BIG GAMES BET

Final Four - Nations League: Η έδρα της Ολλανδίας και η εμπειρία της Κροατίας

Ο Μόντριτς πανηγυρίζει στο Κροατία - Μαρόκο
Ο Μόντριτς πανηγυρίζει στο Κροατία - Μαρόκο 2022 AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον ημιτελικό της Ολλανδίας με την Κροατία για το Nations League.

Στο Ντε Κάιπ του Ρότερνταμ, η αντίπαλος της εθνικής μας, στον προκριματικό όμιλο του Euro, Ολλανδία, υποδέχεται την Κροατία για τον πρώτο ημιτελικό του Final Four του Nations League (21:45 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Το παιχνίδι είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Υπενθυμίζεται, ότι στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν η Πορτογαλία το 2019 και η Γαλλία το 2021. Η Ολλανδία είναι η δεύτερη φορά που μετέχει στο Final Four. Την πρώτη είχε ηττηθεί στον τελικό του "Ντραγκάο" από την Πορτογαλία με 1-0. Αντίθετα, για την Κροατία είναι η παρθενική συμμετοχή της στο Final Four.

Οι οράνιε ήταν εξαιρετικοί στον όμιλο του Nations League, αφού τερμάτισαν πρώτοι με απολογισμό 5-1-0 (14-6), κόντρα σε Βέλγιο, Ουαλία και Πολωνία. Ακολούθησε βέβαια, η παρουσία της Ολλανδίας στο Μουντιάλ του Κατάρ, όπου στην τελευταία παράσταση του Λουίς Φαν Χάαλ, αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Αργεντινή, στη διαδικασία των πέναλτι.

Η αλήθεια είναι πως με το ποδόσφαιρο που απέδωσε η Ολλανδία στα γήπεδα του Κατάρ, δεν άξιζε κάτι περισσότερο. Αμέσως μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, τον Φαν Χάαλ αντικατέστησε ο Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος ανέλαβε για δεύτερη φορά στην καριέρα του την εθνική Ολλανδίας.

Χωρίς Ντε Λιχτ και Ντεπάι η Ολλανδία

Με τον Κούμαν στο τιμόνι, οι οράνιε ξεκίνησαν απογοητευτικά τον προκριματικό όμιλο του Euro, αφού συνετρίβησαν με 4-0 στο Σεν Ντενί από τη Γαλλία, τον περασμένο Μάρτιο. Τρεις ημέρες μετά, η Ολλανδία κέρδισε με 3-0 το Γιβραλτάρ στο Ρότερνταμ, ωστόσο και πάλι δεν έπεισε με την απόδοσή της.

Σε ό,τι αφορά στην αποστολή, ο Κούμαν δεν μπορεί να υπολογίζει στον Μέμφις Ντεπάι (Ατλέτικο) και τον Ματέις Ντε Λιχτ (Μπάγερν), που είναι τραυματίες. Επίσης, προκάλεσε ξανά εντύπωση η απόφαση του Ολλανδού ομοσπονδιακού να αφήσει εκ νέου εκτός επιλογών τον μπακ/χαφ της Λεβερκούζεν, Τζέρεμι Φρίμπονγκ, ο οποίος φέτος έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Στα της ενδεκάδας, ο Κούμαν αναμένεται να προτιμήσει τον Μπέιλοβ (Φέγενορντ) στον άσο αντί του Φλέκεν, ο οποίος μεταγράφηκε από τη Φράιμπουργκ στην Μπρέντφορντ. Στην άμυνα δεδομένη θεωρείται η παρουσία των Ντούμφρις (Ιντερ), Ακέ (Μάντσεστερ Σίτι) και Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ). Το κενό του Ντε Λιχτ θα καλύψει ένας εκ των Μπότμαν (Νιούκαστλ) ή Τίμπερ (Αγιαξ).

Στους χαφ επιστρέφει ο Φρένκι Ντε Γιονγκ (Μπαρτσελόνα), που είχε λείψει τον Μάρτιο. Παρτενέρ του θα είναι πιθανότατα ο Ντε Ρόον (Αταλάντα), ωστόσο δεν αποκλείεται ο Κούμαν να κάνει την έκπληξη με τον 23χρονο Ματς Βίφερ (Φέγενορντ). Πιο μπροστά το προβάδισμα, λόγω φόρμας, έχει ο Κοοπμάινερς (Αταλάντα) έναντι του Βαϊνάλντουμ (Ρόμα).

Στην επίθεση, ελλείψει του Ντεπάι, στην κορυφή θα πάει ο Χάκπο (Λίβερπουλ) και στους εξτρέμ αναμένεται να κινηθούν οι Μάλεν (Ντόρτμουντ) και Σίμονς (Αϊντχόφεν), με τους Βέχορστ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Μπεργκβάιν (Αγιαξ) να είναι οι πρώτες εναλλακτικές.

Πάντα υπολογίσιμη η έμπειρη Κροατία

Η Κροατία έφτασε στην τελική φάση του Nations League, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε τον όμιλο με έναν βαθμό στα πρώτα δύο ματς με Αυστρία (0-3) και Γαλλία (1-1) εντός έδρας. Στη συνεχεία έκανε 4x4 νίκες και άφησε δεύτερη τη Δανία.

Εν συνεχεία ήρθε η σπουδαία πορεία στον Μουντιάλ, όπου απέκλεισε στα πέναλτι την Ιαπωνία και τη Βραζιλία, πριν φτάσει στα ημιτελικά, όπου έχασε με 3-0 από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Αργεντινή. Στον μικρό τελικό ωστόσο, κέρδισε 2-1 το Μαρόκο και έκλεισε ασφαλώς επιτυχημένα την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τον περασμένο Μάρτιο, ξεκίνησε με γκέλα τις υποχρεώσεις της στον προκριματικό όμιλο του Euro. Έφερε 1-1 στο Ζάγκρεμπ με την Ουαλία, δεχόμενη την ισοφάριση στο 95'. Τρεις ημέρες μετά ωστόσο, κέρδισε μέσα στην Προύσα την Τουρκία με 2-0, χάρη στα δύο γκολ του Κόβατσιτς.

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς έχει να διαχειριστεί μία πολύ σοβαρή απουσία, καθώς τραυματίστηκε και τέθηκε νοκ άουτ ο βασικός στόπερ Γιόσκο Γκβάρντιολ (Λειψία). Το κενό του στην ενδεκάδα θα καλύψει είτε ο Μάρτιν Έρλιτς (Σασουόλο), είτε ο άσος της ΑΕΚ, Ντομαγκόι Βίντα.

Από εκεί και πέρα, ο Λιβάκοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ) θα υπερασπιστεί στην εστία. Οι υπόλοιποι τρεις της άμυνας αναμένεται να είναι οι Γιουράνοβιτς (Ουνιόν Βερ.), Σούταλο (Ντιναμό Ζάγκρεμπ) και Σόσα (Στουτγάρδη).

Στους χαφ, τον εμβληματικό Μόντριτς (Ρεάλ) λογικά θα πλαισιώσουν οι Μπρόζοβιτς (Ιντερ) και Κόβατσιτς (Τσέλσι), ενώ την επιθετική τριάδα πιθανότατα θα συνθέσουν οι Κράμαριτς (Χοφενχάιμ), Πέρισιτς (Τότεναμ) και Πάσαλιτς (Αταλάντα).

Στοιχηματικά, ο άσος είναι φαβορί οριακά πάνω από το 1.90. Η Ολλανδία έχει το πλεονέκτημα της έδρας, ωστόσο ποιος μπορεί να υποτιμήσει την εμπειρία της Κροατίας, η οποία στα τελευταία δύο Μουντιάλ έχει να επιδείξει μία δεύτερη και μία τρίτη θέση.

Στα δύο προηγούμενα Final Four και οι τέσσερις ημιτελικοί είχαν λήξει με Goal/Goal. Διόλου απίθανο να συνεχιστεί το σερί και απόψε. Άλλωστε, βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν και όλοι οι παίκτες είναι πλέον πολύ πιο χαλαροί. Ούτως ή άλλως, το Nations League είναι μία διοργάνωση με πιο χαλαρό χαρακτήρα. Η Ολλανδία, μπροστά στο κοινό της, θα προσπαθήσει λογικά να παίξει επιθετικά, ενώ η Κροατία έχει ασφαλώς το ατομικό ταλέντο για να σκοράρει τουλάχιστον μία φορά. Στο 1.90+ το αμφίσκορο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ολλανδία – Κροατία: Goal/Goal (απόδοση 1.91), 21:45
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ