ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Τεντόγλου: Νίκη και αποθέωση για τον Μίλτο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου

2023 / 2  (  / EUROKINISSI)
2023 / 2 ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίλτος Τεντόγλου, όπως ήταν αναμενόμενο, επικράτησε στο μήκος με καλύτερο άλμα στα 8,20μ. και γνώρισε την αποθέωση από χιλιάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΣΕΦ για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Την ευκαιρία να αγωνιστεί μπροστά στο ελληνικό κοινό είχε το βράδυ της Κυριακής (19/02) ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο σπουδαίος Έλληνας πρωταθλητής, όπως ήταν αναμενόμενο, επικράτησε στο μήκος.

Στο πρώτο του άλμα προσγειώθηκε στα 7,95μ., το δεύτερο το έβγαλε άκυρο, αλλά στο τρίτο πέταξε στα 8,20μ. Στη συνέχεια έκανε ένα ακόμα το οποίο μετρήθηκε στα 7,96μ. για να ολοκληρώσει τον αγώνα του γνωρίζοντας την αποθέωση από χιλιάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΣΕΦ για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Δεύτερος ήταν ο Νίκος Σταματονικολός του ΓΣ Ηλιούπολης ο οποίος είχε καλύτερο άλμα στα 7,54μ., ενώ τρίτος ήταν ο Αλέξης Αργυρόπουλος του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με 7,22μ.

Στις γυναίκες η Βασιλική Χαϊτίδου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας. Η πρωταθλήτρια του ΠΑΟΚ στο πέμπτο της άλμα “προσγειώθηκε” στα 6,14 μ. και άφησε πίσω της την Αναστασία Σαρλάνη (ΑΕ Μεσογείων Αμεινία) με 5,92 μ. και το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ναταλία Μπέση (ΓΣ Πρωτέας Ηγουμενίτσας) με την ίδια επίδοση.

Νίκη Αναγνώστου στα 3.000 μ. και νταμπλ στη διοργάνωση

Μια ανάσα από το φετινό του ρεκόρ βρέθηκε ο Μάριο Αναγνώστου (Αν. Λαμίας) νικητής στα 3.000 μ. με 8.09.53. Ο αθλητής του Σάββα Κουμπούρα έκανε το νταμπλ στη διοργάνωση, αφού χθες ήταν νικητής και στα 1.500 μέτρα. Δεύτερος με 8.17.11 και νέο ατομικό ρεκόρ ήταν ο Παναγιώτης Πετρουλάκης (ΓΑΣ Ιλισσός) και στην τρίτη ο Νέστορας Κολιός (ΑΓΣΙ) με 8.20.26.

Ατομικό ρεκόρ για τον Γκαραγκάνη στα 200 μέτρα

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) από την αρχή της σεζόν έδειξε βελτιωμένος και σε θέση να κυνηγήσει επιδόσεις κάτω από τα 21.00. Ο αθλητής του Χρήστου Κατσίκα αναδείχθηκε σήμερα νικητής στα 200 μ. με 21.17 και μπορεί να μην κατέβηκε τα 21.00, όμως, έδειξε πως το καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός.

“Περίμενα κάτι καλύτερο σήμερα, ωστόσο είμαι ικανοποιημένος με την παρουσία μου σήμερα. Είχα λίγο άγχος να τα πάω καλά και ίσως αυτό να με επηρέασε. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την πορεία μου στη θερινή σεζόν. Ευχαριστώ τον Μίλτο Τεντόγλου που συγκέντρωσε σήμερα χιλιάδες ανθρώπους στην εγκατάσταση. Η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά μοναδική. Δεν έχω ξανά ζήσει κάτι ανάλογο σε πανελληνίους αγώνες. Είναι τέλειο που τόσοι άνθρωποι ήρθαν να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση και να ενθαρρύνουν τις προσπάθειές μας”, είπε ο αθλητής.

Φετινό ρεκόρ σημείωσε ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΠΑΟ) με 21.37 και το χάλκινο ο νεαρός Πέτρος Παπαγιάννης (Βιτσέντζος Κορνάρος) με 21.76. Ο 18χρονος αθλητής βρέθηκε πολύ κοντά στο όριο πρόκρισης για την Ιερουσαλήμ, το οποίο είναι 21.60.

Μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μ. Γυναικών Κ18 από την Ντούγκου

Ενα πανελλήνιο ρεκόρ που άντεχε από το 1989 καταρρίφθηκε σήμερα στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου. Η Βεατρίκη – Καλυψώ Ντούγκου (ΑΣ Ρήγας) ήταν τέταρτη στην κατάταξη με 25.06 και βελτίωσε το 25.03 της Μαρίνας Βασαρμίδου από το 1989.

Η νεαρή αθλήτρια του Άρη Θεσσαλονίκης καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς είχε πολύ καλές εμφανίσεις στα 60 μ. και σήμερα επιβεβαίωσε την καλή της κατάσταση και στα 200 μέτρα.

Σπουδαίο νταμπλ για την Βασιλείου

Η Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) μετά τη νίκη της στο βασικό της αγώνα, τα 400 μ., επικράτησε σήμερα και στα 800 μ. σημειώνοντας το πρώτο της νταμπλ στη διοργάνωση. Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε σε 2.09.06 και άφησε πίσω της την πρωταθλήτρια του αγωνίσματος Ανθή Κυριακοπούλου (ΠΑΟ).

Η Βασιλείου, η οποία ήταν νικήτρια και την περσινή σεζόν, άφησε την Κυριακοπούλου να ηγηθεί της κούρσας και στα τελευταία 60 μέτρα με ένα δυνατό σπριντ έκανε την αντεπίθεση και πήρε τη νίκη. Η Κυριακοπούλου υποχώρησε στα τελευταία μέτρα και τερμάτισε τρίτη σε 2.10.85, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η ΓεωργίαΜαρία Δεσπολάρη με σε 2.10.06.

Ο Χρήστος Κοτίτσας το χρυσό στα 800 μ.

Την κούρσα που δεν είχε καταφέρει να κάνει μέχρι σήμερα, ο Χρήστος Κοτίτσας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) την έκανε σήμερα στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Ο έμπειρος αθλητής διένυσε την απόσταση σε 1.49.68 και έφτασε εύκολα στη νίκη στο 37ο πρωτάθλημα στην τρίτη διαδοχική του νίκη στη διοργάνωση. Δεύτερος ήταν σήμερα ο Γιώργος Ματζαρίδης (Πολυνίκης Ορεστιάδας) με 1.51.43 και τρίτος ο Πέτρος Παπαιωάννου (ΠΓΣ) με 1.53.04.


TAGS ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ