TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Γερμανία Προγνωστικά: Το κάστρο της Μάιντς και η ευκαιρία του Καρπέτι

Ο άσος της Μάιντς Γιόναταν Μπούρκαρντ πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Ντόρτμουντ
Ο Γιόναταν Μπούρκαρντ πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Ντόρτμουντ © 2021 GUIDO KIRCHNER/DPA VIA ASSOCIATED PRESS, POOL

Η Μάιντς έχει μετατρέψει σε κάστρο την έδρα της και έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στη Στουτγάρδη. Την πρώτη του νίκη στον πάγκο της Ντινάμο Δρέσδης, ψάχνει ο Γκουερίνο Καρπέτι.

Πέντε αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής στην Bundesliga. Πέρα από τον πιθανό άσο της Άουγκσμπουργκ κόντρα στην απογοητευτική Χέρτα, ενδιαφέρον έχει και ο άσος της Μάιντς απέναντι στη Στουτγάρδη (16:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT24).

Ο ρόλος της Μάιντς στη μάχη της παραμονής θα είναι καθοριστικός, διότι σήμερα παίζει με τη 15η Στουτγάρδη και την προτελευταία αγωνιστική με τη 17η Χέρτα.

Γερμανία Προγνωστικά: Δεν χαρίζεται η Μάιντς

Βαθμολογικά, οι Σουηβοί έχουν μεγαλύτερο κίνητρο, διότι μάχονται για τη σωτηρία τους, ωστόσο ο Μπο Σβένσον, σε δηλώσεις του, ξεκαθάρισε πως η ομάδα του αποκλείεται να κάνει... δώρα στο φινάλε της σεζόν.

Άλλωστε, η Μάιντς έρχεται από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα εκτός έδρας και τώρα που επιστρέφει στη βάση της, θα ψάξει αντίδραση. Οι "καρναβαλιστές" είναι κλασική ομάδα έδρας, έχοντας συλλέξει εκεί τους 30 από τους 38 βαθμούς τους. Είναι εντυπωσιακό, ότι η Μάιντς ενώ είναι 10η συνολικά στη βαθμολογία, στην εντός έδρας συγκομιδή είναι τέταρτη.

Στα τελευταία δέκα παιχνίδια μπροστά στο κοινό της, η Μάιντς έκανε επτά νίκες και έχασε μόνο από την Ντόρτμουντ, οριακά, με γκολ στο 87' (1-0). Στον αντίποδα, η Στουτγάρδη είναι χωρίς νίκη εκτός έδρας επτά αγώνες και συνολικά το ρεκόρ της φέτος είναι 1-6-7.

Το μεγάλο πρόβλημα της Στουτγάρδης είναι η έλλειψη σκληράδας και αμυντικής σταθερότητας. Το σύνολο του Πελεγκρίνο Ματαράτσο δέχεται τουλάχιστον ένα γκολ 11 σερί αγωνιστικές. Τελευταία φορά, που κράτησε ανέπαφη την εστία της η Στουτγάρδη, ήταν στο 0-0 με την ουραγό Γκρόιτερ Φιρτ στις 8 Ιανουαρίου.

Αν σε όλα τα παραπάνω, προσθέσουμε και την κομβική απουσία του Εντο, για τους φιλοξενούμενους, τότε ο άσος σε τιμές διπλασιασμού, όντως έχει τον πρώτο λόγο. Ο Ιάπωνας χαφ είναι ο κορυφαίος και πιο εγκεφαλικός παίκτης των Σουηβών. Ολο το παιχνίδι περνάει από τα πόδια του και γενικά η Στουτγάρδη δεν έχει μάθει να παίζει χωρίς αυτόν στην ενδεκάδα της.

Γερμανία Προγνωστικά: Ευκαιρία για την πρώτη νίκη

Στη Β' Γερμανίας, έχει ενδιαφέρον η αναμέτρηση της Ντινάμο Δρέσδης με τη Χολστάιν Κιλ (14:30 Live από το SPORT24). Η Ντινάμο βρίσκεται στη θέση του μπαράζ παραμονής, έξι βαθμούς πίσω από τη 15η Ζαντχάουζεν και εννιά μπροστά από τη 17η Ινγκολσταντ. Δεν κινδυνεύει δηλαδή με απευθείας υποβιβασμό, ωστόσο θα χρειαστεί ένα πολύ δυνατό φίνις για να αποφύγει την ψυχοφθόρο διαδικασία των μπαράζ.

Σημειώνεται, ότι η Ντινάμο άλλαξε προπονητή πριν πέντε αγωνιστικές, παρόλα αυτά δεν έχει καταφέρει ακόμη να κάνει κάποια νίκη. Με τον Γκουερίνο Καρπέτι στον πάγκο της, έχει απολογισμό 0-2-3. Η αλήθεια βέβαια είναι, πως οι "κιτρινόμαυροι" έβγαλαν πολύ δύσκολο πρόγραμμα αυτό το διάστημα. Έπαιξαν με τέσσερις ομάδες που διεκδικούν άνοδο (Βέρντερ, Σαν Πάουλι, Νυρεμβέργη και Σάλκε) και την προηγούμενη εβδομάδα έχασαν το εξάποντο παιχνίδι με τη Ζαντχάουζεν.

Το σημερινό ματς με τη Χολστάιν Κιλ, η οποία έχει υποστεί πέντε ήττες στις επτά προηγούμενες αγωνιστικές, αποτελεί το πρώτο βατό στην εποχή Καρπέτι. Είναι λοιπόν, η μεγάλη ευκαιρία να πετύχει ο Ιταλογερμανός τεχνικός την πρώτη του νίκη με τη νέα του ομάδα. Άλλωστε, το Κίελο έχει πρακτικά καθαρίσει με την παραμονή του, ευρισκόμενο στο +9 από την τελευταία τριάδα, ενώ θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι θα αγωνιστεί και χωρίς τον ηγέτη του, τον Φιν Μπάρτελς, ο οποίος τραυματίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική. Ο άσος στο 2.30.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντινάμο Δρέσδης - Χολστάιν Κιλ: 1 (απόδοση 2.30), 14:30
  • Μάιντς - Στουτγάρδη: 1 (απόδοση 2.05), 16:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ