ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroBasket: Για την 11η σερί πρόκριση στα ημιτελικά η Ισπανία

Ο Λορέντζο Μπράουν
Ο Λορέντζο Μπράουν FIBA

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον αγώνα της Ισπανίας με τη Φινλανδία για τα προημιτελικά του EuroBasket.

Η αυλαία των προημιτελικών στο EuroBasket 2022 ανοίγει με το παιχνίδι της Ισπανίας κόντρα στη Φινλανδία (18:15 ERT3, Live από το SPORT24). Η "φούρια ρόχα" στοχεύει να περάσει στα ημιτελικά για 11η σερί διοργάνωση, σε αντίθεση με την "αγέλη των λύκων", που ψάχνει την πρώτη της ιστορικά παρουσία στην κορυφαία τετράδα ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ισπανία - Φινλανδία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Ισπανία μπορεί να μην έχει πλέον στο ρόστερ της λαμπερούς αστέρες, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, παραμένει ωστόσο μία από τις πιο βαριές φανέλες στο παγκόσμιο μπάσκετ. Ειδικά, στο παιχνίδι με τη Λιθουανία, όπου επέστρεψε από το -11 και τελικά επικράτησε στην παράταση, οι Ισπανοί απέδειξαν περίτρανα ότι όλα γίνονται αν έχεις ξύπνιο προπονητή στον πάγκο κι έναν γκαρντ που να παίρνει τις σωστές αποφάσεις μέσα στο παρκέ.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο με την αμυντική του τακτική εξαφάνισε από το γήπεδο τους δύο κορυφαίους παίκτες της Λιθουανίας στο τουρνουά, τον Γιόνας Βαλανσιούνας και τον Μάριους Γκριγκόνις. Παρότι λοιπόν, η Λιθουανία έφτασε να προηγείται με διψήφια διαφορά, όσο περνούσε ο χρόνος τόσο η πλάστιγγα έγερνε προς το μέρος της Ισπανίας.

Επιθετικά, τη διαφορά έκανε ο Λορέντσο Μπράουν (28 πόντοι), ο οποίος υπενθύμισε ότι το μπάσκετ εξακολουθεί να είναι παιχνίδι των "κοντών" και όταν διαθέτεις έναν γκαρντ κλάσης, έστω νατουραλιζέ, έχεις τελικά και το προβάδισμα.

Καθοριστική ήταν επίσης η συμβολή του σταθερότατου Γουίλι Ερνανγκόμεθ (21 πόντοι) αλλά και του αγέραστου Ρούντι Φερνάντεθ (13 πόντοι), ο οποίος πέτυχε τρία κομβικά τρίποντα. Σε παίκτες κλειδιά στο πλάνο του Σκαριόλο αναδείχθηκαν επίσης οι Ντίαθ και Γκαρούμπα, που έδωσαν την απαραίτητη αμυντική σκληράδα, κόντρα σε μία Λιθουανία, που είχε μεν περισσότερο ταλέντο, αλλά όχι τον απαιτούμενο χαρακτήρα στα δύσκολα.

Στον αντίποδα, η Φινλανδία προκρίθηκε επί της Κροατίας με το one man show του Λάουρι Μάρκανεν, ο οποίος σταμάτησε στους 43 πόντους σε 32 λεπτά συμμετοχής! Όλο το βράδυ, ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς έβλεπε τον άσο των Τζαζ να "σκοτώνει" την άμυνά του και δεν έκανε τίποτα, παρά μόνο άλλαζε προσωπικό μαρκάρισμα πάνω του και φυσικά ο Μάρκανεν τα έβαζε μπροστά και από πάνω απ' όλους!

Αυτό αποκλείεται να συμβεί κόντρα στην Ισπανία του Σκαριόλο, ο οποίος είναι δεδομένο πως θα παίξει πολύ πιο σύνθετες άμυνες τον Φινλανδό σούπερ σταρ για να τον περιορίσει επιθετικά. Θα είναι λοιπόν πολύ δύσκολο να δούμε ξανά τον Μάρκανεν να κάνει τα ίδια όργια και για αυτό οι μπουκ προσφέρουν σε τιμές διπλασιασμού το ενδεχόμενο να βάλει απόψε 30+ πόντους.

Προγνωστικά EuroBasket

Η Φινλανδία είναι ένα σύνολο που σουτάρει χωρίς δισταγμό από το τρίποντο και παίζει γρήγορο μπάσκετ. Οι Ισπανοί όμως λογικά θα θέσουν τους δικούς τους όρους και θα πάνε σε ένα πιο ελεγχόμενο τέμπο για να μην αφήσουν τη wolf pack να βρει επιθετικό ρυθμό από την περιφέρεια.

Η φετινή Ισπανία δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που κέρδιζε μέσα από το επιθετικό της ταλέντο. Αντίθετα, επιστρατεύει αμυντική σκληράδα για να πετύχει τους σκοπούς της. Την ποιοτική Λιθουανία, την κράτησε στους 83 πόντους στην κανονική διάρκεια. Την Τουρκία στους 69, το Μαυροβούνιο στους 65 και τη Γεωργία στους 64.

Δεν θα είναι εύκολο για τους Φινλανδούς να περάσουν τους 80 κόντρα στην άμυνα του Σκαριόλο, επομένως πάμε με τον άσο σε combo με το Under 175,5 σε απόδοση 1.70. Αν ζητήσουμε παράλληλα και 13+ πόντους από τον Μπράουν, που κρατάει την μπαγκέτα στην επίθεση των Ισπανών, τότε χτίζουμε ένα ενδιαφέρον Bet Builder σε τιμές άνω του 2.20.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ισπανία – Φινλανδία: 1 & Under 175,5 & Λορέντσο Μπράουν 13+ πόντοι (απόδοση 2.22), 18:15
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ