BIG GAMES BET

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Με τον Γκριεζμάν για το 2.70

Ο Αντουάν Γκριεζμάν σε ματς της La Liga κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ο Αντουάν Γκριεζμάν σε ματς της La Liga © 2021 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Ατλέτικο υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο" στις 22:00 και για πρώτη φορά στα χρονικά η νίκη της προσφέρεται καθαρό φαβορί σε τιμές πέριξ του 1.90. Ακόμη και την περσινή σεζόν, που η Ατλέτικο κατέκτησε τον τίτλο η νίκη της στο εντός έδρας ματς με την Μπαρτσελόνα έπαιζε σε τιμές άνω του 2.75.

Η αντιμετώπιση αυτή ασφαλώς και έχει εξήγηση. Η Μπάρτσα βιώνει αγωνιστικά και οικονομικά τη μεγαλύτερη κρίση της τελευταίας 20ετιας. Η φυγή του Μέσι, ο ανεπιθύμητος Κούμαν και ένα αποκαρδιωτικό ποδόσφαιρο, που δεν εκφράζει τη φιλοσοφία του συλλόγου, έχουν συνθέσει ένα σκηνικό… τρόμου στη Βαρκελώνη.

Η απόφαση για την απόλυση του Κούμαν μοιάζει ειλημμένη και όλα δείχνουν πως είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί από τον Χουάν Λαπόρτα, δεδομένου μάλιστα ότι ακολουθεί και η διακοπή των εθνικών. Η χαραμάδα αισιοδοξίας, που πήγε να ανοίξει με τη νίκη 3-0 επί της Λεβάντε και την επιστροφή του Φάτι στην αγωνιστική δράση, έκλεισε μονομιάς μετά το βαρύ 3-0 της Τετάρτης στη Λισαβόνα, από την Μπενφίκα.

Οι "μπλαουγκράνα" στα τελευταία πέντε επίσημα παιχνίδια τους έχουν ρεκόρ 1-2-2, μένοντας άσφαιροι στα τρία εξ αυτών. Μάλιστα στα δύο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπενφίκα και την Μπάγερν ολοκλήρωσαν το ματς χωρίς τελική στο στόχο! Μοναδική παρηγοριά ότι παραμένουν αήττητοι (3-3-0) στο πρωτάθλημα.

Ο Γκριεζμάν κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Στον αντίποδα, η Ατλέτικο δεν διανύει το καλύτερό της διάστημα, η απόδοσή της δεν είναι πειστική, ωστόσο μετά την απρόσμενη ήττα από την Αλαβές, έβγαλε αντίδραση στο Τσάμπιονς Λιγκ και κέρδισε στο Σαν Σίρο τη Μίλαν με 2-1, παίζοντας βέβαια με παίκτη παραπάνω από το 29’.

Το σπουδαιότερο πάντως νέο για την Ατλέτικο είναι το πρώτο γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν μετά την επιστροφή του στη Μαδρίτη από την Μπαρτσελόνα. Ο 30χρονος Γάλλος άσος άνοιξε το δρόμο της ανατροπής στο Μιλάνο για τους «ροχιμπλάνκος» ισοφαρίζοντας στο 84’ και επιτέλους φώναξε «παρών». Το ενδεχόμενο ο Γκριεζμάν να στρίψει κι άλλο το μαχαίρι στις πληγές της Μπαρτσελόνα, σκοράροντας κόντρα στην πρώην ομάδα του προσφέρεται στο 2.70 (anytime σκόρερ).

Το απουσιολόγιο

Σε ό,τι αφορά στο απουσιολόγιο των δύο ομάδων, η Ατλέτικο θα στερηθεί τον τιμωρημένο Κοντογκμπιά, ωστόσο ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα έχει πίσω στη διάθεσή του τον Σάβιτς, που ήταν τιμωρημένος στο ευρωπαϊκό ματς. Στην Μπαρτσελόνα είναι γνωστά τα προβλήματα των Ντεμπελέ, Αγουέρο και Μπρέιθγουεϊτ. Αβέβαιη κρίνεται η επάνοδος του Ζόρντι Αλμπα, ενώ δύσκολα ο Φάτι θα χρησιμοποιηθεί από την αρχή καθώς χρειάζεται ειδική μεταχείριση μετά το δύσκολο τραυματισμό που πέρασε.

Η προϊστορία

Η Ατλέτικο είχε να κερδίσει εντός έδρας την Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα δέκα ολόκληρα χρόνια. Μετρούσε 0-3-7, ωστόσο αυτό το αρνητικό σερί έσπασε πέρυσι το Νοέμβριο, όταν επικράτησε των Καταλανών με 1-0 χάρη σε γκολ του Καράσκο. Τα τέσσερα πιο πρόσφατα μεταξύ τους ντέρμπι στη Μαδρίτη έχουν λήξει στο under 2,5, ενώ σε κανένα από τα τελευταία 12 δεν μπήκαν πάνω από τρία γκολ.


ΠΡΟΤΑΣΗ
22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Να σκοράρει ο Γκριεζμάν (2.70)

TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ