ΣΤΙΒΟΣ

Πανελλήνιο στίβου: Μεγάλη κούρσα από την Βασιλείου, αγγίζει την πρόκριση στο Παγκόσμιο η Γκούσιν

Πανελλήνιο στίβου: Μεγάλη κούρσα από την Βασιλείου, αγγίζει την πρόκριση στο Παγκόσμιο η Γκούσιν
INTIME SPORTS

Η Ειρήνη Βασιλείου έκανε τη γρηγορότερη κούρσα της από το 2019 και επικράτησε με 52.32 στα 400μ. Κοντά στην πρόκριση στο Παγκόσμιο η Γκούσιν.

Η Ειρήνη Βασιλείου μπορεί μέχρι σήμερα να έχει επιλέξει να κάνει λίγες κούρσες στα 400 μ., ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να κάνει τη γρηγορότερη κούρσα της από το 2019.

Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε πρώτη στα 400 μ. σε 52.32 κι έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η Βασιλείου έκανε μόλις τη δεύτερη κούρσα της στη σεζόν. Μάλιστα η αθλήτρια αποφάσισε τελευταία στιγμή να μπει στα 400 μ., αφού ο αρχικός της προγραμματισμός ήταν να κάνει 800 μέτρα.

Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ) που τερμάτισε τα 400 μ. και άφησε στην ιστορία το 53.25, που είχε από το 2017. Η αθλήτρια παρότι έκανε το πέμπτο της 400άρι στη σεζόν έδειξε έχει περιθώρια βελτίωσης.

Η αθλήτρια του Ανδρέα Λιναρδάτου διεκδικεί την πρόκριση μέσω του ράνκινγκ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η σημερινή της εμφάνιση αναμένεται να της δώσει πολύτιμους βαθμούς.

Το χάλκινο μετάλλιο με 53.78 πήγε στη Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάδα Πάτρας), που βρίσκει σε κάθε αγώνα το ρυθμό της, μετά τους τραυματισμούς των περασμένων ετών. Σε καλή κατάσταση έδειξε τόσο η Ευαγγελία Ζυγόρη (ΓΣ Γλυφάδας) όσο και η Άννα Κιάφα (ΓΣ Κηφισιάς) που κατέλαβαν την 4η και 5η θέση στην τελική κατάσταση με 54.22 και 54.23. Οι αθλήτριες έδειξαν πως είναι σε καλή κατάσταση και ενόψει των υποχρεώσεων τους με την σκυταλοδρομία 4Χ400 μέτρα. "Ήρθα για να τρέξω 800 μ. αλλά χθες το βράδυ πήρα απόφαση να τρέξω στα 400 μ. και καλά έκανα. Ο χρόνος μου είναι πολύ καλός, αλλά ενώ πέρσι είχα διάφορες αγωνίες φέτος είμαι πιο απελευθερωμένη και δοκιμάζω διαφορετικά πράγματα σε σχέση με τα αγωνίσματα και έρχονται καλές επιδόσεις", είπε η Ειρήνη Βασιλείου.

Από την πλευρά της η Ανδριάνα Φέρρα δήλωσε: "Χαίρομαι για το ατομικό ρεκόρ πολύ αλλά έχω καλύτερους χρόνους στα πόδια μου το ότι βγήκε αυτή η επίδοση με τέτοια αγωνιστική κούραση μου δείχνει πολλά".

Νίκη και ρεκόρ για τον Ντέτσικα

Ο Γιάννης Ντέτσικας για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα ημέρες βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στα 400 μ., αφού έτρεξε σε 46.93, στη πρώτη σειρά του αγωνίσματος και άφησε πίσω του το 46.96 του Βαλκανικού Πρωταθλήματος. Ο αθλητής πέτυχε το ζητούμενο, που ήταν να επαναλάβει κούρσα κάτω από τα 47.00, αφού ο βασικός του στόχος είναι να σταθεροποιηθεί σε αυτές τις επιδόσεις. Δεύτερος με 47.85 ήταν ο Σπύρος Δουκατέλης (ΓΣ Κερκυραϊκός) και τρίτος ο αθλητής της κατηγορίας Κ20, Νικολίν Ντερβίση (ΝΓΣ Ηρακλής) με 47.89 και νέο ατομικό ρεκόρ.

"Ήταν κούρσα ταχύτητας, πήγα γρήγορα πραγματικά κάτω από 12’’ στα τελευταία 100μ . Τώρα πλέον χαλαρώνω και ο επόμενος στόχος οι Μεσογειακοί Κ23", είπε ο Ντέτσικας.

Η Γκούσιν "κλείνει" θέση για Όρεγκον

Η Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) πήρε τη νίκη στο ύψος και φαίνεται να "κλείδωσε" θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου πέρασε το 1,87 μ. με την πρώτη προσπάθεια, ωστόσο στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει μία φορά το 1,89 μ. και δύο τα 1,91 μ., ύψη στα οποία επέλεξε να συνεχίσει. Η αθλήτρια πλέον στρέφει την προσοχή της στους Μεσογειακούς Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν στις 30 Ιουνίου

"Γενικά ταλαιπωρούμε με τις πολλές προσπάθειες και από το πρόβλημα έχω στο γόνατο. Γι' αυτό και προτιμώ να ξεκινώ από «ψηλά». Σήμερα ξεκίνησα από το 1.81μ, έκανα 7-8 άλματα και γενικά είχα πρόβλημα. Το ιδανικό για μένα είναι να κάνω 5—6 άλματα. Είμαι σε φάση συντήρησης ενόψει Μεσογειακών Αγώνων", είπε η Γκούσιν.


Δεύτερη ήταν η Δέσποινα Μαλταμπέ (Αμεινείας Μεσογείων) με 1,85 μ. και τρίτη η Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 1,81 μέτρα. Η Ελευθερία Χριστογεώργου (ΓΣ Κηφισιάς) δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε, αφού έμεινε στο 1,79 μ., ωστόσο θα έχει την ευκαιρία για μια καλύτερη παρουσία στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Νίκη με ρεκόρ για Κοτσαχείλη

Η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη (Πανιώνιος) έφτασε στις τέσσερις νίκες στη διοργάνωση, τερματίζοντας τα 3.000 μ. στιπλ σε 10.17.80. Η αθλήτρια συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 10.22.66 από το 2019. Δεύτερη με 10.34.96 ήταν η Ζωή Ανδρικοπούλου (ΑΟ Μυκόνου) και τρίτη η Ευγενία Παπαδημάτου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου) με 10.38.79.

"Επιτέλους σήμερα έβγαλα αυτό που κάνω στην προπόνηση. Μέχρι τώρα οι αγώνες δεν μου έβγαιναν για διάφορους λόγους. Το αρνητικό της κούρσας ήταν ότι έτρεχα χωρίς συναγωνισμό. Δεν έχω άλλους αγώνες για τη σεζόν", είπε η Κοτσαχείλη.

Ο...μικρός τη νίκη στα 1.500 μέτρα

Στα 1.500 μ. ο έφηβος Πέτρος Παπαιωάννου (ΠΓΣ) έφτασε σε μια σπουδαία νίκη στην κατηγορία Ανδρών τερματίζοντας σε 3.51.44. Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ έκανε καλή κούρσα και φάνηκε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του να αντιδράσουν στα τελευταία μέτρα. Δεύτερος με 3.51.78 ήταν ο Μάριος Ανγνώστου (ΑΣ Αναγέννηση Λαμίας) και τρίτος ο Παναγιώτης Παπαιωάννου (ΓΑΣ Ιλισσός) με 3.52.35.

Πρώτη νίκη για την Κουτλή
Την πρώτη της νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πέτυχε σήμερα η Κατερίνα Κουτλή (ΓΣ Ηλιούπολης), που τερμάτισε τα 1.500 μ. σε 4,32,27. Η αθλήτρια επέλεξε από τα πρώτα μέτρα να τεθεί επικεφαλής της κούρσας και τελικά κατάφερε να στεφθεί νικήτρια. Στα τελευταία 80 μ. η Αναστασία Μαρινάκου (ΠΑΟ) έκανε την αντεπίθεση της, πέρασε μπροστά, ωστόσο σκόνταψε και έπεσε πριν προλάβει να περάσει τη γραμμή τερματισμού. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ντενίσα Μπάλα (ΠΓΣ) με 4.33.25 και το χάλκινο η Ανθή Κυριακοπούλου (ΠΑΟ) με 4.37.67.

Η Κορένεβα νικήτρια στο τριπλούν
Η Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς) κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και μάλιστα στο τριπλούν, σε ένα αγώνισμα με το οποίο ασχολήθηκε για πρώτη φορά φέτος. Η αθλήτρια σημείωσε 13,62 μ. (-0,2) και άφησε στη δεύτερη θέση την Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος) με 13,53 μέτρα. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Χριστίνα Αλβερτσιάν (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 12,59 μ. (0,3).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ