσει την έμπνευσή του. Κι αν, για παράδειγμα, θεωρείς ότι η Ουρουγουάη έχει καλή φουρνιά και μπορεί να φάει την Πορτογαλία στην πρώτη θέση του ομίλου και να κάνει δυνατό Μουντιάλ, ο Νούνιες, πάντα για παράδειγμα, πληρώνει 50,00 απόδοση.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Εδώ όμως θα κρατήσουμε την κουβέντα σε πιο γήινα πράγματα. Στην Πορτογαλία λοιπόν πρώτο φαβορί είναι φυσικά ο Ρονάλντο. Που ίσως και πάνω από την επιτυχία της εθνικής του να ονειρεύεται να αποχωρήσει από τη διεθνή σκηνή με το βραβείο του πρώτου σκόρερ. Το 18,00, για το βαρύ όνομα του Ρονάλντο και για τα 815 γκολ που έχει σκοράρει σε επίσημα παιχνίδια ο καλύτερος σκόρερ όλων των εποχών, δεν είναι καθόλου κακό. Αλλά μπορεί; Στα 37 του και με αυτή τη σεζόν που κάνει στη Γιουνάιτεντ; Και μάλιστα σε μια ομάδα που δεν φημίζεται για το σκοράρισμά της και έχει έναν δύσκολο όμιλο;

Από την Αγγλία, η προφανής σκέψη είναι ο Κέιν. Που δείχνει να έχει όλο το πακέτο. Καθαρός σέντερ φορ, βαράει πέναλτι, η Αγγλία έχει εύκολο όμιλο και τουλάχιστον ένα ματς υποψήφιο να ανοίξει το σκορ (Ιράν), ενώ ο ίδιος ο Κέιν έχει 12 γκολ φέτος στην Πρέμιερ και σκόραρε 17 από τα 36 γκολ των Άγγλων στα προκριματικά. Στο 12.00 είναι ο φορ της Τότεναμ, τρίτο φαβορί πίσω από το 10.00 του Νεϊμάρ και του Εμπαπέ, και δεν είναι καθόλου κακή απόδοση. Απλώς πρέπει να σημειώσουμε κάτι. Δεν ξέρουμε πόσο μετράει για εσένα, αλλά ποτέ στην ιστορία των Μουντιάλ δεν έχει υπάρξει παίκτης που να κερδίσει δύο σερί χρυσά παπούτσια. Και ο Κέιν ήταν ο πρώτος σκόρερ και στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Στη Βραζιλία τα πράγματα είναι αρκετά μπερδεμένα. Παραδοσιακά, λόγω στιλ, ποιότητας και ταλέντου, η Βραζιλία είναι έτσι κι αλλιώς ομάδα που τα γκολ μοιράζονται. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι στη σύγχρονη ιστορία των Μουντιάλ, από το 1966 και μετά, μόνο μία φορά πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε Βραζιλιάνος, η αυτού μεγαλειότης το Φαινόμενο, ο Ρονάλντο με τα 8 του γκολ το 2002. Και φέτος κάπως έτσι δείχνει η κατάσταση. Πρώτο φαβορί για πρώτος σκόρερ της Βραζιλίας, αλλά και συνολικά του τουρνουά, είναι ο Νεϊμάρ στο 10.00, όμως η Σελεσάο δεν είναι πια τόσο εξαρτημένη από τον άσο της Παρί, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν πολλοί ακόμη Βραζιλιάνοι που μπορεί να βρεθούν στο φεγγάρι τους στο Κατάρ και να πάρουν γκολ: Ρισάρλισον (30,00), Βινίσιους (35,00), Ραφίνια (50,00), Ζεσούς (50,00) κτλ. Με αυτά τα δεδομένα, η απόδοση του Νεϊμάρ μάς φαίνεται μικρή, ενώ για όλους τους υπόλοιπους είναι καθαρά θέμα έμπνευσης, τζόγος κανονικός.

Τέλος, στην Αργεντινή φυσικά το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό είναι ο Μέσι, που δίνεται τέταρτο φαβορί, στο 15.00. Ο Μέσι δείχνει ότι πηγαίνει σε πολύ καλή κατάσταση στο Κατάρ και σίγουρα για να προχωρήσει η Αργεντινή χρειάζεται τα γκολ του. Αλλά υπάρχει ένα αλλά. Ότι η Αργεντινή δεν είναι πια ομάδα ενός παίκτη. Ο Μέσι έχει ενσωματωθεί πολύ καλύτερα στο σύνολο και προσφέρει πολυδιάστατα στο παιχνίδι, όχι μόνο με γκολ αλλά και με ασίστ και εκμετάλλευση των συμπαικτών του.

Για να το δεις και στην πράξη, τo 2021, όταν η Αργεντινή πήρε το Κόπα Αμέρικα και ο Μέσι σήκωσε επιτέλους την πρώτη του κούπα με την μπιανκοσελέστε, ο ίδιος ήταν μεν ο ηγέτης της και πρώτος σκόρερ του τουρνουά μαζί με τον Κολομβιανό Λουίς Ντίας με 4 γκολ, όμως τα γκολ της Αργεντινής μοιράστηκαν: 3 είχε ο Λαουτάρο Μαρτίνες, που μαζί με τον Περουβιανό Λαπαντούλα ήταν στην 3η θέση των σκόρερ του τουρνουά. Και το ίδιο συνέβη και στα προκριματικά του Μουντιάλ στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής. Όπου ο Μέσι ήταν πάλι πρώτος σκόρερ της Αργεντινής με 11 γκολ, όμως ξανά ο Λαουτάρο Μαρτίνες ήταν ακριβώς από πίσω του με 10. Κι όπως τα λέμε αυτά, ίσως τελικά το 25.00 του άσου της Ίντερ να έχει μεγαλύτερη αξία από το 15.00 του Μέσι.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Πρώτος σκόρερ Μουντιάλ: Λαουτάρο Μαρτίνες (απόδοση 25.00)

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ της ημέρας από το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και tips για όλα τα πρωταθλήματα, που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, με αναλύσεις, τελευταία νέα, κλίμα στα αποδυτήρια, πιθανές 11άδες και προτάσεις για κάθε γούστο, κάντε κλικ στο www.matchmoney.com.gr.

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS TOTAL BETTING ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ