WEEKLY BET

Ευκαιρία να ξεμπλοκάρει επιθετικά ο Ολυμπιακός, για την 3η σερί νίκη εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός AKTOR

Ο Τζερίαν Γκραντ κόντρα στον Τόμας Γουόκαπ
Ο Τζερίαν Γκραντ κόντρα στον Τόμας Γουόκαπ INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις εκτός έδρας αποστολές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού AKTOR σε Λιόν και Μιλάνο αντίστοιχα.

Η δράση στη EuroLeague συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και εν μέσω εορτών. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός AKTOR κλείνουν τη διαβολοβδομάδα με νέες εκτός έδρας αποστολές. Οι ερυθρόλευκοι δοκιμάζονται στη Λιόν με την ουραγό Βιλερμπάν και οι πράσινοι στο Μιλάνο με την πληγωμένη από τραυματισμούς Ολίμπια.

Ο Ολυμπιακός υποχώρησε σε αρνητικό ρεκόρ (7-8), καθώς συμπλήρωσε τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε παιχνίδια του στη διοργάνωση. Πιο πρόσφατη το 69-67 της Τρίτης στην Μπολόνια.

Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα προηγήθηκε με διαφορά ακόμη και 13 πόντων στο δεύτερο δεκάλεπτο και βρέθηκε στο +10 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου. Η Βίρτους όμως, με ένα επί μέρους 22-12 στο τελευταίο δεκάλεπτο έφτασε στην ανατροπή, με τον Ολυμπιακό να χάνει ένα ματς που είχε τον έλεγχο για πάνω από 37 λεπτά.

Για ακόμη μία φορά το πρόβλημα εντοπίστηκε στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός στα τελευταία πέντε ευρωπαϊκά ματς δεν έπιασε σε κανένα τους 80 πόντους και σημείωσε κατά μέσο όρο μόλις 69,6. Μάλιστα με τη Βαλένθια έμεινε για 2η φορά φέτος κάτω από τους 60 (είχε πάθει το ίδιο και στο Μιλάνο), ενώ στην Μπολόνια απέτυχε να κερδίσει, παρότι κράτησε τη Βίρτους 15 πόντους κάτω από τον μέσο όρο της!

Ο Ολυμπιακός έχει φέτος τον τρίτο χειρότερο επιθετικό μέσο όρο (76,4) στη EuroLeague, είναι δηλαδή καλύτερος μόνο από την Άλμπα και τη Βαλένθια. Αυτό οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι εκτελεί με μόλις 45,1% εντός παιδιάς (13η επίδοση στη λίγκα), αφετέρου γιατί έχει μακράν το χαμηλότερο pace (65,8) στη διοργάνωση, πάει δηλαδή κατά κανόνα τα παιχνίδια του σε λίγες κατοχές.

Στο ματς με την Μπολόνια, αν εξαιρεθεί ο Λαρεντζάκης (13 πόντοι), οι υπόλοιποι περιφερειακοί του Ολυμπιακού ήταν σχεδόν άφαντοι επιθετικά. Είναι χαρακτηριστικό πως Κάναν, Γουόκαπ και Γουίλιαμς-Γκος έβαλαν μαζί 11 πόντους. Έμεινε χαμηλά και ο Πίτερς (7 πόντοι) και κατά συνέπεια οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν το ματς με 24% από το τρίποντο και 40,7% εντός παιδιάς.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι θα κλείσει το 2023 κόντρα στις δύο ουραγούς της EuroLeague, τη Βιλερμπάν και την Άλμπα, επομένως είναι στο χέρι του να επιστρέψει σε θετικό ρεκόρ πριν την αλλαγή του χρόνου. Η ASVEL είναι ένα μαχητικό και αθλητικό σύνολο, υστερεί όμως πολύ σε τακτικό επίπεδο σε σύγκριση με το κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη. Αυτό αποτυπώνεται και στο ρεκόρ της, όπου βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις δύο νίκες σε 15 αγωνιστικές και 0-7 εντός έδρας!

Προφανώς, για μία ομάδα με τις φιλοδοξίες του Ολυμπιακού θα είναι αποτυχία να μην κερδίσει τη Βιλερμπάν, η οποία έδειξε κάποια σημάδια ζωής μετά την πρόσληψη του Τζιανμάρκο Ποτσέσκο, ωστόσο στα τελευταία έξι επίσημα ματς μετράει πέντε ήττες. Ειδικά στη EuroLeague έχει να κερδίσει πάνω από έναν μήνα και το 73-68 στο Βερολίνο, στις 15 Νοεμβρίου.

Απέναντι στην αφελή γαλλική άμυνα (χειρότερο rating 122,9), ο Ολυμπιακός έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να... ξεμπουκώσει επιθετικά. Στο 2.02 στη Stoiximan το Bet Builder με το διπλό του Ολυμπιακού και το Over 80,5 πόντοι των ερυθρόλευκων. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει υπερβεί τους 80 στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε ματς κόντρα στη Βιλερμπάν, ανεξαρτήτως έδρας.

Με ψυχολογία στα ύψη ο Παναθηναϊκός AKTOR

Λίγο αργότερα, ο Παναθηναϊκός AKTOR δοκιμάζεται στο Mediolanum Forum με την Ολίμπια Μιλάνο, του Έτορε Μεσίνα. Οι πράσινοι προέρχονται από την επική ανατροπή στο Μονακό. Χάρη στο buzzer-beater τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις, το τριφύλλι πανηγύρισε στο Πριγκιπάτο τη μεγαλύτερη νίκη του φέτος στη EuroLeague.

Τέτοιες νίκες προσφέρουν ψυχολογία και κυρίως σκληραγωγούν τον χαρακτήρα μίας ομάδας με πρωταγωνιστικές βλέψεις. Ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν πτοήθηκε όταν βρέθηκε κάτω με -15. Δεν παρέδωσε ποτέ τα όπλα. Αντιθέτως, πάλεψε με νύχια και δόντια για να επιστρέψει στο ματς και όταν πλέον το πράγμα πήγε στη μία κατοχή έδειξε ότι έχει πλέον τις προσωπικότητες και τους clutch παίκτες στο ρόστερ του για να πάρει ό,τι του δώσει ο αντίπαλος.

Ο Γκριγκόνις έβαλε στο τέλος φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, προηγουμένως όμως η σκυτάλη πέρασε από πολλά χέρια. Ο Σλούκας, μετά τους 18 πόντους με τη Βιλερμπάν, έβαλε 17 στο Μονακό και επιβεβαίωσε την αγωνιστική του άνοδο. Ο Λεσόρ πρόσθεσε άλλους 16, όντας ο κορυφαίος σκόρερ στο παρκέ, ανάμεσα στους ψηλούς των δύο ομάδων. Και φυσικά ο Ναν, που ήταν άποντος για τρία δεκάλεπτα, αλλά στο τελευταίο μπήκε σαν... αφιονισμένος και με 14 πόντους σάλπισε για τη μεγάλη πράσινη αντεπίθεση.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει τώρα την ευκαιρία να ολοκληρώσει με ιδανικό τρόπο τη διπλή αγωνιστική. Με το ηθικό και την αυτοπεποίθηση στα ύψη, είναι στο χέρι του να κάνει το 2/2 και να φτάσει τα τρία διαδοχικά διπλά (είχε κερδίσει και τη Βιλερμπάν την περασμένη εβδομάδα).

Το Μιλάνο, λόγω των σοβαρών απουσιών που έχει, επιδεικνύει αξιοθαύμαστη συσπείρωση και μετά το απρόσμενο διπλό στη Βαρκελώνη, κέρδισε την Τετάρτη και τη Βιλερμπάν, κρατώντας τους Γάλλους μόλις στους 61 πόντους.

Οι απώλειες πάντως του Νίκολα Μίροτιτς (πρώτος σκόρερ της ομάδας με 17,6 πόντους) και του Μάοντο Λο είναι πολύ δύσκολο να καμουφλαριστούν και κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR. Ειδικά στην περιφέρεια οι λύσεις του κόουτς Μεσίνα είναι ασφυκτικά περιορισμένες, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει μπει και στον... πάγο ο Κέβιν Πάνγκος.

Η Αρμάνι έχει ουσιαστικά ξεμείνει μόλις με έναν καθαρό πόιντ-γκαρντ, τον Ντέβον Χολ και τον ρολίστα Ντιέγκο Φλακαντόρι. Εκ των πραγμάτων, ο Μεσίνα κατεβάζει στον άσο τον Σαβόν Σιλντς, ο οποίος έχει το μεγαλύτερο usage και η απόδοσή του αποτελεί βαρόμετρο για το Μιλάνο. Πάλι καλά δηλαδή που επέστρεψε και ο Μπίλι Μπάρον (ευρωπαϊκό ντεμπούτο φέτος με τη Βιλερμπάν) και η Αρμάνι θα έχει έναν έξτρα επιθετικό πόλο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός AKTOR υπερέχει ξεκάθαρα σε ποιότητα, βάθος και λύσεις στην περιφέρεια. Καθαρό μοιάζει το προβάδισμά του και στη frontline, καθώς Λεσόρ, Μήτογλου και Χουάντσο είναι μία ασφαλώς πιο αθλητική και εκρηκτική τριπλέτα σε σύγκριση με τους Φόιτγκμαν, Μέλι και Χάιντς.

Ο Μεσίνα έχει και τον Πόιθρες, αλλά κατά μέσο όρο τον χρησιμοποιεί λίγο πάνω από 12 λεπτά. Προτιμάει να παίζει κυρίως με τον Φόιτγκμαν και τον σκληροτράχηλο Μέλι, δύο ψηλούς που είναι καλοί με πρόσωπο στο καλάθι και μπορούν να απειλήσουν από μακριά.

Το ίδιο φυσικά κάνει και ο Μήτογλου, ο οποίος επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Μιλάνο. Για τον διεθνή πάουερ-φοργουορντ το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι προφανώς πολύ ιδιαίτερο, καθώς οι θύμισε που το ξυπνάει η Ιταλία δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές.

Ο Μήτογλου, επιστρέφοντας στον Παναθηναϊκό AKTOR, απέδειξε ότι παραμένει ένα από τα καλύτερα τεσσάρια στην Ευρώπη και είναι φέτος ένα από τα βασικά εξαρτήματα της πράσινης μηχανής. Με 15,5 πόντους κατά μέσο όρο είναι ο πρώτος σκόρερ για το τριφύλλι στη διοργάνωση. Είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό ότι σε 12 συμμετοχές του, έχει σκοράρει 11+ πόντους δέκα φορές.

Η νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR στο Μιλάνο μαζί με το 12+ πόντοι του Μήτογλου προσφέρεται στο 2.25 στη Stoiximan.

*** Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ