ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος στο SPORT24: "Ένιωσα την ευθύνη ν' αγωνιστώ για τα θύματα στα Τέμπη"

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος στο SPORT24: "Ένιωσα την ευθύνη ν' αγωνιστώ για τα θύματα στα Τέμπη"
24MEDIA CREATIVE TEAM - KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο αργυρός πρωταθλητής Ευρώπης του τριπλούν, Νίκος Ανδρικόπουλος συγκίνησε με τις δηλώσεις του στο SPORT24. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού αφιέρωσε την πρώτη διάκριση της καριέρας του στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και στις οικογένειές τους.

Ένας πτυχιούχος των ψηφιακών συστημάτων που περιμένει καρτερτικά να ορκιστεί κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Ο πρωταθλητής του τριπλούν Νίκος Ανδρικόπουλος στέφθηκε αργυρός πρωταθλητής Ευρώπης και εξομολογήθηκε στο SPORT24 τη μεγάλη ευθύνη που ένιωσε μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

"Αυτό το μετάλλιο είναι αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη και στις οικογένειές τους. Μακάρι να μπορούσε να απαλύνει τον πόνο τους που είναι δεδομένα τεράστιος για όλους μας.

Όλα τα παιδιά της ελληνικής αποστολής είχαμε μια έξτρα ευθύνη μετά την τραγωδία. Έπρεπε να αγωνιστούμε γι' αυτούς. Ήμασταν εδώ όταν μάθαμε τι έγινε. Αυτό συζητούσαμε. Ένιωσα αυτή την ευθύνη απέναντι στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Στη θέση αυτών των ανθρώπων θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς, η οικογένειά μας, εμείς, οι φίλοι μας. Είναι πραγματικά τραγικό αυτό που συνέβη. Είναι αρκετό να αγωνιστείς με το πένθος στο στήθος για να το αισθανθείς πραγματικά", είπε ο 26χρονος πρωταθλητής.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος ήταν στα μετάλλια στο πρώτο άλμα. Τότε, ήρθε για πρώτη φορά κοντά στο βάθρο του αγώνα. Έκανε τον σταυρό του, πήρε μια βαθιά ανάσα.

"Σχεδόν πάντα κάνω τον σταυρό μου. Δεν το έκανα επειδή με βάρυνε η ιδέα του μεταλλίου. Κατάφερα να το διαχειριστώ καλά. Δούλεψα αρκετά στο μυαλό μου αυτές τις ημέρες ότι ο προκριματικός είναι στα μέτρα μου και όταν σκέφτεσαι ότι κάτι είναι εφικτό σε ζορίζει ακόμα περισσότερο. Αυτό ναι, συνέβη.

Μακάρι να ακολουθήσει κάτι καλύτερο στο μέλλον

Αλλά κατάφερα και το διαχειρίστηκα καλά μέσα μου. Τα άκυρά μου ήταν καλά άλματα και αυτό μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Ένιωθα σίγουρος με τη φόρα μου και κατάφερα και το έβγαλα. Το πίστευα από χθες, από τον προκριματικό. Δεν ξέρω για το μετάλλιο, αλλά πίστευα ότι μπορώ να βγάλω ένα καλό άλμα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ήμουν σε καλή κατάσταση στις προπονήσεις και στον προκριματικό. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ, ενώ επίσης κάναμε δουλειά και στο ψυχολογικό κομμάτι πάνω στον αγώνα για τη διαχείρισή του. Αυτά έκαναν τη διαφορά σήμερα. Πάντα, φροντίζω να είμαι σε καλή κατάσταση σωματικά, όταν είμαι σε μεγάλη διοργάνωση. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που μπορεί να σε εμποδίσουν από το να πετύχεις κάτι".

Ο αργυρός πρωταθλητής Ευρώπης στο τριπλούν τόνισε για το μετάλλιό του και την ικανοποίηση που του έδωσε: "Ήρθε η ώρα να γίνει... Ήρθε αυτό το μετάλλιο. Είναι μια δικαίωση για μένα, επειδή είχα δείξει σταθερότητα τα τελευταία χρόνια. Μακάρι να ακολουθήσει κάτι καλύτερο στο μέλλον.

Στον γύρο του θριάμβου ο προπονητής μου, μού είπε να πάω από την κερκίδα των Ελλήνων. Τους άκουγα μέσα στον αγώνα και μου έδωσαν πάρα πολλή δύναμη".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ