TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Γερμανία Προγνωστικά: Λείπει ο Χάλαντ, ευκαιρία για τη Λεβερκούζεν

Ο άσος της Λεβερκούζεν, Πάτρικ Σικ πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Ντόρτμουντ σε παιχνίδι της Bundesliga
Ο άσος της Λεβερκούζεν, Πάτρικ Σικ πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Ντόρτμουντ Ⓒ 2022 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Μετά τον καλοπληρωμένο άσο της Αουγκσμπουργκ το Σάββατο, συνεχίζουμε απόψε με το μεγάλο παιχνίδι της Ντόρτμουντ κόντρα στη Λεβερκούζεν.

Η Μπάγερν έκανε το καθήκον της το Σάββατο, κερδίζοντας με 3-2 τη Λειψία και τώρα σειρά παίρνει ένα ακόμη μεγάλο ματς για την 21η αγωνιστική της Bundesliga, αυτό ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Λεβερκούζεν, το οποίο θα διεξαχθεί παρουσία 10.000 θεατών, λόγω των μέτρων που ισχύουν στη Γερμανία, για τον περιορισμό του κορονοϊού (16:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Ντόρτμουντ - Λεβερκούζεν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Ντόρτμουντ είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και προσπαθεί να διατηρήσει την επαφή της με την ασταμάτητη Μπάγερν, επί της ουσίας όμως είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει πιθανότητες φέτος να ανατρέψει το... καθεστώς κυριαρχάις των Βαυαρών.

Μολονότι έχει κάνει 14 νίκες σε 20 αγωνιστικές, η Ντόρτμουντ σου δίνει την αίσθηση ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γκελάρει και να τα κάνει... μούσκεμα. Θυμηθείτε το τελευταίο ματς του 2021, στο Βερολίνο, όπου κατάφερε και δέχθηκε τρία γκολ από τη μετριότατη Χέρτα, με συνέπεια να χάσει με 3-2.

Μέσα στο 2022, η Ντόρτμουντ έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα, ωστόσο στο κύπελλο τα έκανε μαντάρα, γνωρίζοντας πικρό αποκλεισμό από τη Σαν Πάουλι, που αγωνίζεται στη Β' Γερμανίας. Έχασε έτσι την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της, σε μία χρονιά, που έμεινε και η Μπάγερν νωρίς εκτός διοργάνωσης.

Ακόμη όμως και οι τρεις νίκες της στο πρωτάθλημα για το β' γύρο, πρακτικά δεν φανερώνουν κάποιο ιδιαίτερο μομέντουμ. Στο 3-2 επί της Αϊντραχτ, στη Φρανκφούρτη, στάθηκε αρκετά τυχερή αφού έβαλε δύο γκολ στο φινάλε, στο 87' και στο 89' και ενώ προηγουμένως η αντίπαλος είχε αγγίξει το 3-0 στις αρχές του δευτέρου μέρους.

Τυχεροί στάθηκαν οι «κιτρινόμαυροι» και στο διπλό επί της Χοφενχάιμ, στο Ζινσχάιμ. Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε έβαλε τρία γκολ (το ένα αυτογκόλ), έχοντας σε όλο το ματς τέσσερις τελικές και xGoals 1,16-1,34! Δηλαδή το ματς ήταν για 1-1 και όμως έληξε 2-3.

Γερμανία Προγνωστικά: Δεν έχει κάτι να φοβηθεί η Λεβερκούζεν

Τα στοιχεία λοιπόν μαρτυρούν ότι το σερί της Ντόρτμουντ δύσκολα θα πάει μακριά και σίγουρα η Λεβερκούζεν απόψε το απειλεί ευθέως. Οι «ασπιρίνες» πραγματοποιούν μία εξαιρετική σεζόν φέτος, έχοντας μάλιστα γράψει ρεκόρ συλλόγου με 49 γκολ σε 20 αγωνιστικές.

Γενικά, η Μπάγερ έχει μία εντυπωσιακή μεσοεπιθετική γραμμή. Με την ταχύτητα του Βιρτς και του Ντιαμπί και την εκτελεστική δεινότητα του Σικ, είναι δεδομένο πως θα δημιουργήσει προβλήματα στην ευάλωτη άμυνα της Ντόρτμουντ, η οποία σε 20 αγωνιστικές φέτος έχει κρατήσει μόνο μία φορά ανέπαφη την εστία της και απόψε, όλα δείχνουν ότι δεν θα έχει στην 11αδα της τον πολύπειρο στόπερ, Ματς Χούμελς.

Ειδικά ο Σικ, κάνει φέτος πράγματα και θάματα, έχοντας σκοράρει 18 γκολ, δύο παραπάνω δηλαδή από τον πολύ Ερλινγκ Χάλαντ, ο οποίος είναι ξανά τραυματίας. Με τον Νορβηγό εκτός δράσης, η Λεβερκούζεν δεν έχει κάποιον ιδιαίτερο λόγο να φοβάται την Ντόρτμουντ και σίγουρα απόψε θα έχει πολύ μεγάλο κίνητρο για τη νίκη. Αφενός για να σπάσει ένα αρνητικό σερί έξι ηττών στο Signal-Iduna Park για το πρωτάθλημα, αφετέρου για να πάρει εκδίκηση για την ήττα του πρώτου γύρου, όπου ενώ προηγήθηκε τρεις φορές, τελικά έχασε με 3-4.

Ντόρτμουντ - Λεβερκούζεν: Στοιχηματική Πρόταση

Το πιο σημαντικό ωστόσο για την Μπάγερ είναι, πως προσπαθεί πλέον να κλείσει την ψαλίδα από την Ντόρτμουντ ως μέγεθος συλλόγου. Στόχος της είναι να καθιερωθεί στην πρώτη τετράδα της Γερμανίας και στο Champions League, όπως το έχουν καταφέρει οι «κιτρινόμαυροι» τα τελευταία χρόνια. Θέλει δηλαδή να εντυπωθεί στις συνειδήσεις των Γερμανών φιλάθλων, ως η ξεκάθαρη τέταρτη δύναμη της χώρας, μετά την αδιαμφισβήτητη κυρίαρχη Μπάγερν και τις Ντόρτμουντ και Λειψία.

Το αποψινό ματς λοιπόν για τη Λεβερκούζεν, αποτελεί πολύ μεγάλη πρόκληση και σίγουρα υπάρχουν οι συνθήκες για να στείλει πολλαπλά μηνύματα με μία σπουδαία νίκη επί της Ντόρτμουντ. Το διπλό σε τιμές πέριξ του 3.50 αξίζει το ρίσκο, αφού ακόμη και να έπαιζε ο Χάλαντ, δεν θα έπρεπε να προσφέρεται πάνω από το 3.40.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντόρτμουντ – Λεβερκούζεν: 2 (απόδοση 3.50), 16:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ