ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Το SPORT24 στο Τόκιο - Ναπολέων Κεφαλόπουλος: "Μην περιμένετε τους θεσμούς, κάντε ό,τι πρέπει μόνοι σας"

Το SPORT24 στο Τόκιο - Ναπολέων Κεφαλόπουλος:  "Μην περιμένετε τους θεσμούς, κάντε ό,τι πρέπει μόνοι σας"

O σπουδαίος προπονητής της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, Ναπολέων Κεφαλόπουλος, μίλησε στο Sportsfeed.gr, που συνεργάζεται με το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για τη μηδενική στήριξη που υπάρχει, αλλά και για τη βοήθεια που τους προσέφεραν οι απλοί πολίτες.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέλαβε την 8η θέση στα 20χλμ. βάδην, στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία Ελληνίδα αθλήτρια που γίνεται Ολυμπιονίκης.

Πίσω από εκείνη υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος έχει φέρει πολλές επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό. Ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος για έκτη φορά είδε αθλητή ή αθλήτριά του να φτάνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συνέντευξη στην Πηνελόπη Γκιώνη

Ο σπουδαίος προπονητής μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, τη μηδενική στήριξη που είχαν, αλλά και για την απλόχερη βοήθεια που τους έδωσε ο απλός κόσμος σε αυτή τη διαδρομή.

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των δύο αθλητριών του: "Τα κορίτσια που έχω είναι πέντε, τα δύο είναι εδώ σήμερα, αλλά και οι πέντε είναι υπέροχες και μου λείπουν οι υπόλοιπες που δεν είναι εδώ. Ελπίζω του χρόνου στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό που θα είναι και τα 20 και τα 35 να τις έχω όλες μαζί και να αισθάνομαι λίγο καλύτερα.

Τώρα εδώ είμαι χαρούμενος, γιατί βγήκε η τακτική μας στο 101%, όσον αφορά την Αντιγόνη, στο δεύτερο δεκάρι ήταν ρυθμός μεταλλίου θα έλεγα, τα τελευταία δύο χιλιόμετρα, ουσιαστικά της έδωσαν τέσσερις θέσεις και ήταν η θέση της οκτάδας. Η Κυριακή τερμάτισε υγιής και σε μια αξιοπρεπέστατη θέση, την 29η.

Γι' αυτούς τους λόγους είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί κλείνοντας μια χρονιά, πάρα πολύ δύσκολη γιατί ήτανε μια χρονιά που κυνηγούσαμε δύο καρπούζια, το ένα ήταν το ranking, για να έρθουν τα παιδιά στους Ολυμπιακούς και το άλλο ήταν τα 35 χιλιόμετρα και η διάθεση που φέραμε στο ευρωπαϊκό κύπελλο.

Όλα αυτά ήταν ένα εκρητικό μείγμα που έγινε αντικείμενο συζήτησης, αλλά ας ακούν αυτοί που κρίνουν, γιατί οι γνωρίζοντες κάτι ξέρουν παραπάνω".

Για την προετοιμασία των αθλητριών του: "Ξεκίνησε, με πέντε εβδομάδες προετοιμασία από ανάγκη λόγω του lockdown στο Άστρος της Κυνουρίας.

Εκεί που έπρεπε να βγει και τα υπόλοιπα ήταν μια επιβεβαίωση της τρομακτικής δουλείας που έγινε εκεί και θύμισε κάτι από τα παλιά, γιατί στο μακρινό παρελθόν, εκεί ήταν χώρος προπόνησης και από εκεί βγήκαν και Έλληνες ολυμπιονίκες και ξένοι. Οπότε, βαδίσαμε σε σταθερά μονοπάτια και τελικά δικαιωθήκαμε".

Για το αν θεωρεί ότι οι διακρίσεις της Ντρισμπιώτη και της Φιλτισάκου θα φέρουν τη στήριξη από την πολιτεία: "Όχι δεν πιστεύω, γιατί είναι η έκτη Ολυμπιάδα που ολοκλήρωσα και έχουν έρθει και σε προηγούμενες Ολυμπιάδες πολύ μεγάλες διακρίσεις και δεν έχει έρθει τίποτα. Το πρόβλημα είναι θεσμικό, δεν είναι οικονομικό. Αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα θεσμικά και αν δεν τηρηθούν σε αυτή τη χώρα οι θεσμοί, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Τα λεφτά υπάρχουν, διατίθενται λάθος και δυστυχώς, αυτό που εμείς θεωρούμε λάθος, αυτοί το θεωρούν σωστό, γιατί κοιτάνε το πολιτικό όφελος και όχι την ουσία του αθλητισμού, που είναι η μέγιστη επίδοση του αθλητή και γι' αυτό τον λόγο διατίθενται και τα χρήματα".

Για το αν αισθάνετε δικαιώση που έφερε αυτά τα αποτελέσματα παρά τη μηδαμινή συνεισφορά της πολιτείας: "Αυτό είναι μια δικαίωση και γι' αυτό εμένα δεν με παίρνει το παράπονο, γιατί πλέον έχει γίνει γούρι κάτι τέτοιο και λέω, εφόσον το ζούμε μόνοι μας και προπονούμε, γιατί να μην συνεχιστεί και γιατί άλλωστε να το μοιραστούμε με κάποιους που έρχονται μόνο για τη φωτογραφία δίπλα μας".

Για το μέλλον: "Με τις βάσεις που βάλαμε φέτος και του χρόνου που μπαίνουν τα 35 χιλιόμετρα και στο Παγκόσμιο που θα γίνει το Ιούνιο στο Όρεγκον και στο Παγκόσμιο που θα γίνει στο Μόναχο τον Αύγουστο, οπότε οι συγκεκριμένες αθλήτριες που είδαμε μαζί σήμερα στα 20 χιλιόμετρα, λογικά θα σπάσουν άλλες στα 20 και άλλες στα 35.

Οι ευκαιρίες θα είναι περισσότερες, για την Αντιγόνη πιστοποίησα ότι είναι η τρίτη Ευρωπαΐκα και στα 20 χιλιόμετρα και αν αναλογιστούμε, ότι είναι μέσα στις δύο καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο στον κλειστό στίβο και είναι πρώτη στα 35 χιλιόμετρα, όγδοη στους Ολυμπιακούς και όλα αυτά γιατί εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε εκείνο που αγαπάμε λίγο πιο σοβαρά, νομίζω ότι κάτι σημαίνει".

Για τη στήριξη που δέχθηκε από τους κατοίκους στο Άστρος: "Εκείνο που θα πω είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η πολιτική, είναι ο απλός άνθρωπος, οι άνθρωποι που είναι δίπλα μας και εννοώ εκτός των συγγενών, που μας αγκαλιάζουν και μας δείχνουν την αγάπη τους και αυτό είναι το μεγαλύτερο.

Κάναμε προετοιμασία στο Άστρος και οι άνθρωποι που βλέπανε πρώτη φορά τα κορίτσια, καταλαβαίνανε τις ανάγκες και μας γεμίζανε με ότι είχε ο καθένας, από αβγά, πορτοκάλια, ένα χειροκρότημα, μια καλή τύχη και αυτό είναι τελικά που φέρνει αποτέλεσμα. Τα άλλα είναι για να συζητάμε".

Για τους πυρόπληκτους και τις δύσκολες στιγμές που ζουν: "Εκείνο που θέλω να πω στους πυρόπληκτους, επειδή πραγματικά ζουμε τραγικές στιγμές σαν Ελλάδα, όποια κυβέρνηση και αν έχουμε πάντα δεν θα επαρκεί να μας σώσει.

Πρέπει να σηκώνουμε τα μανίκια μόνοι μας, γιατί εμείς είμαστε στο κράτος, να στηριζόμαστε στα πόδια μας, αλλά και να απαιτούμε από τους πολιτικούς αυτό πρέπει, αλλά πρώτα εσείς.

Ακόμα και εσείς που χάσατε τα σπίτια σας, υγεία να έχουμε και θα ξαναχτιστούν, δύσκολα, αλλά θα ξαναγίνουν. Και να φυτέψετε πάλι τα δέντρα εκεί που τα βρήκατε. Και εμείς μαζί σας".

Για τους στόχους του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Παρισίου: "Στο Παρίσι θα ήθελα να δω και τις πέντε κοπέλες που έχω στο γκρουπ, μιλάω για τη μεγάλη άτυχη που θα μπορούσε να είναι και εδώ, τη Χριστίνα Παπαδοπούλου".

Για το παιδί μου - γιατί εγώ το μεγάλωσα - την Ευσταθία Κουρκουτσάκη και μια άτυχη λόγω τραυματισμού που δεν μπορούσε να συνέλθει, τη Σοφία Αλικανιώτη και να τις έχω όλες μαζί. Στην καθημερινότητα να τσακωνόμαστε, αλλά την ώρα του αγώνα να κάνουν όλες τη διαφορά, γιατί είναι όλες ταλαντούχες και το θέλουν πολύ".

Για το αν επιτευχθεί το "5 στα 5": Αυτό είναι ένα όνειρο για μένα και βέβαια να ξέρετε ότι η μια τραβάει, στηρίζει την άλλη. Ο ανταγωνισμός φέρνει και τη διάκριση, αλλά εμένα επειδή με ενδιαφέρει και το αγώνισμα σαν βάση, νομίζω ότι η ουσία εκεί κρύβεται και ότι οι μεγάλες εμφανίσεις, όπως αυτές της Αντιγόνης πιστοποιούν ότι όταν υπάρχει καλό κλίμα, υπάρχει και κορυφή".

*Σε συνεργασία του SPORT24 με το Sportsfeed.gr

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ