ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Γερμανία - Ελλάδα: Προγνωστικά και Ανάλυση για το μεγάλο ματς του EuroBasket

Γερμανία - Ελλάδα: Προγνωστικά και Ανάλυση για το μεγάλο ματς του EuroBasket
INTIME SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον μεγάλο αγώνα της Ελλάδας με τη Γερμανία για τα προημιτελικά του EuroBasket.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει απόψε στο Βερολίνο την οικοδέσποινα Γερμανία (21:30 ΕΡΤ, Live από το SPORT24) και διεκδικεί την πρώτη της πρόκριση σε ημιτελικά EuroBasket μετά από 13 ολόκληρα χρόνια και το χάλκινο μετάλλιο στο τουρνουά της Πολωνίας το 2009.

Γερμανία - Ελλάδα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η εθνική μας έφτασε ως τα προημιτελικά έχοντας κάνει 6/6 νίκες. Μετά το απόλυτο στον όμιλο, ήρθε η ψυχοβγαλτική επικράτηση επί της Τσεχίας στη φάση των "16". Αυτό ήταν το τρίτο κλειστό παιχνίδι που κερδίζει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά από εκείνα κόντρα σε Κροατία και Ιταλία, δείγμα του χαρακτήρα που έχει αρχίσει πλέον να χτίζει.

Οι Τσέχοι για τρία δεκάλεπτα φαίνονταν πως έχουν το ματς υπό τον έλεγχο τους, ωστόσο στην τελευταία περίοδο, η Ελλάδα έγραψε επί μέρους σκορ 31-21 και τελικά λύγισε τον κακό της δαίμονα.

Φυσικά, πολύ μεγάλο μερίδιο της νίκης ανήκει στον κόουτς Ιτούδη και το τεχνικό του επιτελείο, για το γεγονός ότι διατηρούν σε εγρήγορση όλους τους παίκτες της 12αδας. Όταν λοιπόν δεν δούλεψε το σχήμα με τον Παπαγιάννη στο πέντε, πάρθηκε η στρατηγική απόφαση να πάει εκεί ο Γιάννης και να επιστρατευτεί στο τέσσερα ο Παπαπέτρου. Πέρασε επίσης στο παρκέ ο Λαρεντζάκης και μαζί με τον Παπανικολάου, η Ελλάδα άρχισε να ματσάρει τη σκληράδα των Τσέχων, να περιορίζει τις δημιουργίες του Σατοράνσκι και σταδιακά γύρισε το ματς προς τη μεριά της.

Για τον Γιάννη φυσικά και την πνευματική του ετοιμότητα δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Ο Greek Freak έμεινε μόλις στους 4 πόντους στο πρώτο ημίχρονο κι ενώ έμοιαζε εγκλωβισμένος, τελικά τέλειωσε το ματς με double-double και 27 πόντους. Σημείωσε μάλιστα δύο τεράστια τρίποντα στην τελευταία περίοδο, παρότι είχε χάσει τα πρώτα έξι που επιχείρησε.

Η Γερμανία από την πλευρά της, απέκλεισε πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 85-79 το Μαυροβούνιο. Η Μάνσαφτ προηγήθηκε στο ημίχρονο με 48-24 και παρά το ηρωικό μπάσκετ του Κέντρικ Πέρι, που έφερε το ματς ακόμη και στο -3, λίγο πριν το φινάλε, οι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ παρέμειναν ψύχραιμοι και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν.

Οι οικοδεσπότες έχουν φτάσει ως τα προημιτελικά με ρεκόρ 5-1. Η μοναδική τους ήττα ήρθε από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία. Στον όμιλο πάντως πέτυχαν σπουδαίες νίκες κόντρα σε Γαλλία και Λιθουανία, αποδεικνύοντας πως είναι μία πολύ ανταγωνιστική και υπολογίσιμη ομάδα.

Ο Ντένις Σρέντερ δίνει το ρυθμό καθώς από τα χέρια του περνούν οι περισσότερες επιθέσεις. Η Γερμανία πάντως έχει επιθετικό πλουραλισμό, σουτάρει με 38% από το τρίποντο και παίρνει πόντους από πολλούς διαφορετικούς παίκτες. Ο Λο, που έρχεται συνήθως στο δεύτερο ροτέισον κάνει εκπληκτικό τουρνουά με 14,3 πόντους και 51,4% από το τρίποντο. Παίκτης κλειδί είναι και ο άσος των Ορλάντο Μάτζικ, Φραντς Βάγκνερ (15,8 πόντοι, 46,2% από το τρίποντο), ο οποίος παρότι γύρισε τον αστράγαλό του κόντρα στο Μαυροβούνιο, αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά απόψε.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά EuroBasket

Η Μάνσαφτ σκοράρει 91,7 πόντους στο τουρνουά. Ακριβώς τον ίδιο μέσο όρο έχει και η Ελλάδα, η οποία παρότι μερικές φορές κολλάει στο σετ παιχνίδι, βρίσκει τελικά τον τρόπο να πετυχαίνει σταθερά κοντά στους 90. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεδομένα θα προσπαθήσει να τρέξει το γήπεδο για να εκμεταλλευτεί το αέρινο μπάσκετ του Γιάννη. Οι Γερμανοί από την άλλη, είναι καλοί στο 5 εναντίον 5 και ειδικά μέσα στην έδρα τους δεν θα είναι εύκολο να τους κρατήσουμε κάτω από τους 80. Το πιθανότερο λοιπόν είναι, ότι ο νικητής θα κριθεί στους 85+ πόντους, άρα πρώτη σκέψη είναι το Over 164,5 στο 1.75.

Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, διότι πολύ απλά έχει στις τάξεις της τον κορυφαίο παίκτη της διοργάνωσης, έχει στην άκρη του πάγκου τον κορυφαίο προπονητή του τουρνουά και παράλληλα διαθέτει ένα εξαιρετικό supporting cast γύρω από τον Γιάννη.

Φυσικά, δεν περιμένουμε ότι θα κάνουμε περίπατο. Άλλωστε, η φάση των "16" μας δίδαξε ότι όλα τα ματς εξελίχθηκαν πρακτικά σε ντέρμπι, ακόμη και το Σλοβενία – Βέλγιο, που τελικά έληξε με 16 πόντους διαφορά. Πάνω σε αυτή τη λογική, μπορούμε να ζητήσουμε τη νίκη της Ελλάδος, αλλά όχι με πάνω από 12,5 πόντους διαφορά για να πάρουμε απόδοση στο 2.45. Σε αυτό το στοίχημα πληρωνόμαστε μόνο αν η Ελλάδα κερδίσει με διαφορά από έναν ως 12 πόντους και φυσικά όχι με νίκη της Γερμανίας.

Σε ό,τι αφορά στον Γιάννη, θα προξενήσει έκπληξη αν δεν κάνει ακόμη ένα double-double. Έχει ήδη τρία στη διοργάνωση στα πέντε παιχνίδια που αγωνίστηκε. Δεν τα κατάφερε με την Ουκρανία, που έμεινε στα 9 ριμπάουντ και με την Εσθονία, όπου έπαιξε μόλις 19 λεπτά. Το συγκεκριμένο γεγονός προσφέρεται μόλις στο 1.50, αν όμως ζητήσουμε από τον Greek Freak να μοιράσει και 4 ασίστ, πάμε στο 2.15. Ο Γιάννης με την Τσεχία είχε πέντε ασίστ και επιβεβαίωσε πως είναι πλέον πιο ώριμος από ποτέ για να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του, όταν θα βρίσκεται αντιμέτωπος με το αμυντικός "τείχος" των αντιπάλων.

Τέλος, μπορούμε να ποντάρουμε πάνω στο δίδυμο Ντόρσεϊ-Σλούκα, δηλαδή στους δύο πιο αξιόπιστους σουτέρ μας, που έχουν ποσοστό ευστοχίας από το τρίποντο 42,9% και 52,9% αντίστοιχα.

Με την Τσεχία μας κράτησε όρθιους ο Νικ Καλάθης. Οι Τσέχοι του έδωσαν προκλητικά το σουτ και ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού τους τιμώρησε έχοντας 3/5 τρίποντα. Απόψε πάντως, θα χρειαστούμε περισσότερο και τις υπηρεσίες των άλλων δύο ποιοτικών μας γκαρντ.

Η Γερμανία με τον Τάις, τον Φόιτγκμαν και τον Τίμαν έχει τρία ψηλά κορμιά, που έχουν όμως αργά πλάγια βήματα και εκεί η Ελλάδα μπορεί να χτυπήσει μέσα από καταστάσεις πικ εν ρολ ή και κάθετο παιχνίδι προς τη ρακέτα. Το να πετύχει λοιπόν ο Σλούκας μίνιμουμ 9 πόντους (10,3 έχει στο τουρνουά) μοιάζει αρκετά εφικτό. Το ίδιο ισχύει και για τους 11 του Ντόρσεϊ, ο οποίος έρχεται από δύο μέτριες εμφανίσεις με Εσθονία και Τσεχία και τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να ξυπνήσει ξανά. Στο 2.90+ το combo με τους πόντους του Σλούκα και του Ντόρσεϊ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Γερμανία – Ελλάδα – 21:30

  • Over 164,5 (απόδοση 1.75)
  • 2 & Γερμανία +12,5 (απόδοση 2.45)
  • Γιάννης double-double & 4+ ασίστ (απόδοση 2.15)
  • Σλούκας 9+ πόντοι & Ντόρσεϊ 11+ πόντου (απόδοση 2.92)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ