BWIN BET

Νίκολα Γιόκιτς - Λούκα Ντόντσιτς: Τα Βαλκάνια κατακτούν το ΝΒΑ!

Οι Λούκα Ντόντσιτς και Νίκολα Γιόκιτς
Οι Λούκα Ντόντσιτς και Νίκολα Γιόκιτς Ⓒ 2021 TONY GUTIERREZ/ ASSOCIATED PRESS

Ξημερώματα Κυριακής (14/03, 05:00) στα Βραχώδη Όρη, Νάγκετς και Μάβερικς διασταυρώνουν τα ξίφη τους, στην κόντρα δύο ομάδων που τις συνδέουν τα… Βαλκάνια. Όλα τα videos που αξίζει να δεις.

Ξημερώματα Κυριακής (14/03, 05:00) στα Βραχώδη Όρη, Νάγκετς και Μάβερικς διασταυρώνουν τα ξίφη τους, στην κόντρα δύο ομάδων που τις συνδέουν τα… Βαλκάνια!

Ρόλο οικοδεσπότη θα πάρει ο Νίκολα Γιόκιτς, φιλοξενώντας τον Λούκα Ντόντσιτς, σε μια άτυπη μονομαχία ανάμεσα σε δύο σούπερ σταρ που διαλύουντα κοντέρ στο NBA, γράφοντας το ένα triple double, μετά το άλλο! Οι δυο τους έρχονται από ένα ιδιαίτερο All Star, στο οποίο ήταν starters της ομάδας του ΛεΜπρόνΤζέιμς, στη γιορτή των κορυφαίων. Και πώς όχι, αφού βρίσκονται στο Top 10 των κορυφαίων σε πόντους, ασίστ και στο Top20 στα ριμπάουντ!

Νίκολα Γιόκιτς - Λούκα Ντόντσιτς: Τα Βαλκάνια κατακτούν το ΝΒΑ!

Αμφότεροι βέβαια, βρίσκονται στην άκρως ανταγωνιστική Δύση και θα πρέπει να εκθρονίσουν τους Λέικερς φέτος, ωστόσο τα όνειρα επιτρέπονται σε δύο παιδιά – θαύματα, με εντυπωσιακό ταλέντο και work ethic, ειδικά λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η αθλητικότητα δεν ήταν το δυνατότερο σημείο τους.

Αυτό που πραγματικά τρελαίνει τους αναλυτές στην Αμερική είναι ο «ιδιαίτερος» σωματότυπος των δύο... Γιουγκοσλάβων. Είναι αργοί, δεν έχουν άλμα, δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλα άκρα, το βάρος τους έχει μεγάλες αυξομειώσεις κι όμως, είναι οι καλύτεροι παίκτες στη θέση τους σε όλο το ΝΒΑ! Ο Γιόκιτς, που ήταν πάντα αντικείμενο πλάκας (με τεράστιες δόσεις αυτοσαρκασμού) για τα κιλά και την κοιλιά του, επέστρεψε πέρσι στο "bubble" σχεδόν 20 κιλά ελαφρύτερος. Ο Ντόντσιτς από την άλλη, που δεν είχε ποτέ αδύνατο σουλούπι, επέστρεψε φέτος τον Δεκέμβριο -μετά τις διακοπές του στην... Ελλάδα-σχεδόν 10 κιλά βαρύτερος.

Το αποτέλεσμα; Ο Γιόκιτς κάνει σεζόν καριέρας και είναι-μαζί με τον Εμπίντ και τον ΛεΜπρόν- φαβορί για τον τίτλο του MVP, ενώ ο Ντόντσιτς, του οποίου τα κόκκινα μάγουλα γίνονται viral σε κάθε αγώνα, έχει πάρει (κυριολεκτικά μόνος του) το Ντάλας από το χέρι και το οδηγεί στην 6άδα της Δύσης. Στο 1.80 να κατακτήσει το πρωτάθλημα ομάδα από τη δυτική περιφέρεια.

bwin – Δες τους αγώνες του NBA σε live streaming*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ένας Joker διαφορετικός από τους άλλους

To 1992, Γουέσλεϊ Σνάιπς και Γούντι Χάρελσον πρωταγωνίστησαν στο «White men can’t jump» και ο τίτλος της ταινίας θα μπορούσε να γίνει η ιστορία της ζωής του Νίκολα Γιόκιτς. Ο Σέρβος εμφανίστηκε στο προσκήνιο του NBA και τα αθλητικά του προσόντα δεν τον βοηθούσαν να ανταγωνιστεί τους σούπερ σταρ σέντερ, ωστόσο το ταλέντο και το μυαλό του έγιναν οι ακρογωνιαίοι λίθοι της εξέλιξής του. Πλέον, στα 27 του, ο «Joker» απολαμβάνει τον σεβασμό όλων, όντας ο πιο πολυσύνθετος ψηλός της λίγκας. Όσο για νούμερά του; Προκαλούν ίλιγγο!

Είναι 4ος στη λίστα με τα περισσότερα triple double από τους εν ενεργεία παίκτες με 50 (!), αλλά και στο Νο 9 όλων των εποχών, πάνω απότον Μάικλ Τζόρνταν (28), τον Γκραντ Χιλ (29) ή τον Ραζόν Ρόντο (28)! Πλέον, κυνηγά τον Γουίλτ Τσάμπερλέιν που σταμάτησε στα 78, για να γίνει ο σέντερ με τα περισσότερα στην ιστορία της λίγκας! Μάλιστα, μαζί με τον Τσάμπερλεϊν κατέχουν ένα μοναδικό ρεκόρ, καταφέρνοντας να πετύχουν triple double σε ένα παιχνίδι, με 100% εντός παιδιάς, εκτελώντας τουλάχιστον δέκα φορές. Ο Γιόκιτς το πέτυχε στις 20 Οκτωβρίου 2018 με αντίπαλο το Φοίνιξ, τελειώνοντας το ματς με 35 πόντους, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 10/10 εντός παιδιάς!

bwin– Ειδικά στοιχήματα και σούπερ αποδόσεις για κάθε φάση των αγώνων της NBA. |21+

Επιστρέφοντας στο παρόν, ο Γιόκιτς πραγματοποιεί και φέτος μια χρονιά όνειρο και βρίσκεται σε τροχιά για την πιο παραγωγική σεζόν του στη λίγκα. Με 27,1 πόντους ανά παιχνίδι βρίσκεται στην πρώτη εξάδα των σκόρερ και προφανώς, είναι ο πιο παραγωγικός ψηλός της κανονικής περιόδου. Ταυτόχρονα, μαζεύει 11,0 ριμπάουντ και μοιράζει 8,6 ασίστ ανά παιχνίδι, οδηγώντας τους «σβώλους» στη μάχη για την είσοδο στα playoffs και το πλεονέκτημα έδρας στη Δύση. Πέρσι, έφτασαν ως τους τελικούς της περιφέρειας, αφήνοντας εκτός νυμφώνος τους Τζαζ και τους Κλίπερς στα επτά παιχνίδια, πριν πέσουν μαχόμενοι στα πέντε ματς από τους Λέικερς! Σε απόδοση 29.00 να κατακτήσει το πρωτάθλημα το Ντένβερ.

Οι Μάβερικς επιμένουν… ευρωπαϊκά

Πριν καν κλείσει τα 17, ο Λούκα Ντόντσιτς έγινε το next big thing του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κάνοντας πράγματα και θαύματα με τη φανέλα της Ρεάλ! Πολύ γρήγορα, ακούστηκαν οι σειρήνες του NBA, με τον Σλοβένο να επιλέγεται στο Νο 3 του Draft το 2018 από τους Ατλάντα Χοκς, οι οποίοι τον αντάλλαξαν στους Μάβερικς!

Το άστρο του Ντόντσιτς έλαμψε από την πρώτη στιγμή στα παρκέ του μαγικού κόσμου και πλέον θεωρείται ένας από τους καλύτερους scoring point guards της λίγκας, χωρίς όμως να αμελεί και τα… δημιουργικά του καθήκοντα!

Δεν είχε σβήσει καν την τούρτα με τα 21 κεράκια, όταν ο «Luka Magic» ξεπέρασε τα 20 triple double καριέρας και έγινε ο νεότερος στην ιστορία που πετυχαίνει κάτι τέτοιο! Φέτος, έχει ήδη πλησιάσει το διψήφιο, ενώ με 33 συνολικά είναι 5ος στη σχετική λίστα με τους εν ενεργεία παίκτες, αλλά και 11ος στην ιστορία του πρωταθλήματος, έχοντας ακόμα πολλά χιλιόμετρα να διανύσει στα παρκέ!

bwin - Οι αγώνες του NBA με μεγάλες αποδόσεις και εκατοντάδες ειδικά στο live! |21+

Απόδειξη της εκτίμησης που χαίρει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ήταν φυσικά και η επιλογή του στην αρχική πεντάδα της Team Lebron στο πρόσφατο All Star Game,όταν μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Νίκολα Γιόκιτς έφτιαξαν μια τριπλέτα made in Europe!

Μπορεί να έχει μόλις δυόμιση χρόνια στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, αλλά έχει κλέψει τις καρδιές των φίλων του NBA, όχι μόνο για τα νούμερά του, αλλά και για τη φαντασία με την οποία «τρέχει» το παιχνίδι των Μάβερικς! Φέτος, οι μέσοι όροι του πλησιάζουν… επικίνδυνα το triple double, καθώς γράφει 28,4 πόντους, 8,5 ριμπάουντ και 9,1 ασίστ, εκτελώντας μάλιστα με 47,7% εντός παιδιάς!

Κι όλα αυτά, στην πόλη που υπερηφανεύεται πως είχε ηγέτη τον τεράστιο Ντιρκ Νοβίτσκι για δυο δεκαετίες, φτάνοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2011, αλλά και δύο τελικούς NBA (2006, 2011). Μπορεί άραγε ο Matador από τη Σλοβενία να τους οδηγήσει ξανά στη Γη Επαγγελίας; Στο 41.00 να κατακτήσει το πρωτάθλημα το Ντάλας.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

21+. Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ