BET CORNER

Γιουνάιτεντ - Σίτι: Στα κύματα

Σόλσκιερ εναντίον Γκουαρδιόλα στο ντέρμπι του Μάντσεστερ
Σόλσκιερ εναντίον Γκουαρδιόλα στο ντέρμπι του Μάντσεστερ AP

Η Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Σίτι. Στη βαθμολογία απέχουν έναν βαθμό, στο χορτάρι πολύ περισσότερο. Ο Θέμης Καίσαρης σχολιάζει το ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Δεν μπορούσε να συμβεί ξανά. Η Γιουνάιτεντ βρέθηκε να χάνει 2-0 από τη Σαουθάμπτον, το γύρισε και νίκησε 3-2. Βρέθηκε να χάνει 1-0 από τη Γουέστ Χαμ, το γύρισε και νίκησε 3-1.

Όταν όμως βρέθηκε να χάνει με 3-0 από τη Ζάλσμπουργκ στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου στο Champions League, δεν κατάφερε να το κάνει πάλι. Μείωσε σε 3-2, πίεσε για την ισοφάριση, αλλά έχασε. Και με την ήττα αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, έμεινε εκτός συνέχειας Champions League και θα συνεχίσει στο Europa.

Οι φίλοι της Γιουνάιτεντ προφανώς και θυμήθηκαν την απαράδεκτη ήττα στην Τουρκία από την Μπασακσεχίρ, αλλά η αλήθεια είναι πως από τον όμιλο πέρασαν οι δύο καλύτερες ομάδες, η Παρί και η Ζάλσμπουργκ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Από τότε που ο Σόλσκιερ ανέλαβε τα ηνία της Γιουνάιτεντ, οι Κόκκινοι Διάβολοι μοιάζουν να βρίσκονται διαρκώς στην ίδια κατάσταση.

Τα καλά τους διαστήματα στην πραγματικότητα δεν πείθουν πως συνιστούν μια πραγματική βελτίωση. Και όταν τα αποτελέσματα είναι άσχημα, ποτέ δεν έχει έρθει μια σοβαρή αγωνιστική κρίση.

Η βελόνα της Γιουνάιτεντ τρεμοπαίζει, χωρίς να αποφασίζει. Ούτε δείχνει αποφασιστικά προς τα πάνω, αλλά ούτε στρέφεται απογοητευτικά προς τα κάτω. Κάπως έτσι δεν βγάζουν άκρη και όσοι την παρακολουθούν.

ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ

Όσοι ενθουσιάζονται από 3-4 καλές νίκες, προσγειώνονται ανώμαλα. Όσοι προβλέπουν καταστροφές και το τέλος του Σόλσκιερ, τον βλέπουν να βρίσκει ένα καλό σερί και να σώζει την παρτίδα. Και πάλι από την αρχή.

Η Γιουνάιτεντ του Σόσκιερ παλεύει με τα κύματα, δεν τα πάει καλά, αλλά ούτε και πνίγεται, με κάποιον τρόπο πάντα επιπλέει.

ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στην πραγματικότητα βέβαια, αυτή η κατάσταση είναι επιζήμια. Το μην πνίγεσαι δεν είναι αρκετό, δεν είναι ευχάριστη είδηση. Οι ομάδες πρέπει να βελτιώνονται, όσα προβλήματα κι αν έχουν, όσο χαμηλά κι αν έχουν πέσει.

Χρόνος που περνάει χωρίς βελτίωση είναι χαμένος, δεν αρκεί το γεγονός πως τα πράγματα δεν είναι τραγικά.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο Σόλσκιερ δεν είναι πλέον καινούργιος στον πάγκο, τον μάθαμε και τον είδαμε, πλέον μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια γι’αυτόν. Οραματίζεται ένα ποδόσφαιρο με την ομάδα του να βασίζεται στην άμυνα και στις αντεπιθέσεις. Του έχει δουλέψει αρκετές φορές, αλλά δεν είναι αυτό που χρειάζεται η Γιουνάιτεντ.

Όταν οι Κόκκινοι Διάβολοι είναι τα αφεντικά των αγώνων, όταν πρέπει να υπηρετήσουν το ρόλο της πρωτοβουλίας, τότε η εικόνα τα δείχνει όλα. Πραγματικό σχέδιο ανάπτυξης και απειλής δεν υπάρχει.

Μόνο η ατομική πρωτοβουλία, δηλαδή τα κέφια του Μπρούνο Φερνάντες, που οργιάζει από τότε που πήγε στο Ολντ Τράφορντ.

Δεν υπάρχει τίποτα που να αποδεικνύει πως υπάρχει πραγματικό μέλλον με τον Νορβηγό, που ταυτόχρονα δεν τα πηγαίνει τόσο άσχημα ώστε να αρχίσει κουβέντα για νέο προπονητή.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Το ντέρμπι με τη Σίτι το Σάββατο (19:30, COSMOTE SPORT 1 HD) μοιάζει σαν να έρχεται για να κουνήσει πάλι τη βελόνα. Μια νίκη μπορεί να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε ο αποκλεισμός από το Champions League, μια ήττα μπορεί να μεγαλώσει την κρίση.

Η βαθμολογία λέει πως οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά. Η Γιουνάιτεντ είναι 6η με 19 βαθμούς, η Σίτι είναι 7η με 18. Όμως η εικόνα στο χορτάρι δεν τις φέρνει και τόσο κοντά.

Η εικόνα των ομάδων της Premier League σε επίθεση και άμυνα μετά από 11 αγωνιστικές
Η εικόνα των ομάδων της Premier League σε επίθεση και άμυνα μετά από 11 αγωνιστικές SPORT24

Η Γιουνάιτεντ ίσα που βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρου του πρωταθλήματος στην επίθεση και είναι 5η στην αμυντική επίδοση. Την ίδια ώρα η Σίτι απειλείται λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, αλλά για πρώτη φορά εδώ και χρόνια δεν έχει την καλύτερη επίθεση, εξαιτίας της συντήρησης που συζητήσαμε πριν το ντέρμπι με την Τότεναμ.

Η λογική λέει διπλό που στη Stoiximan είναι χαμηλά στο 1.73. Ο Στέρλινγκ δεν έχει βάλει ποτέ γκολ στη Γιουνάιτεντ και το anytime δίνει 2.35.

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΡΑΪΤΟΝ

Ρίξτε άλλη μια ματιά στο γράφημα των expected goals. Δείτε πόσο μέτρια είναι η εικόνα της Λέστερ που είναι 4η και πόσο εξαιρετική είναι η εικόνα της Μπράιτον που είναι 12η.

Η Λέστερ δεν έπρεπε να είναι τόσο ψηλά και η Μπράιτον με τίποτα να είναι τόσο χαμηλά. Οι φιλοξενούμενοι έχουν παρατεταμένη γκίνια σε άμυνα και επίθεση, αδικούνται διαρκώς από το τελικό αποτέλεσμα.

Κάποια στιγμή το χορτάρι θα ανταμείψει την Μπράιτον, θα της δώσει αυτά που πρέπει. Όσοι πιστεύουν ότι η αρχή θα γίνει την Κυριακή στο Λέστερ - Μπράιτον (21.15), μπορούν να πάρουν το Χ2 που δίνει 1.83 στη Stoiximan.


Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ