ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου: Η Κατερίνα Στεφανίδη πέταξε στα 4.75 μ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, πανηγυρίζει μετά από άλμα της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα
Η Κατερίνα Στεφανίδη, πανηγυρίζει μετά από άλμα της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα EUROKINISSI SPORTS

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε την καλύτερη επίδοση στον τελικό του άλματος επί κοντώ, περνώντας τα 4.75 μ. και δείχνοντας ότι είναι σε καλή κατάσταση, ενόψει του αυριανού (06/06) διεθνούς μίτινγκ για το Diamond League. Στα 4.65 μ. η επίδοση της Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία κέρδισε τον αγώνα.

Στην πρώτη μέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου το οποίο διεξάχθηκε στην Πάτρα, έγινε ο τελικός του άλματος επί κοντώ, ο οποίος μαγνήτισε τα βλέμματα του κοινού.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε την καλύτερη επίδοση, πετώντας πάνω από τα 4.75 μ., ωστόσο συμμετείχε εκτός συναγωνισμού στον τελικό, καθώς δεν συμμετείχε στους προκριματικούς αγώνες, προκειμένου να είναι ξεκούραστη για το τουρνουά της Diamond League στην Ιταλία, το οποίο θα διεξαχθεί αύριο (06/06).

Η "Μεγάλη Αικατερίνη" του ελληνικού στίβου επιχείρησε τρία άλματα και στα 4.85μ. αλλά δεν κατάφερε να τα υπερβεί. Πρώτη στον τελικό τερμάτισε η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία πέρασε τα 4.65 μ. με την επίδοσή της, επίδοση που κατέγραψε και η Ελένη Πόλακ, ωστόσο τερμάτισε δεύτερη λόγω περισσότερων προσπαθειών.

Τόσο η Κατερίνα Στεφανίδη, όσο και η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασαν τα 4.55 μέτρα με την πρώτη τους προσπάθεια και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση.

Η Κυριακοπούλου πέρασε με την πρώτη προσπάθεια και τα 4.65 και μάλιστα το πανηγύρισε έξαλλα, καθώς αυτή η επίδοση της χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο τέλος.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ανέφερε αμέσως μετά τη λήξη του αγωνίσματος: "Τα άλματά μου στο 4,85 μ. ήταν πολύ καλά, παρότι όταν έμεινα μόνη στον αγώνα ένιωσα λίγο να πέφτω".

"Ο συναγωνισμός με τα κορίτσια ήταν πολύ βοηθητικός για εμένα, αφού γενικά χάνω το κέφι μου όταν δεν υπάρχει ενδιαφέρον στον αγώνα με αποτέλεσμα να μην αποδίδω όσο πρέπει. Είμαι καλά, συνεχίζω τους αγώνες μου με υψηλές προσδοκίες για το υπόλοιπο της σεζόν".

Ενώ από την πλευρά της η Νικόλ Κυριακοπούλου ανέφερε: "Καταφέραμε με τον προπονητή μου (Φώτης Στεφανή) να καλύψει σε πολύ σύντομο διάστημα την προπόνηση που χάθηκε μετά τον κορονοϊό".

"Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση, στον πρώτο στην ουσία αγώνα μου στη σεζόν. Θα ήθελα να κάνω κάποιους αγώνες τον επόμενο μήνα, περίπου τρεις με τέσσερις μέχρι μέσα Ιουλίου".

Εύκολα την πρωτιά η Ραφαέλα Σπανουδάκη στα 100 μέτρα γυναικών

Η Ραφαέλα Σπανούδακη κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση την πρώτη θέση στα 100 μέτρα γυναικών, τερματίζοντας με επίδοση 11.46, η οποία δεν την άφησε χαρούμενη, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ.

Την δεύτερη θέση στα 100μ. κατέλαβε η Κατερίνα Δαλάκα (ΑΕΚ) με επίδοση 11.59 που είναι ατομικό της ρεκόρ, ενώ τρίτη ήταν η Μαρία Γάτου (ΠΑΟΚ) με επίδοση 11.67.

Πρώτος στα 100 μέτρα ανδρών ο Ιωάννης Νυφαντόπουλος

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) τερμάτισε σε 10.54 τα 100 μ. και αναδείχθηκε πρωταθλητής για τέταρτη διαδοχική χρονιά, παρότι έκανε κακή εκκίνηση.

Δεύτερος τερμάτισε ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) που σημείωσε 10.56, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Θοδωρής Βροντινός (ΠΑΟΚ) με 10.61.

Πρωταθλήτρια η Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία γυναικών

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου του ΓΣ Ηλιούπολης, πέτυχε την 11η νίκη της σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, πετώντας τη σφαίρα στα 58,17 μετρά. Δεύτερη αναδείχθηκε η Σοφία Κεσσίδη (ΑΣ Κένταυρος), με βολή στα 52,22 μέτρα, επιβεβαιώνοντας την καλή κατάσταση, ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ τρίτη ήταν η Δέσποινα Φιλιππίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με επίδοση 50,05 μέτρα.

Πρώτος ο Μιχάλης Κιάφας στα 110μ. μετ' εμποδίων

Ο πρωταθλητής των συνθέτων Μιχάλη Κιάφας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), έκανε την ταχύτερη επίδοση (14.46) και τερμάτισε πρώτος, αφήνοντας πίσω του, τους Παύλο Μποϊτσιο (ΣΚΑ Δράμας) με 14.50 και Γιάννη Καμαριανό (Ολυμπιακή Δομή) με 14.65.

Με αυτή του την επίδοση, ο Κιάφας έπιασε το όριο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και παράλληλα βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ.

Πρωταθλητής ο Μιχάλης Παππάς στα 400 μ. ανδρών

Στα 400μ. ανδρών, ο Μιχάλης Παππάς (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) ήταν νικητής με 47.27 και ο Γιάννης Ντέτσικας (Ρόδος Σταματίου) αναδείχθηκε με επίδοση 47.43 47.43 που είναι όριο για το Ευρωπαϊκό νέων. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Λαμπρόπουλος (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), συμπαίκτης του Μιχάλη Παππά με επίδοση 48.09.

Πρώτη στα 400 μέτρα γυναικών η Ειρήνη Βασιλείου

Η Ειρήνη Βασιλείου (ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας) αναδείχθηκε πρώτη στον τελικό των 400 μέτρων γυναικών, με εντυπωσιακή κούρσα στο τέλος, τερματίζοντας με 52.89 επίδοση.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Ανδριάννα Φέρρα (ΟΣΦΠ) με χρόνο 53.33, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κορίνα Πολίτη με επίδοση 54.13.

Νικητής του τριπλούν ο Νίκος Ανδρικόπουλος

Για πρώτη φορά στέφθηκε πρωταθλητής της Ελλάδας ο Νίκος Ανδρικόπουλος (Αρμενίας Μεσογείων), στο τριπλούν ανδρών, τερματίζοντας με επίδοση, 16.05 μέτρα. Ακολούθησαν οι Αλέξανδρος Αθανασίου (ΓΣ Σέρρες 93) με 15,93 μ. (0,2) και Δημήτρης Μονόπωλης (ΓΣ Κερκυραϊκός) με 15,60 μέτρα.

Από τον τελικό απουσίαζαν οι Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων) και Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ), λόγω προβλημάτων τραυματισμού.

Ο Φραντζεσκάκης διατήρησε τα σκήπτρα του στη σφυροβολία

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) έκανε την καλύτερη επίδοση στον τελικό της σφυροβολίας, καθώς έριξε τη σφύρα του στα 76,05 μέτρα. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με επίδοση 73.62 μέτρα, ενώ τρίτος με ατομικό ρεκόρ αναδείχθηκε ο Ορέστης Ντουσάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), ο οποίος έστειλε τη σφύρα στα 69.06 μέτρα.

Η Τατιάνα Γκούσιν πήρε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Άλμα επί κοντώ

Η έμπειρη άλτρια, Τατιάνα Γκούσιν, ξεπέρασε τα 1.91 μέτρα, η οποία ήταν η καλύτερη επίδοση του τελικού, με αποτέλεσμα να την ανεβάσει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

"Έχω κάνει τρεις αγώνες χωρίς παυσίπονα και αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Έχω μάθει να διαχειρίζομαι τον πόνο, έχω βρει το παπούτσι που με βολεύει και όλα αυτά με έχουν απελευθερώσει ώστε να πηγαίνω όλο και καλύτερα. Τα άλματα στο 1,94 μ. ήταν καλά και πιστεύω πως αν συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό θα έρθουν σύντομα", δήλωσε η πρωταθλήτρια Ελλάδας, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Η Ιωάννα Ζάκκα (ΑΟ Φιλοθέης) κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 1,87 μ, ενώ την επίδοση του 1.83 πέτυχαν οι Αλίκη Βαγγέλη (ΑΟΜ) και Δέσποινα Μαλταμπέ (Αμεινίας Μεσογείων).

Πρωταθλήτρια στο τριπλούν η Σπυριδούλα Καρύδη

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραΐκος ΓΣ) είχε την καλύτερη επίδοση, πιάνοντας τα 13.98 μέτρα. Η Χριστίνα Αλβερτσιάν (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ήταν 2η με 12,98 μ. και η Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς) τρίτη με 12,90 μέτρα.

Η 18χρονη Σωτηρία Ράπτη (ΑΓΣΙ) έκανε πολύ καλό αγώνα και με 12,87 μ. (0,6) στο τρίτο της άλμα έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και πλέον υπολείπεται μόλις τρία εκατοστά από το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Κυριάκος Ζώτος βγήκε πρώτος σε έναν από τους καλύτερους τελικούς της σφαιροβολίας στην ιστορία

Ο Κυριάκος Ζώτος (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στη σφαιροβολία, καθώς σημείωσε την καλύτερη επίδοση, 20.34 μέτρα.

Ο Νικόλας Σκαρβέλης (ΓΣ Τρικάλων) αναδείχθηκε δεύτερος με 20,15 μ., στον τέταρτο αγώνα του στη σεζόν με βολή πάνω από τα 20,00 μέτρα, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος)με επίδοση 19,78 μέτρα.

Πρωταθλητής ο Χρήστος Παπούλιας στα 1.500 μέτρα ανδρών

Ο Χρήστος Παπούλιας (ΠΑΟ) κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να σπάσει το μοναδικό σερί του Ανδρέα Δημητράκη, που είχε 10 νίκες στην απόσταση.

Ο αθλητής του Παναθηναϊκού τερμάτισε σε χρόνο 1:45:91. Ο Δημητράκης (Παναξιακός) έμεινε στην τρίτη θέση με 3.48.95, αφού στα τελευταία μέτρα έχασε έδαφος από τον έφηβο Παναγιώτη Πετρουλάκη (ΓΑΣ Ιλισσός), ο οποίος τερμάτισε σε 3.48.42 και έπιασε το όριο (το είχε ήδη στα 3.000 μ.), για το Ευρωπαϊκό Κ20.

Πρωταθλήτρια στα 1.500 μέτρα γυναικών η Ανθή Κυριακοπούλου

Στα 1.500 μ. των Γυναικών η Ανθή Κυριακοπούλου (ΓΣ Γλυφάδας) έκανε πολύ καλή κούρσα και με 4.19.82 πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού. Η αθλήτρια του Μανώλη Χάντζου έτρεξε κοντά στο ατομικό της 4.18.87.

Στη δεύτερη θέση του αγωνίσματος τερμάτισε η Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων) με 4:21:92 και στην τρίτη η Κατερίνα Κουτλή (ΓΣ Ηλιούπολης) με 4.31.41.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τη σκυταλοδρομία των ανδρών στα 4χ100 μέτρα

Οι αθλητές του ΠΑΟΚ τερμάτισαν πρώτοι στη σκυταλοδρομία στα 42.11 και κατέκτησαν το πρωτάθλημα στον αγώνισμα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο ΓΣ Ελ Βενιζέλος με 42.13 και τρίτος ΓΣ Κηφισιάς 42.32.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου πρωταθλήτρια στο 100 μέτρα μετ' εμποδίων

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος) ήταν αυτή που "έκοψε πρώτη το νήμα" στο αγώνισμα των 100 μέτρων μετ' εμποδίων, τερματίζοντας με χρόνο13.26. Δεύτερη τερμάτισε η Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακ.) με 13.93 και τρίτη Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑ Καβάλας) 14.13.

Η Ελίνα Τζένγκο ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με επίδοση που αναζητούσε καιρό

Η Ελίνα Τζένγκο έστειλε το ακόντιο στα 60,45 μ., επίδοση που της χάρισε την πρώτη θέση, ενώ έδειξε ότι μπορεί να πετύχει ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις στο μέλλον.

Ο ΑΟ Κάλλιστος πήρε την πρώτη θέση στην σκυταλοδρομία 4χ100 των γυναικών

Τα κορίτσια του ΑΟ Καλλίστου τερμάτισαν στην πρώτη θέση με χρόνο 47.90. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο ΦΣ Κηφισιάς με 48.25, ενώ τρίτος τερμάτισε Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος.

TAGS ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ