BIG GAMES BET

Εβερτον - Τσέλσι: Προγνωστικά και Ανάλυση - Δεν "χαρίζονται" ξανά οι "μπλε"

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ με τη φανέλα της Τσέλσι στο φιλικό με τη Σάρλοτ
Ο Ραχίμ Στέρλινγκ με τη φανέλα της Τσέλσι στο φιλικό με τη Σάρλοτ © 2022 MATT KELLEY/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον αγώνα της Έβερτον με την Τσέλσι από την πρώτη αγωνιστική της Premier League.

Το αποψινό πρόγραμμα της Premier League ολοκληρώνεται με την πολύ ιδιαίτερη αναμέτρηση της Έβερτον κόντρα στην Τσέλσι, όπου κεντρικό πρόσωπο, είναι αδιαμφισβήτητα ο θρυλικός αρχηγός των "μπλε", Φρανκ Λάμπαρντ, που πλέον καθοδηγεί τα "ζαχαρωτά" (19:30 Novasports Premier League, Live από το SPORT24).

Προγνωστικά Αγγλία: Παραμένει ισχυρή η Τσέλσι

Η Τσέλσι ξεκίνησε πέρυσι τη σεζόν με βλέψεις πρωταθλητισμού. Μετά από 14 αγωνιστικές ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως στο φινάλε κατέληξε τρίτη 19 βαθμούς πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι και 18 από τη Λίβερπουλ. Επίσης, έχασε δύο τελικούς στα πέναλτι από τη Λίβερπουλ, στο κύπελλο και στο Λιγκ Καπ, ενώ στο Champions League αποκλείστηκε από τη Ρεάλ με δραματικό τρόπο στην παράταση.

Συνολικά, η περσινή σεζόν κρίνεται αποτυχημένη για τους Λονδρέζους και τον Τόμας Τούχελ. Από την άλλη βέβαια, η υπόθεση Ρόμαν Αμπράμοβιτς και όσα ακολούθησαν μέχρι να μεταβιβαστεί ο σύλλογος σε νέους ιδιοκτήτες, όπως ήταν φυσικό επηρέασαν ψυχολογικά την ομάδα και έδωσαν ικανές δικαιολογίες για το αρνητικό πρόσημο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το θετικό για την Τσέλσι είναι ότι πλέον έχει δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό brand και ως εκ τούτου η νέα εποχή τη βρίσκει σε εξίσου ισχυρό ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οι μεταγραφές των Κουκουρέγια (Μπράιτον), Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι) και Κουλιμπαλί (Νάπολι) είναι μόνο η αρχή, καθώς οι Λονδρέζοι συνεχίζουν να σκανάρουν την αγορά για κινήσεις τοπ επιπέδου.

Προγνωστικά Στοιχήματος: Πρώτο φαβορί για απόλυση ο Λάμπαρντ

Η κατάσταση στην Έβερτον είναι σαφώς πιο μίζερη. Τα "ζαχαρωτά" πέρυσι έφτασαν πολύ κοντά στον πρώτο τους υποβιβασμό μετά από 68 ολόκληρα χρόνια στην κορυφαία κατηγορία! Τελικά, λίγο με ηρωικό ποδόσφαιρο, λίγο με τις δημόσιες σχέσεις του Λάμπαρντ η Έβερτον κατάφερε να σωθεί.

Είναι χαρακτηριστικό, πως στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, η Έβερτον μάζεψε δέκα βαθμούς, κερδίζοντας μεταξύ άλλων την Τσέλσι, η οποία εκείνο το διάστημα είχε σβήσει τελείως. Αυτό πάντως δεν αλλάζει, ότι η Έβερτον πέρυσι έκανε αρνητικό ρεκόρ συλλόγου με 21 ήττες και 66 γκολ παθητικό!

Ζόρικη αναμένεται και η φετινή σεζόν για τα "ζαχαρωτά", όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι αποδόσεις, που φέρνουν τον Λάμπαρντ πρώτο φαβορί για απόλυση. Προς το παρόν η ομάδα δεν έχει κάνει κάτι συνταρακτικό μεταγραφικά. Αντίθετα, έχασε και τον κορυφαίο της μεσοεπιθετικό Ρισάρλισον.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γενικά οι οιωνοί δεν είναι θετικοί για την Έβερτον, η οποία στην πρεμιέρα θα κατέβει χωρίς τον βασικό της φορ Κάλβερτ Λιούιν (τραυματίας) και χωρίς τον back up επιθετικό Ρόντον (τιμωρημένος). Επίσης είναι εκτός με τραυματισμό ο σημαντικός εξτρέμ Τάουνσεντ και ο έμπειρος μπακ Κόουλμαν. Εν ολίγοις, ο Λάμπαρντ θα καταφύγει ξανά σε πειράματα για να στελεχώσει την επιθετική του γραμμή, παίζοντας με ψευτοεννιάρι τον Άλι.

Στον αντίποδα, εκτός απροόπτου θα κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους οι Κουλιμπαλί και Στέρλινγκ ξεκινώντας άμεσα στην ενδεκάδα του Τούχελ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές επιλογές, με τον Γερμανό τεχνικό να πηγαίνει λογικά σε ένα 3-4-2-1 με Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κουλιμπαλί, Τιάγκο Σίλβα, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Καντέ, Τσίλγουελ, Μάουντ, Χάβερτς και Στέρλινγκ.

Τα δύο ρόστερ δεν μπαίνουν καν σε σύγκριση αυτή τη στιγμή και οι τιμές του διπλού στο 1.60 δεν προκαλούν εντύπωση. Άλλωστε, η Τσέλσι με τον Τούχελ στον πάγκο έχει αρκετά καλό ρεκόρ εκτός έδρας (18-6-4) και πέρυσι ήταν η κορυφαία εκτός έδρας άμυνα (11 γκολ) της κατηγορίας μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Αν συνυπολογίσουμε ότι τον περασμένο Μάιο, η Τσέλσι μάλλον έκανε τα στραβά μάτια στο Γκούντισον Παρκ, για να πάρει η Έβερτον ένα τρίποντο ανάσα και ότι απόψε τα "ζαχαρωτά" θα κατέβουν χωρίς καθαρόαιμο φορ, μπορούμε να πάμε στο συνδυαστικό 2 & Under 3,5 σε απόδοση 2.20+, αφού οι γηπεδούχοι δύσκολα θα γίνουν απειλητικοί στα καρέ του Μεντί.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Εβερτον – Τσέλσι: 2 & Under 3,5 (απόδοση 2.22), 19:30
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ