ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Γερμανία Προγνωστικά: Ο "καυτός" Ενκουνκού, για το ρεκόρ Σικ

Ο άσος της Λεβερκούζεν, Πάτρικ Σικ πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης
Ο άσος της Λεβερκούζεν, Πάτρικ Σικ πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης © 2022 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Τελευταία αγωνιστική στην Bundesliga και υπάρχουν τρεις αναμετρήσεις με ενδιαφέροντα ειδικά στοιχήματα.

Η Λειψία μπορεί να έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό του Europa League, αφού αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τη Ρέιντζερς, ωστόσο στην Bundesliga όλα δείχνουν ότι θα πετύχει τον βασικό της στόχο, που είναι η είσοδος στην τετράδα και η έξοδος στο Champions League.

Ο Ντομένικο Τεντέσκο, όταν διαδέχθηκε τον Τζέσι Μαρς, τον περασμένο Δεκέμβριο, η Λειψία ήταν 11η και πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Με τον Ιταλογερμανό τεχνικό όμως, οι "ταύροι" βρήκαν τον εαυτό τους και είναι η καλύτερη ομάδα του β' γύρου στην Bundesliga, με συγκομιδή 35 βαθμών.

Σήμερα, η Λειψία ολοκληρώνει το πρωτάθλημα στο Μπίλεφελντ και πρακτικά χρειάζεται έναν βαθμό για να κλειδώσει την 4η θέση, χωρίς να την ενδιαφέρει τι θα κάνει η Φράιμπουργκ στο Λεβερκούζεν (16:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT24).

Από την άλλη, η Αρμίνια δεν έχει σοβαρές πιθανότητες σωτηρίας, αφού ακόμη κι αν ισοβαθμήσει στο τέλος με τη Στουτγάρδη, θα καταλήξει 17η, διότι υστερεί σημαντικά στη διαφορά τερμάτων (-26 η Αρμίνια, -19 η Στουτγάρδη).

Γερμανία Προγνωστικά

Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για ένα ματς απέναντι στην κορυφαία ομάδα του δευτέρου γύρου και στη χειρότερη. Η Αρμίνια είναι δέκα αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-2-8), σε 16 ματς μέσα στο 2022 έχει μαζέψει μόλις 11 βαθμούς και αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στο γκολ. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία τρία ματς που σκόραρε, βρήκε με ένα αυτογκόλ και δύο φορές με τον στόπερ Νίλσον από στατικές φάσεις.

Λογικά, η Λειψία θα ολοκληρώσει με νίκη τη φετινή της πορεία στο πρωτάθλημα και θα πάρει ψυχολογία εν όψει του τελικού κυπέλλου με τη Φράιμπουργκ, το ερχόμενο Σάββατο. Φυσικά, το διπλό σε τιμές στο 1.25 δεν λέει τίποτα, όμως αν σκοράρει παράλληλα και ο Κρίστοφερ Ενκουνκού παίρνουμε απόδοση πάνω από 2.00. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έχει βάλει τέσσερα γκολ στα τελευταία τρία επίσημα ματς των "ταύρων" και είναι ο πρώτος σκόρερ της Λειψίας στην Bundesliga με 20 τέρματα.

Λεβερκούζεν - Φράιμπουργκ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Λεβερκούζεν – Φράιμπουργκ (16:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24), η Μπάγερ έχει κλειδώσει την τρίτη θέση και το Champions League. Η Φράιμπουργκ έχει τσεκάρει την είσοδό της στους ομίλους του Europa League και υπάρχει ένα δύσκολο σενάριο για την τετράδα, εφόσον βγάλει διπλό στην BayArena και παράλληλα χάσει η Λειψία στο Μπίλεφελντ.

Πρακτικά, μιλάμε για αδιάφορο ματς και τα φώτα θα πέσουν κυρίως στον Πάτρικ Σικ, ο οποίος έχει την ευκαιρία απόψε με ένα γκολ να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Στέφαν Κίσλινγκ, ο οποίος το 2013 είχε σημειώσει 25 τέρματα με τη φανέλα της Λεβερκούζεν.

Ποτέ άλλοτε κάποιος παίκτης τη Μπάγερ δεν έφτασε αυτήν την επίδοση. Μπορεί να το κάνει σήμερα ο Σικ, ο οποίος συμπλήρωσε 24 γκολ, σημειώνοντας τέσσερα στις τρεις προηγούμενες αγωνιστικές με Γκρόιτερ Φιρτ, Αϊντραχτ και Χοφενχάιμ. Σε τιμές άνω του 2.30 το anytime του Τσέχου στράικερ. Στο 6,50 το να βάλει μίνιμουμ δύο γκολ, για όποιον πιστεύει ότι ο 26χρονος άσος θα καταρρίψει το ρεκόρ του Κίσλινγκ.

Ουνιόν Βερολίνου - Μπόχουμ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ένα... ιντριγκαδόρικο ειδικό στοίχημα προκύπτει και από το παιχνίδι της Ουνιόν Βερολίνου με την Μπόχουμ (16:30 Novasports Extra 1, Live από το SPORT24). Κεντρικό πρόσωπο σε αυτή την αναμέτρηση θα είναι ο Ζεμπάστιαν Πόλτερ, ο οποίος επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Άλτεν Φερστεράι.

Ο Πόλτερ ήταν από τα αγαπημένα παιδιά στην κερκίδα της Ουνιόν. Φόρεσε τη φανέλα των "σιδερένιων" 3,5 χρόνια και μάλιστα τη σεζόν 2019/20, στην παρθενική συμμετοχή της Ουνιόν στην Bundesliga, είχε σημειώσει το νικητήριο γκολ στο ντέρμπι του Βερολίνου, με τη Χέρτα, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους οπαδούς της ομάδας.

Την περίοδο της πανδημίας όμως, η διοίκηση της Ουνιόν, για να αντιμετωπίσει την κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός, πρότεινε μισθολογικές περικοπές σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Πόλτερ ήταν ο μοναδικός παίκτης του ρόστερ που αρνήθηκε να τις δεχθεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθει σε ρήξη με τους διοικούντες το σύλλογο και τελικά ο πρόεδρος Ντιρκ Τσίνγκλερ τον "τελείωσε" από την ομάδα.

Ο Πόλτερ πρόλαβε να παίξει μόλις 327 λεπτά με την Ουνιόν στην Bundesliga και τελικά αποχώρησε το καλοκαίρι του 2021 για τη Φορτούνα Σιτάρντ. Το περσινό καλοκαίρι, ήρθε η πρόταση από την Μπόχουμ, που έμελλε να αποδειχθεί ιδανικός προορισμός για τον θηριώδη στράικερ.

Στα 31 του, ο Πόλτερ αποκτήθηκε ως εναλλακτική λύση από τη νεοφώτιστη Μπόχουμ και έφτασε τελικά σε σημείο να κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έχοντας σημείωσε δέκα γκολ. Μάλιστα, σκόραρε στα δύο τελευταία ντέρμπι με την Αρμίνια και την Ντόρτμουντ.

Ο Πόλτερ είναι και φορμαρισμένος και μεγάλο κίνητρο θα έχει, καθώς θα παίξει κόντρα στην Ουνιόν, σε ένα γήπεδο που αγαπήθηκε πολύ από τους οπαδούς των Βερολινέζων. Παρότι λοιπόν, η Μπόχουμ δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, το 5.00 για το anytime του είναι πολύ μεγάλο για να αγνοηθεί.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αρμίνια Μπίλεφελντ – Λειψία: 2 & Anytime Ενκουνκού (απόδοση 2.05), 16:30
  • Λεβερκούζεν – Φράιμπουργκ: Anytime Σικ (απόδοση 2.35), 16:30
  • Ουνιόν Βερολίνου – Μπόχουμ: Anytime Πόλτερ (απόδοση 5.00), 16:30
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ