ΣΤΙΒΟΣ

Πέθανε ο θρυλικός σφυροβόλος Γιούρι Σέντιχ σε ηλικία 66 ετών

USSRs Yuri Sedykh is about to throw his hammer to win gold medal on set new world and Olympic records at Moscow Olympic in Moscow, July 31, 1980. He throws his hammer, 80 meter.  (AP Photo)
USSRs Yuri Sedykh is about to throw his hammer to win gold medal on set new world and Olympic records at Moscow Olympic in Moscow, July 31, 1980. He throws his hammer, 80 meter. (AP Photo) ASSOCIATED PRESS

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 66 ετών ο θρυλικός σφυροβόλος Γιούρι Σέντιχ κάτοχος μέχρι σήμερα του παγκοσμίου ρεκόρ από το 1986!

Πιο φτωχός είναι ο χώρος του Παγκόσμιου στίβου αφού ο Γιούρι Σέντιχ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 66 ετών.

Πρόκειται για τον καλύτερο σφυροβόλο όλων των εποχών ο οποίος αγωνίστηκε από το 1976 μέχρι το 1991 τη Σοβιετική Ένωση και από το 1992 μέχρι το 1995 για την Ουκρανία.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το θάνατό του δεν έχουν γίνει γνωστές και την είδηση έκανε γνωστή ο Ιγκόρ Νικούλιν.

Κατά τη διάρκεια της τεράστιας καριέρας του ο Σέντιχ κατέκτησε δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια το 1976 στο Μόντρεαλ και το 1980 στη Μόσχα και ένα ασημένιο στη Σεούλ το 1988.

Από εκεί και πέρα μέχρι και σήμερα κατέχει το Παγκόσμιο ρεκόρ με το 86.74μ που έκανε το 1986 να παραμένει ακατάρριπτο, ενώ ήταν αυτός που καθιέρωσε τη βολή με τρεις περιστροφές αντί για τέσσερις που γίνονταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Συνολικά στην καριέρα του έσπασε έξι φορές το παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ πέρα από τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο παλμαρέ του υπάρχουν ακόμα δύο χρυσά από ένα σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ