ΣΤΙΒΟΣ

Το ρόλο του συμβουλάτορα με αδρά αμοιβή κατέχει ο διασημότερος προπονητής στίβου στον κόσμο

Το ρόλο του συμβουλάτορα με αδρά αμοιβή κατέχει ο διασημότερος προπονητής στίβου στον κόσμο
Γκριν-Μπόλντον

Ο Τζον Σμιθ έγινε παγκοσμίως γνωστός ως ο προπονητής του Μορίς Γκριν. Τελειοποίησε την καριέρα του Άτο Μπόλντον, ενώ για μικρό χρονικό διάστημα δούλεψε και με τη Μαρί Ζοσέ Περέκ.

Τώρα ήρθε η ώρα να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις τους και στον αραβικό λαό. Ο Αμερικάνος προπονητής βρίσκεται στη Ντόχα και επιβλέπει την προετοιμασία της ομάδας της Σαουδικής Αραβίας.

" Θέλω να κερδίσω τα πάντα", είπε ο Σμιθ αναφερόμενος στα "πουλέν" του από τη χώρα της Μέσης Ανατολής για να συμπληρώσει " όταν ένα άτομο κερδίζει, τότε αυτό εξαπλώνεται σαν το κρύο. Αυτό πρέπει να κάνουμε στη Ντόχα, να αρπάξουμε ένα κρύωμα και μετά να ζεσταθούμε!".

Πριν από λίγα χρόνια, ο Σμιθ εντόπισε τον πρωταθλητή των 400 μέτρων με εμπόδια, Χαντί Σουαάν Αλ Σομαϊλί και ξεκίνησε συνεργασία μαζί του.

Ο Αλ Σομαϊλί κέρδισε αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, αυτό που χρειαζόταν ο Σμιθ για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ζάμπλουτων Σαουδάραβων.

Ο Αμερικάνος βγάζει πολλά χρήματα, περισσότερα από όσα θα μπορούσε να φανταστεί, αφού εργάζεται ως σύμβουλος της ομοσπονδίας στίβου της χώρας και βέβαια, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον... εργοδότη του.

πρίγκιπας (Ναουάφ μπιν Μοχάμεντ Αλ Σαουάντ) είναι τρελός για τον αθλητισμό, όχι απλώς ένας φίλαθλος. Έχει μεγάλες βλέψεις για το παρόν και το μέλλον του στίβου στη Σαουδική Αραβία".









ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ