ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο στίβου: Εκτός τελικού η Σκαρβέλη

Η Σταματία Σκαρβέλη
Η Σταματία Σκαρβέλη 2022 AP PHOTO/DAVID J. PHILLIP

Δεν μπόρεσε να κάνει τη βολή που θα ήθελε η Σταματία Σκαρβέλη και έτσι έμεινε εκτός τελικού στη σφυροβολία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Όρεγκον.

Η Σταματία Σκαρβέλη δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε στον προκριματικό της σφυροβολίας, αφού δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στις σταθερές εμφανίσεις της σεζόν και να διεκδικήσει μια θέση στις 12 καλύτερες του κόσμου στο Παγκόσμιο του Όρεγκον.

Η νεαρή αθλήτρια ολοκλήρωσε τον αγώνα της με βολή στα 67,20 μ. από την πρώτη της προσπάθεια, ενώ είχε ακόμη βολές στα 66,56 μ. και 64,39 μ. και κατέλαβε την 26η θέση στο σύνολο. Η 12άδα του τελικού έκλεισε με βολή στα 70,87 μ., που ήταν στις δυνατότητες της αθλήτριας μας.

Η Σκαρβέλη θα επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου θα συνεχίσει την προετοιμασία της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Το όριο των 73,50 μ. πέτυχαν τέσσερις αθλήτριες. Η σφυροβολία θα δώσει νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια, αφού στον τελικό δεν είναι καμία από τις τρεις της προηγούμενης διοργάνωσης.

Παρόλα αυτά το χρυσό μετάλλια αναμένεται να μείνει στις ΗΠΑ, δεδομένο του ότι Κασαναβόιντ και Άντερσεν με 74,46 μ. και 74,37 μ., σήμερα, είναι καλύτερες με βάση τη συνολική τους εικόνα στη χρονιά.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΟΡΕΓΚΟΝ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ